reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja dzisiaj zakupiłam 4 kocyki. Dwa z motherhood - welurowy i polarowy w niebiesko-zielone kropeczki, bo takie mam pieluszki, otulaczek, ręcznik... Dwa na allegro:

KOC, KOCE, KOCYK DZIECIĘCY - SAMOLOTY - Wzór nr 30 (3019478092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BŁĘKITNY DWUSTRONNY KOCYK W POJAZDY NA BIAŁYM TLE (2986876371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Takie jak w miniaturce aukcji.

Z motherhoodu zamówiłam jeszcze pieluszki fanelowe i rożek miękki, który pewnie się nie przyda. Teściowa nasmęciła mężowi, że my mamy stare kocyki po Antku i nawet rożka nie kupiliśmy, że ten prosił żebym kupiła.. A niech im będzie pomyślałam i kupiłam :p

reklama
smile boskie te kocyki!
Jak już będzie dzidzia z nami i będę znała płeć, to też sobie taki zamówię (jak w drugiej aukcji) pod płeć oczywiście:-D

Mi też się wydaje, ze po Gosi kocyki są już mocno zniszczone, ale na razie mam 2 nowe kremowe + taki kocyk do fotelika samochodowego, a resztę chcę kupić po porodzie, jak już będę wiedziała czy brać niebieskie czy różowe:-D W Tk Max w renomie widziałam też piękne kocyki, z takich kwadratów z różnych materiałów pluszowych, mam nadzieję, ze coś zostanie do mojego porodu.

Nef - mi się cały czas wydaje, że cześć po Antku jest jak nówka... Mial tych kocyków tyle, że nie wszystkie używałam Niektóre tylko 2-3 razy były w użyciu. Po wczorajszym marudzeniu Pani Mamy uznałam, że lepiej kupić teraz niż dostać od niej w prezencie nie wiadomo co. Antkowi kupiła w maju jak miał 4,5m gruby akrylowy kocur z ohydna żyrafą żebym miała coś na lato!!! Koc był grubszy od tych co miałam na zimę ;)

Smile też chciałam ostatnio zrobić jeszcze raz zakupy w motherhood, zakupić właśnie rożek miękki, kocyk i otulaczek, bo nie mogłam znaleźć po Krzysiu. Okazało się, że wszystko jest u teściów. Nie wiadomo kiedy przekażą, ale moja teściowa odwrotnie do twojej - nie kupuj, przecież są :rofl2:

smile mam jeden akrylowy koc i gdybym nie zrobiła sobie na nim przewijaka na dywanie - stałby nieużywany
Gruby, sztywny, nieporęczny - największe nieporozumienie kocykowe.

Nef - kocykom akrylowym mówię stanowczo NIE!!

Kurcze moja teściowa to tak ma, że lubi coś kupić nie wiadomo po co i na co. Antek dostał od niej w wieku 1,5 lat kremowy kapelusik w różowo-zielone kwiaty ^^. Kupiła żeby miał coś na głowę, bo się nam wakacje w Turcji szykowały. Jakbym nie pomyślała o tym wcześniej i nie miała już 4 innych nakryć głowy. Ani razu mu go nie założyłam. I tak jest z wieloma innymi rzeczami. Od ciuchów, które mi się nie podobają po plastikowe, chińskie zabawki z muzyka techno!

Nef - też taki akrylowy kocyk dostałam na święta:baffled: i tez jestem ciekawa czy się do czegoś przyda:confused:. Dzisiaj kupiłam taki cieńszy z jednej strony welurowy z drugiej bawełniany, myślę, że to będzie najgrubszy kocyk jakiego użyję:tak:

Smile jak czytam o kupowaniu twojej teściowej, to się zastanawiam, czy my wspólnej teściowej przypadkiem nie mamy, moja też uwielbia kupować jakieś takie dziwne rzeczy....:crazy:

ooo to te Wasze teściowe są spokrewnione z babcią mojego K. Pokupowała tysiąc dziwnych rzeczy typu sukienka typowo wyjściowa (powiedziałabym że ślubna) na 3 lata:crazy:

reklama
bo jak to moja teściowa mówi, małe juz masz to kupiłam na zapas.... raz prosiłam żeby kupiłam mi w Lidlu pajace na młodego bo były większe rozmiary i prosiłam o rozmiar 104..hihi kupiła mi jeden 104 i dwa na 110/116 ha ha ha bo po co mi na styk...tych na 116 nie użyliśmy bo młody sie zabijał o nie ha ha a teraz jest za dorosły ;-) kochane babcie :-)

Do góry