reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

mam nadzieje, ze moj maluch jakas butelke zaakceptuje, bo... czasem chcialabym gdzies wyjsc jednak sama z domu :-p

wymyslilam, ze kupie ten antykolkowy zestaw TT, bo rzeczywiscie taniej wychodzi w zestawie jak tak sobie policzylam, a do tego extra ta mala butelke 150ml (bo w zestawie jej nie ma). i pozostaje miec nadzieje, ze moje dziecko zostanie fanem TT :-D

reklama
My od urodzenia Filipa korzystaliśmy z butelek Aventu, tych z serii antykolkowych. Kolek nie miał, więc nie wiem czy to coś pomogło czy nie. Smoczków też z Aventu używaliśmy, do tych rzeczy aventowych się przyzwyczaił i tak zostało. Teraz również nie będę nic zmieniała.

A gdzie radzicie sie zaopatrywac w ciuszki na sam poczatek? Bo z jednej strony z rozmiaru 56 misie szybko nam wyrosna wiec szalec chyba nie ma co na firmowki a z drugiej czy takie z supermarketu beda dobre dla delikatnej skorki dzidziusia (a moze jest cos posredniego?)? Sama nie wiem co robic... Spiochy moze od znajomych i allegro, chociaz czesc ale bodziaki fajnie chyba miec nowe? Pewnie jako doswiadczone mamusie macie jakies podpowiedzi :-)

teva w C&A mają fajne ceny bodziaków i śpiochów w małych rozmiarach (leżą zazwyczaj w tych "koszach", nie wiszą...) w tesco masz nie drogie zestawy po 3-5 sztuk, też warto...w H&M ale tu już trzeba wychaczyć jakieś promocje, chociaż czasem są po dwie sztuki sprzedawane, jeśli chodzi o skarpetki to ja polecam H&M mają takie malusie bez gumek, tylko delikatne bezuciskowe ściągacze i pakowane były chyba po 3 albo 5 sztuk...smyk odpada wg mnie, ceny z kosmosu, żadko tam coś kupuję, chyba, że na jakąś okazję, ale to też wolę szukać gdzieś indziej

Ostatnia edycja:
a ja polceam tkmaxx jak masz w mieście :)
ja kupiłam ostatnio 5 body w zestawie za 30 zł chyba były (i tam były 2 rozmiary 56 i 3 rozmiaru 62) ale były tez inne i komplety inne np. śpioszki itp
albo mothercare (ale na przecenach) jak będą teraz w grudzienstyczen promopcje to sie opłaca, tez kupowałam dla Mai zawsze i tam chyba w paczce jest coś ok. 6 czy 7 sztuk body, kupowałam za 30/35 zł na przecenach :)

Faktycznie czekaja nas wyprzedaze! :-) A myslicie ze dam rade takie nierozpinane na poczatku wkladac malenstwu? Mam nadzieje ze szybko nabiore wprawy nawet jak padnie na cc. Endo ceny spore :-/

wiesz co to zalezy jakie masz podejście :p
ja od poczatku miałam nierozpinane i problemu nie miałam, a śmiać mi sie chciało z dziewczyn co pół godziny ubierały dziecko bo sie bały ze mu ręce połamią :-D

endo rzeczywiscie drogo.. ale tez czasem mają promocje, ja mam kilka ubrań własnie z promocji, oczywiście moja mama wylukała i zamawiała :D haha

ja też nie miałam problemu, ba nawet mój R nie miał, jedyny problem jaki miał to na początku bał się kąpać Ami, ale ubierać, przebieraćto zero :tak:

Smyk ma fajne ciuchy, ale często gęsto nie trafiam z rozmiarem. I kupuję w przecenach, bo tak to strasznie drogo. Tescowskie też są ok, ale zależy które. Ogólnie i tak ubranka się nie zniszczą za bardzo (dopiero jak zaczniesz dawać pokarmy typu starta marchew - masakra), więc czy będą to używane, czy Tescowe, czy inne Mothercary to Twoja decyzja.
Co do zapinania, to jak najbardziej będziesz wiedziała co i jak, nie martw się.

reklama
Ja mam zamiar te pierwsze ciuszki kupować w rozmiarze 56. My oboje z mężem nie jesteśmy wysocy, córy też, a urodziły się wszystkie mając po 51cm nawet najmłodsza córeczka ważąca 3950 miała taki wzrost, więc myślę że i maleństwo będzie miało podobny. Córki chyba do trzeciego miesiąca ubierałam w ciuszki na 56 w tych na 62 na początku, to się topiły...

Co do kupowania to rzeczy typu body, śpioszki itp, kuzynka obiecała mi kupić w Anglii, mówiła że może kupić o wiele taniej niż w Polsce, a pod wiosnę ktoś tam od niej będzie jechał do Polski, to za przesyłkę też nie będę musiała płacić.

Do góry