reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Wiesz co opinie to zazwyczaj pisza ludzie niezadowoleni :p
z reszta juz czytalam
gondoli bede uzywac najwyzej 4 miesiace wiec mi na wielkiej nie zalezy
chodniki mamy rowne w wieliczce
kazdy wozek ma przeciwnikow i zwolennikow
ja juz mam jeden beznadziejny wozek i wiem na co trraz mam zwracac uwage a ten wozek co maja miala mial swietne opinie a wyszla beznadzieja....
Wszystko zalezy od tego czego sie w wozku szuka ja widze w nim same zalety dla mnie i to co mi brakowalo w tamtym wozku :p
ale chce go jeszcze obejrzec w sklepie zanim zdecyduje

reklama
krolewnazmarcepna-wiesz dokladnie tak samo mysle, kazdy musi poczuc swoj wozek, zobaczyc go, poprowadzic w sklepie, to bardzo indywidualna decyzja. Ja jak zobaczylam quinny buzz to nie moglam sie od niego odkleic i nie musialam czytac jakis opini i sprawdzac co kto na ten temat mysli.

Dziewczyny jaka firme polecacie odnosnie butelek i innych gadzetow dla dzieci?

butelki i smoczki będę kupowała Tommee Tippee, moja siostra ich używała przy swojej córce i bardzo je poleca, więc i ja z nich będę korzystać.

zonga a na poczatek co potrzebuje, ze tak glupio zapytam?:) To moje pierwsze dziecko wiec jaka ilosc butelek, smoczkow i lyzek?:))))I widzialam jakies podgrzewacze-to tez powinnam?:):eek:

Sa jakies rodzaje butelek? Rozmiary? Czym trzeba sie kierowac przy kupnie?

co myslicie o tym zestawie?To wystarczy na poczatek?
http://allegro.pl/zestaw-startowy-tommee-tippee-0-bpa-i2756862843.html

Ostatnia edycja:
Wlasnie zobaczylam na allegro kosz tommee tippee, ktory sam zawija pieluszki czy cos...Nie mozna do normalnego kosza wrzucac...?Macie takie cuda? Dla mnie to jakies szalenstwo ale ja juz sama nie wiem co potrzeba do dziecka a co nie../:eek:

macie racje co do wózków, każda i tak ma swój typ i będzie do swojego przekonywała ;-):-)

a co do butelek i smoczków ect., na pewno nie polecam Aventu, miałam z Ami i byłam mało zadowolona szczególnie ze smoczków do butelek, później kupowałam Lovi i z tych byłam bardzo zadowolona, ale teraz mam zamiar kupić TT :tak: zarówno butelki jak i smoczki, chociaż te początkowe to nie wiem czy nie kupię Nuk'a bo mają naprawdę malusie smoczki, które nie przykrywają połowy twarzyczki dziecka :tak:

Pchła, to zależy czy chcesz karmić piersią czy nie. Ja na pewno kupuję na początek jedną butelkę, bo nie wiadomo czy dziecko w ogóle będzie chciało cycka, czy będzie wolało butelke, albo czy w ogóle będę miała mleko. Więc jedna awaryjna butelka się przyda, później najwyżej można dokupić :)

Żadnych koszy na pieluchy kupować nie będę.

To tez moje pierwsze dziecko i też czasem się zastanawiam czego ja w ogóle potrzebuję, na szczeście mam swoją siostrę kilka bloków obok, która już ma doświadczenie i mi podpowiada, no i mam Was dziewczyny ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ten kosz to podobno przykrych zapachów nie uwalnia :-) ale ja stosowałam paklanki i też było ok :-) więc i tym razem się zaopatrze z zapas woreczków i specjalne kosze nie potrzebne :-) choć jakby cena była o conajmniej 50% niższa to można by się zastanawiać :-)

Co do butelek to nie ma co szaleć z ilościa bo nie wiadomo czy dziecku przypasuje akurat taka butelka no i czy w ogóle będzie potrzebna. Myślę, że na początek 1-2 małe to max jaki jest potrzebny. Przecież później zawsze można dokupić :-)
aaaa i też planuje TT pokupować tym razem :-) miałam Avent, nic do nich nie mam, ale niekapka młoda nie chciała bo jej jakoś cieżko leciało, później ciężko było właśnie przestawić sie na coś innego.... a teraz jak oglądałam TT to mi się te smoczki takie mniejsze i bardziej anatomiczne wydają.

Ostatnia edycja:
Do góry