reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

ja zaczełam chustować jak młody miał 1,5 miesiąca, w każdej chwili można zacząć chustować :tak:

ewafoto może za słabo dociągnęłaś chustę i Amelka nie czuła się bezpiecznie i z tego wynikał jej niepokój

reklama
ladies, ja też miałam graco, co prawda wiele, wiele lat temu ale pomimo tego, iż skrzypiał to byłam mega zadowolona. Symbio ma same pozytywne opinie, więc chyba coś w tym jest, a jak to mój mąż mówi, to ja i tak będę jeździła tylko po marketach, galeriach itp. :-D:-Dwięc kazał mi wybrać wózek idealny na takie podłoże :-D:-D
Do chusty to się nie wypowiadam, choć większość mam sobie je bardzo chwali, to ja jednak nie jestem do nich przekonana, a może po prostu patrząc na moją masę, to głupio bym się czuła z dodatkowym brzuchem ?:-D

Ja kupiłam chustę tkaną jak młoda była już duża, nie wiem jakieś 7 miesięcy miała, ale bardzo jej się podobało więc chusta została i czeka teraz na nowego użytkownika :-)
Miałam też nosidło ale młoda się w nim darła, miałyśmy też na początku chustę bebelulu ale jakoś nie wydawała mi sie bezpieczna i jej nie używałam w końcu.
Ja sobie nie wyobrażam bez chusty...mamy obok bloku fajny minimarket ale jest tam zakaz wprowadzania wózków dzieciecych....a tak to dzidziula w chustę, zakupy w łapki, młoda obok i idziemy :-)

Myszka tak na prawde decyzja należy do Ciebie, jedna będzie widziała plusy takiego rozwiązania bo np. można później kupić sobie fajną spacerówkę, a druga same minusy bo np. znów trzeba wybierać wózek.... ja tam dużo wózków przerobiłam bo kazdy był fajny ale na danym etapie a jak zmieniały się moje i dziecka potrzeby to już nie było fajnie wiec ja bym może i kupiła najpierw samą gondole a później fajną spacerówkę ;-)
aaaa tylko pamiętaj, zeby fotelik miał dobre noty w testach bezpieczeństwa!:-)

Ostatnia edycja:
Nie wiem Myszko, czy taniej, bo to zalezy co się komu podoba. Licząc głęboki za 400 zł do tego spacerówka za około 1500 zł (w moim przypadku ) to wychodzi na jedno, jakbym kupiła w komplecie. Chyba że ktoś chciałby kupić spacerówkę jakąś tańszą, to wychodzi to zdecydowanie lepiej. Ale ja też myslę troszkę inaczej, bo dla dziecka mam wszystko, tylko wózek muszę kupić, więc powiedziałam sobie, że nie będę żałowała na jego zakup, oczywiście wszystko w granicy rozsądku.

Widzę że wrócił temat wózków u mnie póki co są 3 na tapecie ale zobaczymy co z tego wyjdzie!

http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/

http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-gondola-spacerowka-fotelik-Maxi-Cosi-Citi-2012/142

http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcyjne/Wozek-Graco-Evo-3w1.html

muszę je dokładnie obejrzeć i wtedy zadecyduję bo jeszcze żadnego nie widziałam na żywo!

a tu jeszcze znalazłam fajną stronkę gdzie jest dużo zdjęć tego navingtona
http://kloomba.ru/articles/reviews/navington-cadet-2v1/

Ostatnia edycja:
ankzoc widze że mamy podobne gusta jeśli chodzi o wózki :-) widziałas moze Navingtona na żywo ? Te kółka z przodu nie są za małe? Podoba mi sie ten wózio z fioletem ;-)

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
Iza nie widziałam żadnego z nich na żywo...pewnie gdzieś w styczniu wybiorę sie do sklepu Mama i Ja to obejrze...w zasadzie te 3 propozycje wózkowe są podobne do siebie..Ale zawsze coś na żywo je poróżni. Odnośnie kółek małych... wiesz miałam kilka wózków dla Mai i powiem ci że Espiro Magic miał male kółka z przodu a mimo wszystko prowadziło się go super.

Do góry