reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

hmm w sumie na ich stronie z butelek antykolkowych zestaw startowy to wlasnie dwie butelki plus jakies sliniaki Zestaw startowy antykolkowy do karmienia butelką | Tommee Tippee

ja mam laktatora nie kupowac, bo kolezanka chce dac mi swoj, wiec w sumie musze zaopatrzyc sie w butelki i smoczki.
racja z tymi herbatkami itp. tylko wlasnie boje sie kupowac wiecej, bo jak mi dzieć zbojkotuje ta butelke (znajomym tak zbojkotowal butelki Aventu i musieli zmienic na Lovi) to co ja zrobie z calym zapasem :zawstydzona/y:

coz za dylematy :-D

reklama
tego nigdy nie przewidzisz czy będzie chciało butelke czy nie :p ja tez miałam kilka niewypałów ;p teraz tez nastawiam sie na TT
jak dziecku nie podejdzie to sprzedasz albo zostawisz na następne dziecko :D

No właśnie z tymi butelkami jest jak ze smoczkami uspokajającymi- ja też chciałam TT a mała "powiedziała" bujaj sie matka ze swymi planami a ja TT ani smoczków ani butli używać nie będę. I tak się skończyzła u nas magia TT. Butelek zaczelam używać dr. Browna z tą rurką bo mala miała straszne kolki. Potem przeszłam na lovi. Aventu też miałam kilka bo dostałam, ale smoczek był koszmarnie twardy i zaworek się zatykał. Co do wielkości to ja kupiłam większe i to było bez sensu bo mała niejadkiem była od samego początku więc w zupełności 150ml wystarczało. Teraz na pewno dużych na początek nie kupie, a w ogóle to na pewno tylko ze 2 sztuki bo oczywiście chciałabym karmić naturalnie i wtedy butelki niepotrzebne, a w razie co zdążę dokupić. Oczywiście z mojego karmienia zapewne nic nie wyjdzie ale chęci mam;-)

U nas butelki TT mała odrzuciła, smoczki przez chwilę zaakceptowała ale zdecydowanie bardziej podpasował jej Avent:tak:

Ella, i to najważniejsze, że masz chęci :-)

u nas Ami jadła chętnie z Aventu, ale ja osobiście je winię, że przez nie nie chciała już cyca :zawstydzona/y: lepiej jednak nam szło z Lovi, a teraz chcę spróbować TT :tak:

white a moja gosia w ogóle nie chciała korzystać z butelek, smoczki tez miała gdzieś, po prostu jej to nie pasowało i tyle. Niekapków tez nie toleruje.

Jak się zaczęo rozszerzanie diety i dopajanie podpasowały jej kubki tt +4m, takie ze składanym dziubkiem, typu kapek (kapiące) i pije z nich do teraz. Kupiłam ich już chyba z 50szt, wymieniam coi jakiś czas i zawsze biorę 3 (bo sa 3 kolory).
Takie mamy: Tommee Tippee Pierwszy kubek 4m+0%BPA kolory (2716477282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tez miałam taki kubek u nas sie nie sprawdził

problemy z zaakceptowaniem butelek jakichkolwiek mają zazywczaj dzieci karmione naturalnie, ja sie tym nie martwie b ędziemy na butelce od początku i na pewno dzidzia jakies zaakceptuje, ale lovi i avent zostają na końcu listy i w ostateczności je kupie :p

U nas kubek TT też stoi bo nie chciała z niego pić, pije z niekapka z Aventu a w domu ze zwykłego kubka:tak:
Moja była do 9 m-ca na cycku, mleko z butelki najczęściej dostawała moje wcześniej ściągnięte jak szłam do pracy albo wychodziłam z koleżankami na babski wieczór i TT nie chciała miał całkiem inny kształt smoczka niż Avent chociaż niby ukształtowany tak jak sutek więc TT powinien jej bardziej pasować skoro była na piersi :confused:, każde dziecko widać ma inne upodobania jedno będzie ciągnąć z każdej butli inne będzie bardziej wybredne :tak:pamiętam jak koleżanka kupowała dla córki smoczki z każdej firmy a mała zaakceptowała dopiero najzwyklejszy, najtańszy z Canpola:-)

reklama
a ja jednak przemyślałam propozycje siostry i powiedziałam, że nie chcę kołyski, bo to w sumie zbędny wydatek i to na chwilę (jak dla mnie)...przywiozę sobie od niej łóżeczko turystyczne w wkładką dla noworodka i postawię na dole, żeby nie ganiać w ciągu dnia góra dół...i będę miała Kropeczkę blisko, a kasę od siostry którą miała zainwestować w kołyskę wykorzystam na coś co będzie bardziej niezbędne :tak:

Do góry