reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Felidae - sprawdź sobie na stronie ASKOTa jakie wózki mają w jakim oddziale. We Wrocławiu są 3. Na Braniborskiej, Zakrzowskiej i Sztabowej. Jak dla mnie tam mają największy wybór wózków w mieście. I z cenami to tak jak bishopka pisała. My powiedzieliśmy, że na allegro był Maclaren za 1000zł to nam go też za tyle sprzedali, a kosztował 150zł więcej.

Bishopka - my mamy podobną huśtawkę i Antek nie chciał w niej siedzieć/leżeć :/. Każde dziecko inne.

reklama
Smile_, jak wydam taka kasę, to choćby się darło, to bujać się będzie :-D:-D:-D:-D Chociaż tak poważnie, to moje starsze dzieci bardzo lubiły się huśtać, czy leżakować w leżaczkach.
Co do Askota, to nie warto się sugerować netem, bo w sklepach nie ma tych firm, co wyswietlają się przy danej ulicy na stronie internetowej. Znaczy nie ma wszystkich firm. A na Braniborskiej były jeszcze x-landery i quinny (nie wiem, czy dobrze piszę nazwę).

Ostatnia edycja:
Bishopka - Antek kochał leżaczek, a w huśtawce krzyczał po 30 sekundach. I nie było mocnych na niego.

Kurcze jak się za miesiąc potwierdzi dziewczynka to chyba pojadę sobie do Askota pooglądać co by można było fajnego kupić :D. Tylko teraz na jakieś zakupy to chyba za wcześnie. Wszystkie ciuchy pewnie zimowe, a takie na kwiecień/maj się raczej nie przydadzą... A wózek i inne takie mamy.

Paulina_; gratuluje zakupu! bardzo podoba mi sie gondolka wozka i wersja bialo-czarna z bialymi kolami jest bliska moim marzeniom :-) nie mam pojecia jak to na zywo wyglada i jak uzytkowanie ale ogolnie jest piekny :-)

wczoraj bylam w sklepie poogladac i przerazona jestem ze te wozki zazwyczaj maja taki szeroki rozstaw kol :-/ wyleczylam sie z maxi-cosi (palak bez sensu, szczegolnie dla dziewczynki), x-move nawet ok ale opinie uzytkownikow mocno srednie.
W tygodniu poogladam sobie jeszcze te teutonie bo choc kolory mocno jak dla mnie srednie to opinie powalaja.

teva mi właśnie też się podoba gondola, jest na prawdę duża, fajną ma regulację oparcia, tak że dziecko już trochę strasze nie musi leżeć na płasko, a nie trzeba go opierać na poduszkach. Mój brat dla swojej córki miał taki wózek i bardzo są zadowoleni, nawet po plaży nim jeździli. Spacerówka jest taka klasyczna, ale wygodna, tak mi się wydaję, bo Maja uwielbia swój wózek.

Ja tam jestem zadowolona, bo pierwszy większy zakup za nami, a my nic nie mamy więc na raz byłoby ciężko wszystko kupić.

Paulina Ja też nic nie mam dla dzidzi..wczoraj byłam w mothercare i czułam się trochę skołowana..nie wiem ile czego tak na prawdę potrzeba..:shocked2:
A co do wózka to bardzo fajny tylko mnie ten kosz nie przekonuje...

U mnie moja mama się bardzo zaangażowała w kompletowanie wyprawki, Ona szaleje za ubrankami, a nam zostają rzeczy właśnie typu wózek, łóżeczko, jakaś szafka...

Paulina_ - sąsiadka ma ten wózek w kolorze brązowym. Bardzo go sobie chwaliła. Gondola na prawdę duża i wygodna dla dziecka. Regulację ma. Wózek bardzo podobne do tego co my mieliśmy. Nie jest zbyt szeroki tak jak np. X-lander XA. Spacerówka dosyć szeroka, wiec i dziecko w kurtce zimowej będzie miało wygodnie. A kosz sobie koleżanka chwaliła. Ja na mój narzekałam. Tylko my dużo jeździliśmy po bezdrożach, więc u nas były wiecznie kamyki i inne rzeczy w koszyku. Do tego całe zabrudzone od kurzu. Koleżanka za to tego kamyków nie zbierała na spacerach :)

Tak sobie właśnie pomyślałam, że może od sąsiadki ten wózek odkupie żeby się XA nie męczyć :)

Aaaa - na początek nie dużo. Kilka bodziaków, pajacyków, śpiochów i coś cieplejszego na chłodniejsze dni - np. polarowy pajacyk. Ze dwa kocyki żeby maleństwo w wózku nakryć. Czapeczka wiosenna. I to chyba wsio do ubrania. Dziecko i tak po 3-4 tygodniach z tego wyrośnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Bishopka u nas niestety taka huśtawka się nie sprawdziła mały nie bardzo chciał w niej siedzieć.

aaa zgodzę się ze smile na początek dużo nie potrzeba nasz synek urodził się dość duży i z pierwszych ubranek 56 cm mało co korzystał bo prawie od razu się przerzuciliśmy na rozmiar 62

Do góry