reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Królewna, śliczne ciuszki, a ja mam podobną do tej białej kurtki bluzę z polaru :happy2: wygląda identycznie.
Tak sobie myslę, że jak się okaże, że w brzuchu mam dziewczynkę, to połowę ubranek chłopięcych będę musiała sprzedać :szok: Więc prosze odprawiać egzorcyzmy, aby był chłopak :-D
Zmieniam zdanie jak baba w ciązy i postanowiłam zrezygnować z zakupu hustawki za prawie tysiaka, a zamierzam się przyłozyć do licytacji podobnego zestawu:
Mamas&Papas KOSZ MOJŻESZA avent BUJAK mata FP (2788250402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jest tego bardzo dużo i można wychwycić tanio wiele rzeczy.

reklama
Królewna, wszystkie ciuszki prześliczne ale faktycznie ta biała kurteczka przesłodka... :tak:
Też zamierzam kupić coś podobnego na wyjście ze szpitala, ale raczej kombinezonik :-)

ja miałam podgrzewacz który trzymał daną temperaturę (ustawiałam i tak było), a zawsze obawiałam się, że może być za gorąca, bądź za zimna, dlatego ja byłam zadowolona z podgrzewacza :tak:

krolewna, te małe ciuszki są cudowne :-)

Bishopka - ja też poluję na jakiś fajny zestaw ;-) tylko zwróć uwagę, że wszelkie podgrzewacze, nianie, sterylizatory mają te przyłącza angielskie, więc nie pasują do naszych gniazdek

A właśnie, a wiecie jak ja sterylizowałam butelki? Nie kupowałam żadnego sterylizatora, nie bawiłam się w gotowanie butelek. Miałam za to kupiony za grosze przed ciążą parowar, z którego skorzystałam dosłownie parę razy. No a potem mąż wpadł na pomysł, że skoro niektóre sterylizatory są na parę, to i parowar też da radę. Wypróbowaliśmy i muszę przyznać że spisał się doskonale.

ja nie sterylizowałam butelek wogóle, na początku je tylko wyparzyłam i tyle, miałam funkcje sterylizatora w podgrzewaczu, ale raz z niego korzystałam jak smoczek sterylizowałam :dry:

A wy już na takim etapie. Ja na razie jestem daleko w polu. Mam jakieś ciuszki po Antku, ale czuję, że będą wszystkie do wymiany. Kwiecień to nie grudzień... a dziewczynka to nie chłopak :p

Jak na razie zastanawiam się tylko nad czymś takim: TINY LOVE Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 CZERWONY (2725198168) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Musiałabym tylko podjechać i zobaczyć na żywo. Inne gadżety mam co nie zmienia faktu, że na pewno gdzieś w lutym sie rzucę w ciuchowy szał zakupowy :)

reklama
White - ja bym na twoim miejscu poczekała do narodzin z butelkami. Teraz bym może kupiła jedną. Może na początek w ogóle nie będą potrzebne.. A jak juz by była taka konieczność to chyba w każdej aptece można kupić. Ja miałam jeszcze butelkę w komplecie do laktatora..

chyba jednak zaryzykuje i kupie zestaw TT. jak nie podejdzie - trudno.
bo ja bym jednak w miare szybko chciala zaczac zrzucac wage. ktora mi sie ewentualnie nagromadzi, wiec mysle ze butla tak czy siak jakas sie przyda chociazby zeby maz nakarmil moim odciagnietym mlekiem jak ja bede na jakims fitnessie:-)
no ale to jeszcze nie teraz, bo jak dla mnie to jeszcze troche wczesnie, wiec jeszcze pomysle ;)

moje wyprawkowanie maluszka chyba jednak zaczne od ciuszkow :-) a takie rzeczy bardziej pielegnacyjne dla siebie i dziecka to chyba po szkole rodzenia zaczne kupowac... moze czegos sie tam akurat dowiem;)
juz mam troche zanotowanych sprawdzonych rzeczy od znajomych, a teraz jeszcze chodzac na ciazowego fita spotykam spora ilosc przyszlych mamusiek, wiec jeszcze pewnie w miedzyczasie duuuzo sie dowiem ;) no i od Was rzecz jasna ;)
zaabsorbuje maksimum wiedzy i w przyszlym roku przystapie do kupowania :-)

Do góry