reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Paulina Ja już sobie nawet upatrzyłam łóżeczko, komodę i nawet pościel ale to w IKEA dlatego nie ma się co spieszyć z kupowaniem bo i tak będzie to samo za 3 miesiące ;-) Co do wózka to muszę się przejść do sklepu i sobie pooglądać
Smile Właśnie wiem, że nie dużo ale te wszystkie rzeczy takie piękne ach..ale postaram się wybrać faworytów i kupić :-) Dzięki!

reklama
My jeszcze nic nie oglądaliśmy, tylko wczoraj okazja z tym wózkiem, a na razie to raczej pochłania nas wesele. Mamy plan po weselu zrobić mały remont i zacząć urządzać kącik dla malucha.
Fakt jest tyle ślicznych rzeczy dla dzieci. My ostatnio zakochaliśmy się w futrzaku z H&M ale na razie odpuściliśmy, bo trochę nie wiem czy będzie nam potrzebne aż tak ciepłe ubranko.

Co do koszyka w wózku to z tego co mi się wydaję, można go odkręcić, ale dla mnie na miejskie chodniki to nie będzie przeszkadzał, a zawsze można zakupy położyć.

Aneczka - ja nawet nie miałam rzeczy w rozmiarze 56. Mały się urodził mając 56 cm, ale od razu zakładałam 62. Teściowa kupiła mi bodziaka i śpiochy właśnie w rozm 56 zaraz po powrocie ze szpitala i ciężko sie małemu zakładało. A jak już założyłam to miałam wrażenie, że mu ciasno. Więcej już nie zakładałam.

Paulina_ - ja uważam ten koszyk za duży plus. Ja miałam taki materiałowy i cały czas był brudny.

hehe a ja znowu miałam odmienny problem bo za namową wszystkich też kupiłam większość od rozmiaru 62 a mała zrobiła psikusa i urodziła się 51 cm...we wszystkim ,,pływała'' :-D

Bishopka huśtawka super, ale jak dla mnie szkoda kasy (miałaś rację, któraś to napisze i jestem to ja ;-):-D), a druga rzecz jestem przeciwnikiem przyzwyczajania do bujania :no:

aaaa, wysyłałam liste dziewczynom, które chciały na tej liście ilościowo i co jest podane co na początek :tak:

Pianka, ja słuchając się siostry kupowałam najmniejsze jakie były chyba 50 cm z H&M, które i tak są większe niż np w C&A i kilka na 56 cm miałam zakupione, albo dostałam kilka większych na zaś, ale Amelcia była nie duża, bo miała 54 cm i ważyła 3300, więc te najmniejsze były ok :-)

Rozmiar 56 to najmniejszy dla 'o czasie' urodzonego dziecka. Te mniejsze są dla wcześniaków. Pamiętam jak w sklepie się rozglądałam w ciąży to widziałam właśnie takie maluśkie na dziale dla wcześniaków.
Ja tym razem raczej też zacznę zakupy od rozm 62. Jak się okaże, ze dziecko mniejsze to mąż skoczy kupić jakieś 3-4 bodziaki w mniejszym rozmiarze gdy ja jeszcze będę w szpitalu. U nas w szpitalu i tak nie zalecają przynoszenia swoich rzeczy dla dziecka. Ubierają maleństwa w szpitalne ciuszki..

ja tam miałam część rzeczy(mniejszą ilość) w roz 56 i dobrze bo mały mimo że się urodził 56cm i 4120 wagi to jeszcze przez miesiąc chodził w 56 więc n9ie żałuje że kupiłam ten rozmiar bo przynajmniej dziecko nie pływało w rozmiarze 62

co myślicie o wózkach mutsy sport? do mnie przemawiają te dmuchane koła
jeśli był już poruszany temat tego wózka to sorki, musiałam go przeoczyć

Dotkass moja miała 3330g ;) na sali była najkrótsza ale i najcięższa :D dziewczynka obok miała 59cm ale 2800g także moja mała wyglądała jak mała kluseczka przy niej ;)

reklama
Smile my dostaliśmy od kuzynki masę ubranek właśnie na rozmiar 56, a my dokupowaliśmy rozmiarówkę 62 a nasz Niko się urodził to miał 57 cm i 3900 więc był dość dużym dzieciakiem i 56 to tylko te większe ciuszki pasowały. Dlatego sądzę że lepiej kupić ubranka w rozmiarze 62.

Do góry