reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
co do łóżeczka, też uważam, że wyjmowane szczebelki są podstawą i oczywiście 3 regulowane wysokości, co do baldachimu przy Amelci miałam (przez chwilę)...był jako dekoracja i przy okazji kurzołapka :dry:, zdjęłam szybko...teraz być może będę używała, ale dlatego, że mieszkamy przy lesie, mniej się kurzy, a w lecie przy otwartym oknie niestety zatrzęsienie komarów :sorry2:

U nas ochraniacz nie wiele dawał. Mały praktycznie w łóżku nie spał, bo wiecznie w nocy nogi gdzieś przecisnął albo głowom uderzał tam gdzie ochraniacza nie było.

alex - u mojego męża w rodzinie kiedyś, któryś kuzyn sobie obojczyk złamał, bo właśnie z łóżeczka chciał wyjść. Miał prawie 2 lata!

Co do łóżeczek z IKEA, bardzo się rozczarowałam, ale żadne nie ma wyciąganych szczebelków, a dla mnie to podstawa. (Jak dziecko zaczyna samo wychodzić z łóżeczka to lepiej wyjąć szczebelki, niż ma się wspinać górą).
Szkoda, bo bardzo chciałam takie zielone...

a ja wam powiem, że nam sie na nic te wyjmowane szczebelki nie przydały ;|| dla mnie bez sensu, ale pewnie zależy od dziecka jedno ich potrzebuje a drugie nie :p
szuflada w łóżeczku tez dla mnie zbędna, przy Mai używałam przez kilka miesięcy, ale ogólnie zaczeła mnie wkurzać bo jak coś wyjmowałam to mi przeszkadzała, szybko zmieniłam na komodę, teraz szuflady tez nie będe uzywać, chyba ze do przechowywania nieużywanych rzecczy :D

co do ochraniacza, u nas rewelacja, Maja nie wierciła się zbytnio w nocy a jak uderzała o szczebelki to własnie tam gdzie był ochraniacz także jestem zadowolona ;p a są tez takie na całe łóżeczko dla wiercących sie dzieci :D

a baldachim, ja miałam z Mają i teraz też zamierzam mieć, my mamy takie firankowy materiał i szczerze nie rozumiem tych zarfzutów że zbiera kurz :szok: bo u nas żadnego kurzu nie było ;| prałam baldachim tylko raz przez założeniem, a potem tylko odkurzaczem z parą raz na jakiś czas, zdjęłam dopiero jak Maja zaczeła siedzieć bo go ciągnęła :p a tak to nam sie przydał, bo jak mała w lecie spała to zakrywałam całe łóżeczko żeby żadne muchy czy wieczorem komary do niej nie leciały :)

My mamy dla dzidziusia komodę z 4 szufladami więc nie potrzebuję łóżeczka z szufladą..ale te szczebelki kurczę..trzeba będzie jeszcze się zastanowić. Dzięki za rady :tak:
krolewna Ja mam taki baldachim z ikei też jak firana i zamierzam go powiesić a co najwyżej się zdejmie :-p

aaaa, ja z Ami miałam dwie komody po 3-szuflady, a uwierz mi, że szuflada pod łóżczkiem się nam przydała :tak:;-) trzymałam w niej pieluchy, chusteczki i rzeczy, ale wtedy mieszkaliśmy w mieszkaniu...teraz na brak mniejsca nie narzekam (hehehe raczej na brak mebli ;-):-D), a szuflady mam zamiar używać do trzymania kocyków, pościeli itp większych rzeczy :-)

baldachim też mamy firankowy, ale tak czy inaczej wydawało mi się, że się kurzy...w sumie jak firanki w oknach ;-)

My raczej z baldachimu zrezygnujemy bo jednak to tak jak firanka tyle ze tuz nad glowa dziecka i jednak dodatkowa lapaczka kurzu, szuflada super sprawa-np na zapasowa posciel dla malucha, szczebelki wyjmowane - wg mnie koniecznosc. Ale mam problem bo szukam bialego lozeczka, fajnie gdyby byla szuflada i koleczka z mozliwoscia zablokowania ale niekoniecznie. Niby nic takiego ale jakos nie moge nic porzadnie wygladajacego znalezc :-( pomozecie? Ja namierzylam :
Pokoje, meble młodzieżowe i dziecięce: łóżeczka, łóżka piętrowe, regały itp. | Piętrus - ale nigdzie nie mozna kupic :-/
Meble | Łóżeczka 120x60 cm | łóżeczka, meble, pościel dla dzieci, dziecięca - Sprawdź ofertę | Muzpony.pl - ladne ale bez tych dodatkow
Meble | Łóżeczka 120x60 cm | łóżeczka, meble, pościel dla dzieci, dziecięca - Sprawdź ofertę | Muzpony.pl - cos maz nosem kreci

reklama
teva, wg mnie najlepsze ostatnie, fakt, że wizualnie najbrzydsze z trzech, ale jak dojdzie pościel, osłonki, itp to będzie pięknie, no i chyba jako jedyne z wklejonych ma wyciągane szczebelki :tak:, kółka??? hmmm, ja średnio jestem za tymi z kółkami, ale skoro Wam są niezbędne to czemu nie, w razie czego zawsze można odczepić...tak więc ja jestem za ostatnim :tak:

Do góry