reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

No właśnie z Pepco różnie. Jedne bluzki nawet po 20 praniach wyglądają jak nowe, a inne juz po 3 jak nie powiem co. Najczęściej się mechacą. Robią się takie małe kulki w różnych miejscach..

reklama
Hej :)

I ja dodam kilka słów/rad :)

Ciuszki najlepsze jakościowo w lumpkach - śliczne i wyglądają jak nowe a już w nich tyle chemii nie ma bo prane kilkakrotnie.
Fotelik bujak fisher price - rewelacja jak dla mnie. Maruś spędzał w nim całe dnie do ok. 4 m-ca.
Wózek - jak największa gondolka bo dzidziuś szybko rośnie
Balsam zamiast oliwki bo nie "brudzi" ubranek

W sumie to ja miałam mało gadżetów dziecięcych i się bez nich obyło :)

Co do ubranek z tesco i pepco - jestem na tak :) I w tesco rozmiarówka jest większa.

Maruś miał 57 cm i 4150 g i przez 2 tyg używałam rozmiaru 56.

Pozdrawiam

kurcze ja juz nie wiem na ktorym watku pisze sie o wozkach:>

Dziewczyny dzisiaj ogladalam wozek phil and teds-slyszalsycie o nich? Naprawde robil wrazenie..jesli ktos ma jakies doswiadczenia prosze o opinie.
rowniez spodobal mi sie wozek Quinny-rowniez prosze o rady:)

Pchła, ja mogę wypowiedzieć się na temat Quinny, bo miałam go z Ami i teraz też zamierzam go kupić, jak dla mnie rewelacja, polecam go z pełną odpowiedzialnością :tak: ale Speedi sx, bo jeśli chodzi o buzz'a to minus, przednie koło dużo mniejsze...no i kubełkowe siedzonko, które się nie rozkłada i dziecko śpi w spacerówce w pozycji z nogami uniesionymi do góry, siedzisko jest dużo mniejsze niż w speedim :tak:

Jeśli chodzi o ubranka z PEPCO to gdzies słyszałam ze trzeba je dobrze wyprac ( najlepiej kilka razy) przed założeniem, bo ponoć mają w sobie jakies chemiczne świństewka.

A co do wózeczka to na 90 % jestem zdecydowana na to cudo 2w1 wózek MOODD wózki Quinny jak buzz (2737493158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w kolorze różowym, na białym stelażu. Wiem że bedziemy sie wyróżniac, ale mi to nie przeszkadza i w sumie nie myśle co bedą o nas mówic "stare babcie" hahahah.
Z Julcią miałam czarny wózek i tez jakos opinie nie były na ten temat pochlebne, takze teraz zaszaleje.
Mam tylko nadzieje ze bedzie w miare wygodny dla dzidzi, ma juz normalne, regulowane oparcie w spacerówce i regulowany podnóżek. Martwi mnie troszke własnie to przednie koło, jest dosc małe, ale dodatkowo mozna kupic opcje z dwoma z przodu, takze zobaczymy.

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
Izunia, też zastanawiałam się nad Mooddem, ale jednak siedzenie kubełkowe jak w buzzie mnie nie przekonuje, aczkolwiek wózek wygląda ślicznie :tak: ...no i jak piszesz małe kółko z przodu

Dorotko jak ogłądałam filmik z tym wóziem to pokazane było ze nie składa sie całe siedzenie tylko samo oparcie, to chyba nie jest wtedy kubełkowe ? Bo ja juz sama nie wiem. Po napisaniu poprzedniego postu, poszperałam jeszcze troszke i znalazłam tooo
images
:szok::szok::szok: tazke chyba jednak odpada. To biedne dziecko wydaje mi sie jakies ściśnięte w tym wózku.
Ja juz nie wiem :-( znowu mam mętlik w głowie, jejku wybranie wózka to dla mnie kosmos.

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
Dla mnie to jakaś porażka... nie dosyć że dziecko mega scisnietę to jeszcze budka taka do d... takie samo wrażenie odnioslam jak widziałam graco symbio.
widać że znane marki stawiają na desing a nie na wygodę malucha

zgadzam sie, masakra, dziecko w tym wozku pewnie nawet nie wiedzialoby co to wygoda.... :eek: dziwne ze spacerowka sie nie rozklada, a wg mnie to podstawa....
a majac taki fundusz to wybralabym x-landera, albo maxi cosi....

reklama
Jeśli chodzi o ubranka z PEPCO to gdzies słyszałam ze trzeba je dobrze wyprac ( najlepiej kilka razy) przed założeniem, bo ponoć mają w sobie jakies chemiczne świństewka.

A co do wózeczka to na 90 % jestem zdecydowana na to cudo 2w1 wózek MOODD wózki Quinny jak buzz (2737493158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w kolorze różowym, na białym stelażu. Wiem że bedziemy sie wyróżniac, ale mi to nie przeszkadza i w sumie nie myśle co bedą o nas mówic "stare babcie" hahahah.
Z Julcią miałam czarny wózek i tez jakos opinie nie były na ten temat pochlebne, takze teraz zaszaleje.
Mam tylko nadzieje ze bedzie w miare wygodny dla dzidzi, ma juz normalne, regulowane oparcie w spacerówce i regulowany podnóżek. Martwi mnie troszke własnie to przednie koło, jest dosc małe, ale dodatkowo mozna kupic opcje z dwoma z przodu, takze zobaczymy.

ticker.php

ticker.php

A widziałaś ten wózek na żywo ?? bo w/g mnie ta spacerówka w nim jest strasznie płytka i nie widziałam w niej dziecka np. zimą w kombinezonie, a wiadomym jest, że nasze dzieci zimą będą juz spore.
Ja dalej obstawiam graco :-)

Do góry