reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

a uwaga, bo w H&M rozmiarówka jest zaniżana...ja miałam (i nadal je mam) kilka bodziaków i śpioszków takich bez stópek na 50 cm, a moja Ami 54 cm i się spokojnie w nie mieściła, nie była grubaskiem, może dlatego, tak czy inaczej siostra mi podpowiedziała, żebym kupiła kilka 50-tek (w H&M pracowała) bo sprawdzała na starszym synku :tak:...ale np C&A już na 56 cm

reklama
White - ja bym na twoim miejscu poczekała do narodzin z butelkami. Teraz bym może kupiła jedną. Może na początek w ogóle nie będą potrzebne.. A jak juz by była taka konieczność to chyba w każdej aptece można kupić. Ja miałam jeszcze butelkę w komplecie do laktatora..

Ja nie znosiłam tych bodziaków rozpinanych z boku. Za skomplikowane to jest. Rozłożyć bodziaka.. położyć na niego dziecko i zacząć ubieranie. A tak to tylko myk myk przez głowę i po sprawie. Na początek może warto kupić takie bez napów koło szyi. Są takie na zakładki na barkach. Przez nie łatwiej główkę przesadzić.

U nas od około 6-7m królował kubek 360 stopni LOVI Lovi KUBEK 360 MINI 210 ml RÓŻNE KOLORY (2752607402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. dziecko może się napić z każej strony i od razu uczy się picia jak ze zwykłego kubka.

Ostatnia edycja:
Co do ubranek, to tak jak juz pisałam kiedyś, w Tesco są zawyżone rozmiary.
A ja jestem chora na takie łózeczko, ale nigdy w życiu nie dałabym tyle pieniędzy :-( widziałam je na żywo i jest boskie. http://**********/stokke-lozeczko-mini-sleepi-,m36926.html

Ostatnia edycja:
bishopka moja szwagierka je ma - w kolorze naturalnym, dostała od brata z Londynu
i powiem Ci, że ona pełen zachwyt, a dla mnie to łozeczko bardzo pospolicie wyglada, może białe ładnejsze:confused:
mój szwagier też za plecami małżonki komentuje, że żadna rewelacja:-D:cool2:

no i kłopot z przewijakiem, na łozeczko nie nałożysz, musi byc na oddzielnej komodzie lub stojaku

Nef, mnie się podoba bardzo, a najbardziej mozliwość zrobienia z niego łózka dla większego dziecia :-)ale u mnie nie przejdzie, kolega małżonek już krzywo patrzy jak mówię, że wózek 3 tyś, a gdzie łóżeczko za taka kwotę :-D tym bardziej, że nowe łóżeczko mam.

White - ja bym na twoim miejscu poczekała do narodzin z butelkami. Teraz bym może kupiła jedną. Może na początek w ogóle nie będą potrzebne.. A jak juz by była taka konieczność to chyba w każdej aptece można kupić. Ja miałam jeszcze butelkę w komplecie do laktatora..

Ja nie znosiłam tych bodziaków rozpinanych z boku. Za skomplikowane to jest. Rozłożyć bodziaka.. położyć na niego dziecko i zacząć ubieranie. A tak to tylko myk myk przez głowę i po sprawie. Na początek może warto kupić takie bez napów koło szyi. Są takie na zakładki na barkach. Przez nie łatwiej główkę przesadzić.

U nas od około 6-7m królował kubek 360 stopni LOVI Lovi KUBEK 360 MINI 210 ml RÓŻNE KOLORY (2752607402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. dziecko może się napić z każej strony i od razu uczy się picia jak ze zwykłego kubka.

tez miałam ten kubek :p dla mnie wyrzucenie pieniedzy w błoto;/ myslałam ze to cos lepszego będzie, a mojej córce najbardziej sie podobao trzepanie nim bo wtedy woda leciała :D hahah ;)))

a co do body, to tez uważam ze te zapinane są niewygodne, tak długo trzeba dziecko ubierac :dry: a przez główke szybciutko :D

Krolewna - mój jak wyczaił, że przy uderzeniu cos wyleci został pozbawiony kubka.. i tak za każdym razem. W końcu sobie odpuścił. Teraz mamy już 4 taki kubek. U nas sprawdza się super. Antek od roczku pije ze zwykłego kubka w domu, więc ten na wyjazdy jest jak najbardziej ok.

ja własnie kupiłam tgen kubek bo moja kiepsko piła z niekapka, dawałam jej ze szklanki ale nie miała jej siły sama trzymać choć bardzi chciałą :D ale używałam go moze ze 2 tygodnie i wywaliłam ;/ dawałam znowu ze szklanki, teraz sama umie juz z niej pić ;p a na spacery mamy tą butelke z kubuś water oczywiscie niekapiącą :D:D :-D

reklama
Do góry