reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja przestałam używać czegokolwiek do pupy jakoś koło 9 miesięcy - akurat lato się kończyło. Od urodzenia alantan, bo łatwo się go rozprowadzało. Inne, jak pisałam, wysuszały albo brudziły ubranka jak nie wytarłam dobrze paluchów. Z tym, że u nas niesmarowanie wchodzi w grę tylko przy Pampers Premium Care. Każde inne pieluchy po 2-3 dniach używania i nie smarowania niczym dziękują nam odparzeniem :eek:

reklama
ja używałam linomagu i sobie go bardzo chwalę, a jak coś się przydarzyło to bepanthen maść, nie zastąpiony.A z tymi emolientami to wydaję mi się że nie ma co szalec, chyba że będą jakieś problemy, oby nie było.Ja używałam do mycia płynu z nivea baby, a teraz zastanawiam się nad białym jeleniem i sama nie wiem.

ja na pewno kupie nivea baby, ze wszystkich płynów jakie miałam ten był najdelikatniejszy
najgorsze są z johnsona, wysuszają skóre okropnie.. ja dostałam całą wielką pake takich próbek ale porozdawałam a reszte wywaliłam ;/beznadziejne.
jeszcze ponoć ziajka ma fajne płyny, ale nie próbowałam przy Mai

krem do pupy, używałam najczęściej z nivea, ale po 2 miesiącach przestałam smarować za kadzym razem i tylko jak było coś czerwone, ale raczej sie nie zdarzało ;P

a pieluchy... my kupowalismy pampersy od urodzenia, ale robią się z nich straszne bomby :szok: potem spróbowalismy happy bo koleżanka poleciłą ze sie własnie nie robią i jakieś nasze zdziwienie bo kolejna bomba :szok: masakra jeszcze gorzej niz pampers;/
dada nas uczuliła :p
i w ostateczności jestem zdecydowana na huggies, chłonne, pachnące i Mai nie udało sie ani razu przesikać, co w pampersach zdarzało się cały czas, szczególnie w nocy... większemu dizecku w nocy nie przebierałam juz pieluchy jak spała całą noc.. ale co drugi dzien musiałam wstawać bo była plama na prześcieradle i mokra piżama ;||| a niby pampersy takie super ;/

my stosowaliśmy alantan plus po zmianie pieluchy, a jak zdarzyły się większe odparzenia to sudocrem.
Ja też nie lubię smarowac dziecka oliwką, dlatego oilatum było extra :tak:

my na odparzenia mieliśmy z nivea, zresztą płyn do kąpieli również.
raz za czas kąpałam w oilatum.
Pieluchy jednak dla nas z pampersa były najlepsze.
Albo z rossmana albo z biedronki pieluchy uczuliły Młodego!

U nas pieluchy wyglądają jak bomby obojętnie czy Huggiesy czy Pampersy czy jakiekolwiek inne. Do tego zawsze tyłek czerwony. Jedynie Pampers Premium Care przechodzi. Wybredny ten mój mały, bo one chyba najdroższe na rynku :/. Z tym, że bomba to u nas tylko po nocy. W dzień przebieram kilka razy, więc nie ma prawa...

Ja przestałam przebierać w nocy jakoś po 2 miesiącach. Młody wtedy zaczął przesypiać noce, więc co go miałam budzić. Przeżył i ma się dobrze, więc chyba wielkiej krzywdy mu nie zrobiłam :p

ja juz więcej nie kupie jakiś pieluch z biedronki czy auchana, czy z czegokolwiek ;| ogólnie jak liczyliśmy to wcale nie wychodziły taniej niż np. huggies :|
z resztą my jak kupujemy w selgrosie to jest najtaniej :-) i na szczeście maja tam huggis :p
a kosmetyki z rossmana tez uważam ze nie sa zbyt rewelacyjne, ja np. moge używać tylko delikatnych płynów własnie takich dla dzieci i kiedys kupiłam i mnie uczuliły i Maje tez :-(

Co do pieluch najpierw stosowaliśmy Pampersy i było ok, później ten wkład aloesowy uczulił młodą i przeszliśmy na huggiesy (dla mnie tak jak dla Krolewnyzmarcepana dużo lepsze niż Pampersy). Jakoś na koniec pieluchowania spróbowaliśmy z Dada i było ok, nie uczuliły a jakościowo ok.
Tak wiec wszystko zależy od dzieciaczka :-) ja kupiłam już mała paczkę Huggiesów 1 bo były w tesco w tym pudełku z chusteczkami i wacikami za 18zł :-)

U nas pieluchy wyglądają jak bomby obojętnie czy Huggiesy czy Pampersy czy jakiekolwiek inne. Do tego zawsze tyłek czerwony. Jedynie Pampers Premium Care przechodzi. Wybredny ten mój mały, bo one chyba najdroższe na rynku :/. Z tym, że bomba to u nas tylko po nocy. W dzień przebieram kilka razy, więc nie ma prawa...

Ja przestałam przebierać w nocy jakoś po 2 miesiącach. Młody wtedy zaczął przesypiać noce, więc co go miałam budzić. Przeżył i ma się dobrze, więc chyba wielkiej krzywdy mu nie zrobiłam :p

a u nas nawet po nocy z huggis bomby sie nie robią własnie, choć teraz mała wstaje z scuchą pieluchą, ale kupujemy je od pół roku i wczesniej jeszcze duzo sikałą w nocy i ani razu nie miała przesikanej ani bomby, a własnie z pampersów sie robiły i jak była bardzo zesikana w połowie nocy to jej leciało po nogach i było wszystko mokre ;| ehhh

mi najbardziej pasowały pieluchomajtki z huggies w takim czerwonym opakowaniu ale przestali je produkować!!! a to były najfajniesze jakie miałam ;O:szok::baffled:
mogłam małą wysadzać cały dzien i chodziła w jednej pieluszcze, a teraz jak ją wysadze to musze przebrać na nową bo te rzepy juz nie trzymają ;/

reklama
My małą po urodzeniu kąpaliśmy w Oilatum, miałam 2 duże butle bo akurat w aptece trafiłam na promocje a jak się skończyło przeszliśmy na Ziajkę, w szpitalu kąpali w Mustelli:tak:do pupy Bambino, na drobne zmiany Sudocrem lub Bepanthen maść no i niezastąpiony dla mnie w przypadku większego podrażnienia nadmanganian potasu :tak:
Pieluchy zdecydowanie Dada, Pampersy dostaliśmy w prezencie - jak dla mnie klapa po całości :baffled:

Do góry