reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Dotkass - ok, przekonałaś mnie :) zaraz prześlę Ci maila i poproszę o tę książkę :) Choć uważam że Nina była przypadkiem z którym nikt by sobie nie poradził ;) ale liczę że drugie dziecko będzie aniołkiem, nie sprawiającym żadnych problemów, bez alergii, ulewania, noszenia i wszystkiego, co było uciążliwe przy Nince (tiaaa... ;))

reklama
krolewna, my mamy z chicco tylko bujaczek i jestem z niegi mega zadowolona, ale wykonany jest naprawdę solidnie, ale jak kiedyś w sklepie oglądałam chicco wózki to zapomnij, żebym kiedykolwiek kupiła :no: przereklamowane i tyle, tak samo uważam, że zabawki nie są warte swojej ceny :eek:

monic, zatem czekam na e-mail, jeśli chodzi o Ami to też nie była aniołkiem, często płakała, podobnie jak Twoja Nina musiała być usypiana na rękach, nie koniecznie musiała być noszona, później żałowałam, że nie trafiłam na tą książkę wcześniej, bo uniknęłabym wielu błedów, chociażby z przyzwyczajaniem do usypiania na rękach, które wtedy wydawało mi się jedynym wyjściem :tak:

lenka21* - ja również zajrzę do książki z ciekawości. Niestety prawie dwa lata zajęło mi dojście do wniosku, że najlepszą metodą jest przeczekiwanie, dostosowanie się do dziecka i jego potrzeb. Teraz zamierzam całkowicie wrzucić na luz, nastawiam się psychicznie że będzie ciężko, czasem nawet bardzo ciężko przy dwójce dzieci i liczę na to że się miło zaskoczę :)

Obecnie czuję się wyjątkowo spokojna, bardzo mało się denerwuję, żyję jakoś spokojniej, wolniej... Może dzięki temu i maluch będzie bardziej spokojny jak już przyjdzie na świat :)
Pewnie że z zazdrością i wielkim zdumieniem patrzyłam na koleżanki które po prostu odkładały dziecko do łóżeczka, na kocyk - a one same się bawiły, praktycznie nie wymagały żadnej uwagi - zaś mojej nie można było nawet na chwile zostawić samej, a jak się ją położyło na płasko lub prawie płasko to od razu był chlust :/
Pamiętam też jak przecierałam oczy ze zdumienia, jak po dłuższym czasie nieusypiania małej (wyręczał mnie mąż i to przy nim nauczyła sie zasypiać w łóżku) przyszła wreszcie moja kolej - podeszłam do jej łóżka, zaczęłam ją głaskać po plecach, a ona odepchnęła mi rękę i pokazała palcem, że mam iść usiąść na kanapie,w dość znacznej odległości od niej :)
I żadna w tym nasza zasługa - sama dojrzała do takiego sposobu usypiania, może zmiana z łóżeczka na łóżko się do tego przyczyniła,a może to był już po prostu ten czas.

monic to ja miałam właśnie takiego synka co piszesz że przecierałaś oczy ze zdumienia, Niko w sumie nie ulewał wcale, żadnych kolek nie było. A najwięcej czasu spędzał w łóżeczku bądź na macie edukacyjnej na ziemi i sobie coś "opowiadał". Taki spokojny maluszek dopiero później się rozkręcił :)

moje typy, tylko musze je pomacac w sklepie :-)
NOWOŚĆ wózek 3w1 ZOOM II +pościel gratis MIKRUS (2738356549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WÓZEK RAPTOR EXCLUSIVE Z FOTELIKIEM 6+1 GRATISÓW! (2712836752) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WÓZEK 4W1 VIPER + 10 GRATISÓW SUPER CENA PRODUCENT (2718732433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wózek 3w1-TUNII-SAWEX--Gratisy ! (2730341184) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
**DAREX MATRIX! na piankowych kołach+ FOTELIK! ** (2735277362) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
TWING SUPER PROMOCJA SUPER ZESTAW +4GRATISY KAREX (2693955109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PARIS CLASSIC! WÓZEK + FOTELIK, DUŻE KOŁA RETRO! (2712983218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WÓZEK VERDI MAX 3W1+TORBA+DODATKI KURIER GRATIS!!! (2723391631) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
KOMEKO -- S-LINE -- NOWOŚĆ W PROMOCYJNEJ CENIE (2711780527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
:-) a uzywki juz do 500 mozna ciekawe znalesc :-)
np. Wózek Kadex Elipse - okazja (2742681907) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - tylko kolor nie za ciekawy, ale jeszcze tyle czsu ze mozna znalesc to co sie lubi ;-)

myszka moja siostra ma Kadexa i jest bardzo zadowolona, teraz drugie dziecko też w nim wozi tylko narzekała że fotelik do auta miała malutki, mały jak się urodził to chwilkę w nim jeździł i musieli zmienić bo się nie mieścił a pulpecikiem wcale nie był
My mamy Tako Captiva Slide i nie polecam :no: ale zmieniać już nie będę, małe będzie musiało to dobić ;-)

ja tu myślałam, że jeden link wrzucisz, a tu cała litania :szok::-D
hehehe :-) wiesz to i tak nie wszystkie ktore biore pod uwage, ;-):-p ale wiekszosc, stwierdzilismy ze raczej wezmiemy ktoregos z nich :-)

myszka moja siostra ma Kadexa i jest bardzo zadowolona, teraz drugie dziecko też w nim wozi tylko narzekała że fotelik do auta miała malutki, mały jak się urodził to chwilkę w nim jeździł i musieli zmienić bo się nie mieścił a pulpecikiem wcale nie był
My mamy Tako Captiva Slide i nie polecam :no: ale zmieniać już nie będę, małe będzie musiało to dobić ;-)
ten karex nawet moze byc ale mi sie podoba verdi max, komeko s-line na II miejscu a cenowo mi przypadl do gustu ten pierwszy zoom II :-) ale zobacze je na zywo i wtedy zadecydujemy :-)
jeszcze mozliwe jest to ze zaden z nich nie bedzie dobry ;-) ale to sie okaze w sklepie :-)

reklama
Do góry