reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Nef...to mój w łóżeczku turystycznym zamek otwierał sobie sam od środka ha ha ha :-) jak odstawiliśmy smoki w wieku lat 2,5 to jednocześnie wgramolił sie na wersalkę ( 2 osobową) i powiedział, że jest duży i będzie spal na dużym łóżku...spadł raz jeden jedyny ( na poduszki) teraz śpi na całej powierzchni w różnych pozycjach ha ha ha, nie wiem jak to będzie po przeprowadzce do rodziców jak będzie spał na jedno osobowym :[

reklama
Dotkas Kurde to ja już sama nie wiem co ja mam mieć :-p Chyba musimy się przejechać po sklepach i pooglądać te łóżeczka i się zastanowić. My niby też w domu ale w pokoju mamy ograniczone miejsce( będziemy mieć pokój z dzieckiem) no i .. jeszcze się zastanowię :-D W każdym razie dziękuję za porady!!
Shy w sumie nie ma czego żałować bo drożyzna :-D

Felidae moja gosia to taka spokojna dziewuszka, nigdy nie miałam problemu z włażeniem na stół albo na parapet, nawet z przewijaka na łóżeczku korzystałam wyjątkowo długo...
Nigdy tez nic nie musiałam przed nią chować, są półki których jej nie wolno ruszać i takie w których może grzebać.
Za to jej upierdliwoscią jest to, że dużo rzeczy lubi robić sama i jak sie zapomnę, i np. sama włączę pralkę - to foch jest nie z tej ziemii...:dry:

a ja sobie jakoś nie wyobrażam żeby moje dziecko ponad 2 lata spało jeszcze w łożeczku ;O
moja jakoś jak miała 1,5 roku to wyłożyłam jej materac i na nim spała, a potem kupilismy łóżko
nigdy wczesniej na takim nie spała a nie zdarzyło jej sie spaść :no:
ale zdarzyło sie ze wywędrowała w nocy z łóżka położyła sie na dywanie i tam spała hahah :D

ja pościel juz upatrzyłam sobie na allegro, taką najtańszą chyba 55 zł za komplet z ochraniaczem
mam jakąś po Mai ale ona jeszcze ma kołdre z łóżeczka to tez potrzebuje dla niej :p

a wczoraj tak podliczyłam co mi brakuje (oprócz ubrań bo nie wiem co mam) to mi conajmniej jeszcze 1000 zł pojdzie, na same przewijak, pościele, materac, jakies kometyki i pieluchy ;O itp.

ja wlasnie uznalam ogladajac lozeczka, ze moim must have jest:
1. kolor bialy
2. szczebelki prostokatne (nie okragle :cool2:)
3. mozliwosc regulacji wysokosci na roznych poziomach
4. wyjmowane szczebelki

na razie na oku mam cos takiego:
Łóżeczko Michaś VII Listewki120x60 +szuf.- Białe!! (2801110740) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Łóżeczko Michaś VI Liste 120x60 buk+szuf.- Białe!! (2801110710) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

doswiadczone mamy - czy fakt posiadania zabudowanych bokow zamiast szczebelkow jakos wplywa na funkcjonalnosci i praktycznosc takiego lozeczka czy to raczej nie ma znaczenia:confused:

ja juz zaczelam niesmiale zakupy wyprawkowe :-p
poki co moj synek ma dwa bodziaki na 62 (piekne kolorowe :-) ciezko znalezc body nie pastelowe i nie biale :-p), mega mieciutkie okrycie kapielowe z kapturkiem i becik z kiermaszu hand made, w ktorym jestem totalnie zakochana :-)

i tak sie zastanawiam czy jest sens kupowac posciel do lozeczka :confused:
kolezanki coreczka jak byla malutka spala w rozku, a teraz jak juz ma prawie pol roku spi w spiworku... wiec poscieli w ogole nie uzywaja, z reszta podobno wygladala pod nia jakby miala zginac w jej czelusciach :-D
jak to jest u Was? uzywacie poscieli czy takze innych rozwiazan rozkowo-spiworkowych?

my mamy takie najzwyklejsze łóżeczko bez szuflady. z wyjmowanymi szczebelkami -fajna sprawa
Młody miał 2 latka jak zmieniliśmy mu łóżko na zwykłe ;-)

white_orchid ja pościel miałam i teraz też na pewno będę miała. u nas akurat się sprawdziła.

odradzam kupowanie takich tanich kompletów na allegro bo ponoć okropnie się kulkują....na styczniówkach swego czasu tak dziewczyny pisały, teraz być może sa lepsze gatunkowo ;-)

A u nas śpiworek od samego poczatku odpadł (gdzie synek jest grudniakiem) i chcialam zeby w nim spał.Nie kazde dziecko lubi śpiworek:) ja bym na twoim miejscu kupila dla świetego spokoju 1-2komplety poscieli-pamietaj kazde dziecko jest inne.

My mamy najprostrze łóżeczko ze zdejmowanymi szczebelkami:)

Ja tez mam juz upatrzone lozeczko, wozek i kosz Mojzesza-czekam na promocje:)
Wczoraj bylam w sklepie Disneya-chyba rzeczy stamtad najbardziej mi sie podobaja. I teraz zaluje, ze nie znam plci bo nie wiem co kupowac:)))

Moze powklejamy sobie zdjecia rzeczy, ktore mamy? Lub fotki pokoikow, ktore stopniowo bedziemy przygotowywac? Widzialam, ze dziewczyny z poprzednich miesiecy, maja taki watek:)))

Jeszcze pytanie-co sadzicie o tej lampce? Oczywiscie mysle, ze to na pozniejszy wiek, ale akurat u mnie sa w duzej promocji i zastanawiam sie.

Lampka nocna przytulanka Lumilove Barbapapa 0+ (2787714417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja sobie nie wyobrażam spania młodego w innym łóżku niż w łóżeczku. Nawet jak będzie miał te 2 lata. On strasznie "łazi" po łóżku i wiem, że na pewno by nie uspał, gdyby miał takie pole manewru że może sobie schodzić z łóżka kiedy chce. Mamy łóżeczko z szufladą i z wyjmowanymi szczebelkami i nie wyobrażam sobie lepszego, z tej prostej przyczyny, że nie mamy miejsca na oddzielną komodę dla Filipa i wszystkie jego ciuchy trzymamy w tej szufladce.
Jeśli chodzi o pościele, to dopiero niedawno dałam Filipowi poduszkę, ale chyba mu nie podeszła, bo zaczął kaszleć i na razie mu ją zabrałam podejrzewając poduszkę o wywołanie kataru. Dla mnie niezastąpiony jest za to śpiworek i na pewno jeszcze długo będziemy z niego korzystać.

A poszewki na pościel widziałam fajne w Ikei, ale niestety u nas nie ma blisko żadnej, więc nie sprawdzę jak jakościowo one są, jestem zmuszona kupować poszewki na Allegro (na razie kupiłam 3 komplety, ale z wiadomych względów jeszcze ich nie używałam, więc nie wiem jak będą się potem zachowywały).

Rożka przy Filipie nie używałam, ale tego żałuję, bo oszczędziłoby mi to nerwów i płaczów małego, jak i moich. Wtedy nie wiedziałam, że opatulenie dziecka pomoże mu się uspokoić, ale przy Fasolinie będę ją opatulać zwykłym kocykiem, moim zdaniem nie warto kupować specjalnego rożka, skoro można wykorzystać to co ma się w domu.

reklama
to zrobie chyba tak, ze zaryzykuje ze spiworkiem, a jakby nie podszedl to zawsze w 20 minut moge byc w Ikei, a tam widzialam fajne wzory poscieli i wtedy sie najwyzej dokupi ;-)

Rożka przy Filipie nie używałam, ale tego żałuję, bo oszczędziłoby mi to nerwów i płaczów małego, jak i moich. Wtedy nie wiedziałam, że opatulenie dziecka pomoże mu się uspokoić, ale przy Fasolinie będę ją opatulać zwykłym kocykiem, moim zdaniem nie warto kupować specjalnego rożka, skoro można wykorzystać to co ma się w domu.

no wlasnie slyszalam, ze dzieci lupia byc scisniete i opatulone.
no pewnie, ze mozna owinac czymkolwiek... ale tak mnie ten rozek zauroczyl, ze wzielam :-) zwlaszcza, ze spokojnie mozna go rozwinac i uzyc jak kolderki :-)

o taki mam :-)
becik.jpg

i takie okrycie kapielowe + dwa pierwsze bodziaki :-)
P1190476.jpg

Do góry