reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

A ja nawet nie wpadłam na to żeby pod pajacyk coś ubrać :rofl2:. U nas pajace były na noc i zawsze na gołe ciało.
A Antek się rozkopywał.. Jak go cieplej ubrałam to się wiercił i wybudzał, więc z nim nie walczyłam. Spal odkryty w pajacu.. i tak do dzisiaj śpi w piżamce na kołdrze. A w pokoju max 19 stopni

reklama
Zgodnie z tym co obiecałam, przyszła nasza nowa furka więc wrzuce Wam parę zdjęć ;-)
Na razie wrażenia pozytywne :-) zaskoczona jestem, że koła są pompowane :-) bo byłam pewna, że są piankowe (przez to też wózek jest cięższy, ale ja długo go użytkować nie będę ;-) bo dla większego i cięższego dzieciaczka mam Nomada ).
Gondolka transporter malutka ale to też wiedziałam ale u nas te pierwsze 6 m-cy i tak wypada w lecie więc wydaje mi się, ze nie ma znaczenia. Jakbym rodziła w sierpniu tak jak młodą to bym chciała gondolkę Capazo Pro :-) bo jest większa.

Ogólnie to się zastanawiałam czy 3- kołowiec nie będzie wywrotny ale moja panna się wpasowała w niego i pojeździłyśmy po domu i nie ma mowy o wywrotce, jest jak najbardziej stabilny, podbija się bez problemu z siedziskiem zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy (z obciążeniem 19kg ;-) ). Siedzisko spacerówki rozkłada się na płasko, budka naciąga się do pałąka więc w razie wichury jak komuś zależy zabezpieczenie jest (w nomadzie tego nie mam ale przeżyłam ;-) ). Koszyk- lepszy dostęp niż w Nomdzie ale za to sporo mniejszy.
Bezproblemowa zmiana gondola/fotelik/ siedzisko wszystko na tzw. klik-klik. Składa i rozkłada się jednym ruchem ręki(no może dla mniej wprawionych na początku dwoma).

Więcej pewnie wyjdzie w praniu :-) ale jak na razie jestem bardzo na tak ;-)

Załączniki

• PB190341.jpg
    PB190341.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 58
  • PB190338.jpg
    PB190338.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 56
  • PB190339.jpg
    PB190339.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 59
ża mnie to,wiecie co ...przeraża mnie to, że tylne koła mają taki wielki rozstaw...z x-landerem w paru sklepach zdarzało nam sie wracać do bramki bo przez kasy wyjechac sie nie dało :-(

Felidae mówisz o tym slalomie?
miałam X-landera XA i jak patrze na Slaloma to na bank ma mniejszy rozstaw kół... nie wiem ile cm jest w XA ale tu od końca koła do końca 2-go jest 60cm. Może na zdjeciu tak wyszło, ze wygląda na szeroki rozstaw.

Fajny wózeczek, gratuluję zakupu.

Dopóki nie przeczytałam w opisie mojego Graco, że ma mały rozstaw kól, to sie tym nie interesowałam, ale jak doczytałam, to zaczełam zwracać na to uwagę, zwłaszcza w sklepach i faktycznie, wiele mam ma problem z wyjściem.

mój pierwszy zakup dla maluszka z 5.10.15...a raczej mojej mamy, bo pognałam ją do CH, bo u nas obdzwoniłam sklepy i nigdzie nie było r.62. Widziałm na żywo, milusi futerkowiec, unisex, słodki, taki cieńki kombinezon na wiosnę. Chociaż sklepu nie lubię, mam nadzieję, ze się sprawdzi.
original.jpg

dominiczka: gratuluje wózka :D hehe
a ja nawet nie patrzyłam na rozstaw kół, u nas w lidlu pełno miejsca, bliźniaczy sie mieści :p
ja z wózkiem wielofunkcyjnym nigdy nie miałam problemu sie zmieścic :p

Nef: śliczny ten kombinezon, ja mam taki różowy po Mai ale... nie pamiętam jaki rozmiar:no: i musze chyba sprawdzić sobie jak bede u rodziców, bo wydaje mi sie ze to było 68 to noworodek będzie pływał... a teraz akurat będą przeceny zimowe to moze kupie coś mniejszego :)

Nef - prześliczny ten pajacyk. ja chyba też taki kupię :). Tylko rozmiar sobie porównam.
My dostaliśmy od znajomych nowy zimowy kombinezon dla Antka w rozm. 56 własnie z 5,10,15. I jak przykładałam do innych rzeczy to 56 było rozmiaru 62/68. I tak Antek jeździł przez pierwsze dwa miesiące w kombinezonie rozm 56, bo za nic na świecie nie chciał się robić ciasny. A inne ciuchy już 68 nosił.

Ech, a widzę że w e-sklepie tylko 56 został.

reklama
Ja wczoraj też myślałam o kupnie właśnie takie pajaca z polaru lub weluru bo niby mam kombinezon w rozmiarze 56 ale jak pożyczyłam go siostrze która urodziła 24 kwietnia to mały się w nim przegrzewał zaś dla Fifka urodzonego na koniec października był ok więc jest to typowo zimowy a u nas raczej właśnie bardziej taki wiosenny jesienny by się przydał

Do góry