reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Felidae - to mój pajace miał największe w rozm 92. Później już dla mnie dzidziusiem nie był i kupiłam piżamki. Śpiochy mam teraz tylko po Antku w rozm. 62 i już się boje co mi teściowa sprezentuje. Dla Antka nakupiła śpiochów do rozm 74, które rozdałam później znajomym :p. Wolę swoje dzieci w spodenkach i bodziaku.. Tym bardziej, że teraz będzie dziecko letnie, a nie zimowe..

Tasia - szukaj męża dla córki jak już suknie ślubną macie ;)

Dziewczyny, ale to z tymi prezentami właśnie tak jest. Ludzie zamiast zapytać kupują coś co później leży nieużywane..

Patrze na e-maila, a tam powiadomienie z UPSu. Jutro będzie paczka z motherhoodu. Kurcze, a zamawiałam koło 11.30. Szybko :)

reklama
Smile kocyki rzeczywiście śliczne , ja mam tylko jeden dla malca, myślę że starczy w razie czego mam stary polarowy.

Właśnie wylicytowałam używany ręczny laktator z tufi, czytałam o nim dobre opinie, nie wiem czy się przyda ale bałam się że jakby co to zostane z niczym i będzie problem.

Tasia; to jest nas dwie ;-)

Dziewczyny o materacach juz bylo... jednak ja przez to siedzenie w domu nie mam szans na konsultacje z jakims sprzedawca kompetentnym a od lezenia z pupa w gorze chyba mi sie mozg zlasowal! Nie potrafie juz nic ogarnac :zawstydzona/y: ale do rzczy:
W tym tyg mam zamowic materac do lozeczka (myslalam o takim za ok 150 zl (widelki 50-70 zl w gore i dol) po cenach wnioskuje ze to sredni koszt. I na takim materacu mi tez zalezy, raczej juz dobrym ale superowych bajerow miec nie musi. Nie mam pojecia czym sie rozni gryka od kokosu, jedna warstwa od dwoch, lateks od pianki :-/ Czy moze ktos sie orientowal i moze mi doradzic? Albo jakas sensowna str polecic? Bede OGROMNIE wdzieczna!!!!

teva, ja nie dokonca się orientuję ale czytałam gdzieś na necie, że najbardziej polecane są te lateksowe. Ja mam gryka-pianka-kokos, dlatego nie zmieniam.
Z tego co wiem, to sama pianka jest jednym z gorszych, bo się wyciska i krzywi kręgosłup dziecka, dlatego trzeba często zmieniać taki materac. Może dziewczyny co chodzą/chodziły na SR napiszą coś więcej ???

my mamy gryka-pianka-kokos i z tego co dziewczyny na forum pisały - to najpopularniejszy materac.
Najpierw stosuje się stronę kokosową (bo jest sztywniejsza, a to dobre dla kręgosłupa maluszka) a dla malucha ok. pół rocznego - stronę gryczaną, która dostosowuje się do kształtów ciałka.

Lateksowy jest drogi - dziecięcy powyżej 300-400 zł. Ja mam taki w łóżku małżeńskim - oddychający, dostosowuje się do kształtu ciała - super na bolące gnaty. Ale uważam, że dla dziecka to zbędny wydatek, bo nie takie są potrzeby malutkiego kręgosłupika jak dorosłego, noworodek powinien spać na w miarę twardym i sztywnym podłożu. Takie moje zdanie.

Teva ale Smile zaraz będzie miała dwóch synów to się dziewczyny jakoś podzielą:-D

A co do materaca to ja wyczytałam to co Nef pisała. Taki gryka-pianka-kokos wystarczy. Tym bardziej, że za góra 2 lata będzie całe łóżeczko do wymiany. Aaaa możesz patrzeć na to jaki jest pokrowiec. Bo jeśli gryka jest w nim wszyta to nie można go prać.

reklama
Do góry