reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Agusiak ja chyba kupię babydesign Lupo, widziałam go na żywo, jak chcesz to na PW mogę przesłać Ci opis jednej z lutówek która zrobiła mega przegląd wózka, zobacz go sobie a jak coś daj mi znać...
bardzo z tych tańszych wózków zachwalają Jedo FYN, w moim regionie dość popularny jest Euro-Cart Passo i w super cenie...
Ja ogólnie kupuję 2w1 a dokupuję maxi-cosi fotelik, bo coś nie ufam tym w komplecie w Lupo z fotelikiem Maxi Cosi Fix wynosi 1800, a na allegro 1700 nawet...
A jakie wózki ogólnie Cię interesują, co ma mieć Twój wózeczek?

Ostatnia edycja:
reklama
alex dzięki za info :-)
Daj mi opis na priv jak możesz.
A co do wózka to właśnie napisałam że jestem w tym temacie "zielona"
To mój pierwszy maluch i pierwszy wózek więc nie wiem do końca na co zwracać uwagę ;-)
Na razie szukam w necie i czytam opinie
znalazłam coś takiego:
Riko Alpina+fotelik - Riko - Wózki wielofunkcyjne (3w1) - Wózki dziecięce
czy miała z Was któraś taki wózek i co o nim myślicie?

agusiaks - wszystko zależy od tego jak będzie wózek użytkowany. Będziesz jeździła po prostych chodnikach czy po polnych drogach gdzie nie da rady ominąć dziury? Do wyboru masz:

-koła: pompowane/piankowe/plastikowe
-koła: skrętne z możliwością blokady/proste
-amortyzacja: wahacze/paski/bez jakiejkolwiek amortyzacji

Do tego inne aspekty wózka. Zbyt duży po złożeniu może nie mieścić się do bagażnika samochody. Zbyt ciężki może stwarzać problem przy wnoszeniu po schodach. Wózek z małym koszem może nie pomieścić wszystkich zakupów, które może będziesz z dzieckiem robiła. Dobrze gdy można dostosować wysokość i odległość rączki do osoby pchającej wózek tak by nie kopać w niego. Rozstaw osi dla mnie jest bardzo wazny, bo czasami może się okazać, że wózek jest za szeroki i nie wjedziemy do sklepu.

Przy gondoli zwróć uwagę na jej szerokość i długość. Są mniejsze i większe. Jedne mają podnoszony zagłówek inne nie. Są takie z otwieranym okienkiem w budzie.
Spacerówka będzie używana dłużej. W lato raczej nie jest potrzebna zabudowana, ale w zimę jednak bardziej chroni malutkie dziecko przed zimnym wiatrem. Do tego są wózki, w których możesz montować spacerówkę w dwóch kierunkach jazdy - przodem i tyłem do rodzica. Warto zwrócić uwagę na szerokość i wysokość siedziska tak by większe dziecko się jeszcze mieściło.
Do wózka warto mieść moskitierę, śpiworek, osłonkę na nóżki, torbę na akcesoria. Jedne wózki mają to w cenie. W innych trzeba to dokupić co wiąże sie z dodatkowymi kosztami.

Przy wyborze wózka jest jeszcze dużo innych rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, a które mi teraz na szybko nie wpadają do głowy.

Witam
ja wszędzie szukam opinii na temat wózka Adamex Mars i niestety na polskich forach nic nie ma, więc poszłam dalej wyszukałam opinii na forach innych krajów i jestem mile zaskoczona.
Jak oglądam inne wózki nie mogę znaleźć innego który by przebił tego no i cena jest kusząca. Wózek jest produkowany w Polsce w Częstochowie niestety w moim rejonie czyli woj. Lubuskim nie ma nigdzie tego wózka w sklepie. Jakby któraś z Was miała jakiekolwiek informację na temat tego wózka proszę o radę i opinię.
Wiem że nie ma co się pchać w nieznane ale jestem skłonna zaryzykować.
A tak on wygląda:
ADAMEX 2012 MARS 4W1 PLASTIKOWA GONDOLA+GRATISY (2824991554) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Phelania -dzięki za propozycję na pewno ja rozwarze :-)

Ten Adamex tez ma pompowane koła i ma dobre opinie na forach ruskich. Nie wiem czemu jest tak mało popularny w Polsce.
Zastanowię się jeszcze nad tymi wózkami kurcze może wybiorę się do Szczecina pooglądać na żywo. W ten weekend będę blisko to może na mówię męża.
Mimo wszystko jakbyście się natknęły na ten wózek to proszę popatrzcie na niego czy warto bo ja go tu znaleźć nie mogę

reklama
Do góry