reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

-jaka jest roznica pomiedzy buzzem a speedim? chodzi o kolko przednie i spacerowke z tego co kojarze, ale o co dokladnie chodzi z ta spacerowka w speddim?Jakos inaczej sie rozklada?

różnica taka, że w buzzie, masz kółko nie pompowane i dużo mniejsze, w speedim masz tej samej wielkości, pompowane i bardzo łatwo się zdejmują na klik, co jest wygodne przy tym jak koło się pobrudzi i trzeba je szybko umyć :tak: w buzzie masz kubełkowe siedzisko i jak kładziesz dziecko to ma lekko nóżki w górze, w speedim rozkłada się prawie na płasko, spacerówka jest dużo większa w speedim...w buzzie możesz montować spacerówkę w obie strony w speedim tylko w jedną...nie wiem jak składa się buzz, ale speedi składa się rewelacyjnie, ja często składałam jedną ręką i jedną rozkładałam :tak:

-jak dlugo korzystalas z gondolki? Jade do mamy w lipcu, czyli dziecko bedzie mialo 3 miesiace i nie wiem ktora czesc bede potrzebowac

Ami urodziła się w maju...z gondoli korzystałam ok. 3-4 m-cy, Amelcia się wyrywała do siedzenia, więc w spacerówkę przesiadła się koło sierpnia, fakt, że dla takiego malucha spacerówka jest za duża, w buzzie jest mniejsza, ale można dokupić taką wkładkę wtedy dziecko siedzi jak w buzzie, ale jest możliwość rozłożenia na płasko

-kiedy dziecko przesadzilas do spacerowki?

odp. wyżej

-czy fotelik od samochodu takze sie montuje na wozek?

tak, bez żadnych problemów, w te same adaptery do gondolę, a jeśli masz już zamontowaną spacerówkę, wtedy na jeden klik zmieniasz zmieniasz adaptery i już :-)

-plusi i minusy wozka twoim zdaniem

wiesz, ja nie będę obiektywna, bo kocham ten wózek całym sercem, dla mnie w sumie nie było żadnej wady, kupowałam go pod siebie całkowicie...ma niewielki kosz na zakupy, ale i tak większy niż w buzzie (ja nie potrzebowałam, bo samochodem na zakupy jeździłam, a na podręczne mi starczał), dla niektórych minusem jest spacerówka w jedną stronę, dla mnie nie miało to znaczenia, bo w budce masz okienko...plus, pompowane koła, lekki, składa się do małych rozmiarów, łatwo się składa, zdejmowane opony na klik to mycia...mimo tego co niektórzy mówią, że jest wywrotny...bzdura...jeździłam po piasku, po śniegu, pod górkę, z górki, pod krawężniki, po warszawskich chodnikach, często trzymając jedną ręką i nigdy mi się nie zachwiał...bardzo łatwo się manewruje

reklama
Dotkass dziekuje bardzo:)))
Jestes niezastapiona;)

Dla mnie kosz pod spodem tez malo istotny bo zakupy to dzilka zawsze meza, ja obejmuje swoim zakresem spacery.

Pojade obejrzec oba wozki w sobote i mam nadzieje, cos zdecydujemy...szalu mozna dostac...

white_orchid; piekny bedzie kocyk!!! Ja tez stawiam na malpki ale moj maz pewnie tez na dinozaury :-) Mam pytanko bo wiele dobrego slyszalam o tych kocykach la millou a te malpki i plarek wygladaja tak samo :-) Myslisz ze to to samo? Pewnie cenowo duzo lepiej wyszloby samodzielne szycie, tylko gdzie zdubyc taki material?

Dziewczyny o co chodzi z tymi kocykami, na czym polega ich fenomen...?jak w ogole sie nazywaja, chcialabym o nich poczytac:)
MOja mama jest krawcowa wiec moge jej pomarudzic, albo white sie poprosi :-D
A tak na powaznie-o co chodzi z tymi kocykami?

Znalazlam...kurcze nie wiem co takiego w tych kocykach, ze az 150 zl kosztuja...a te sygnowane przez anne muche...czy one sa z czaszkami...? Czy ja jakiegos bohatera dzieciecego nie znam...:szok:

Załączniki

• IMG_9353.jpg
    IMG_9353.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 30
Pchla_Szachrajka; moja kolezanka dostala w wakacje taki w prezencie. Baardzo go sobie chwali. Jest mieciusi jak puszek, po wielokrotnym praniu sie nie mechaci, nic sie wogole nie zmienia. Ponoc absolutnie warto obok kilku zwyklych kocykow miec taki jeden. Pytalam- jest wart swojej ceny. Ja ogladalam je na stronie La Millou - Strona główna , przymierzam sie do zakupu. Ten projekt muchy jak dla mnie tez dramatyczny...

Pchla_Szachrajka; moja kolezanka dostala w wakacje taki w prezencie. Baardzo go sobie chwali. Jest mieciusi jak puszek, po wielokrotnym praniu sie nie mechaci, nic sie wogole nie zmienia. Ponoc absolutnie warto obok kilku zwyklych kocykow miec taki jeden. Pytalam- jest wart swojej ceny. Ja ogladalam je na stronie La Millou - Strona główna , przymierzam sie do zakupu. Ten projekt muchy jak dla mnie tez dramatyczny...

MI sie w ogole te wzory kocykow nie podobaja:(

ja tam też uważam, że 150 zł za mały kocyk to lekka przesada, że miękki super, że dobry gatunkowo, ale nie przesadzajmy...cena wygórowana, bo Anna Mucha i inne sławy wzory wymyślają...sorry...szkoda by mi było kasy :tak:

reklama
wow ale szalejecie

ten kocyk to lekka przesada

ja w styczniu zamierzam wejść na strych i pooglądać co tam mam a czego mi brakuje

white ale piękne ciuszki

Do góry