K
krolewnazmarcepana
Gość
dziewczyny, właśnie bo ja mam metlik... i też jakoś w styczniu chcialam się wstepnie zabrać za wyprawkę, bo też się boję że wyląduje wcześniej w szpitalu i będzie ciężko...
powiedzcie mi czy planujecie kupować kołyski? czytałam kilka artykułów że bardzo się je poleca na pierwsze 3-6 miesięcy, bo dziecko lepiej się rozwija bo czuje się trochę jak u mamy w brzuszku, no i że są bezpieczniejsze dla dziecka bo są mniejsze a nie takie wielkie jak łóżeczka i że dzieci chętniej w nich zasypiają mniej płaczą itp
a druga sprawa ile tych śpioszków, pajacyków i reszty ubranek potrzeba mieć na sam początek?
i jakie rozmiary kupować czy 56 czy juz 62??
kołyski nie miałam, moja Maja zasypiała sama w łóżeczku i nie płakała
jakoś nie wierze w takie rzeczy
na kołyske nie mam kasy ani miejsca, ale jakbym nie miała na co wydawac to moze bym sie skusiła
a ubranek to nikt CI nie powie,
ja miałam mało i rozmiary 56 kilka a potem 62 bo mi mówili ze dziecko szybko rośnie, ale moja jak sie urodziła miała 47 cm i wcale nie urosła szybko, musiałam dokupowac ubranka małe, bo ona w rozmiarze 62 chodziła jak miała chyba z 5 miesięcy
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)