reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja dzisiaj zakupiłam 4 kocyki. Dwa z motherhood - welurowy i polarowy w niebiesko-zielone kropeczki, bo takie mam pieluszki, otulaczek, ręcznik... Dwa na allegro:

KOC, KOCE, KOCYK DZIECIĘCY - SAMOLOTY - Wzór nr 30 (3019478092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BŁĘKITNY DWUSTRONNY KOCYK W POJAZDY NA BIAŁYM TLE (2986876371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Takie jak w miniaturce aukcji.

Z motherhoodu zamówiłam jeszcze pieluszki fanelowe i rożek miękki, który pewnie się nie przyda. Teściowa nasmęciła mężowi, że my mamy stare kocyki po Antku i nawet rożka nie kupiliśmy, że ten prosił żebym kupiła.. A niech im będzie pomyślałam i kupiłam :p

reklama
smile boskie te kocyki!
Jak już będzie dzidzia z nami i będę znała płeć, to też sobie taki zamówię (jak w drugiej aukcji) pod płeć oczywiście:-D

Mi też się wydaje, ze po Gosi kocyki są już mocno zniszczone, ale na razie mam 2 nowe kremowe + taki kocyk do fotelika samochodowego, a resztę chcę kupić po porodzie, jak już będę wiedziała czy brać niebieskie czy różowe:-D W Tk Max w renomie widziałam też piękne kocyki, z takich kwadratów z różnych materiałów pluszowych, mam nadzieję, ze coś zostanie do mojego porodu.

Nef - mi się cały czas wydaje, że cześć po Antku jest jak nówka... Mial tych kocyków tyle, że nie wszystkie używałam Niektóre tylko 2-3 razy były w użyciu. Po wczorajszym marudzeniu Pani Mamy uznałam, że lepiej kupić teraz niż dostać od niej w prezencie nie wiadomo co. Antkowi kupiła w maju jak miał 4,5m gruby akrylowy kocur z ohydna żyrafą żebym miała coś na lato!!! Koc był grubszy od tych co miałam na zimę ;)

Smile też chciałam ostatnio zrobić jeszcze raz zakupy w motherhood, zakupić właśnie rożek miękki, kocyk i otulaczek, bo nie mogłam znaleźć po Krzysiu. Okazało się, że wszystko jest u teściów. Nie wiadomo kiedy przekażą, ale moja teściowa odwrotnie do twojej - nie kupuj, przecież są :rofl2:

smile mam jeden akrylowy koc i gdybym nie zrobiła sobie na nim przewijaka na dywanie - stałby nieużywany
Gruby, sztywny, nieporęczny - największe nieporozumienie kocykowe.

Nef - kocykom akrylowym mówię stanowczo NIE!!

Kurcze moja teściowa to tak ma, że lubi coś kupić nie wiadomo po co i na co. Antek dostał od niej w wieku 1,5 lat kremowy kapelusik w różowo-zielone kwiaty ^^. Kupiła żeby miał coś na głowę, bo się nam wakacje w Turcji szykowały. Jakbym nie pomyślała o tym wcześniej i nie miała już 4 innych nakryć głowy. Ani razu mu go nie założyłam. I tak jest z wieloma innymi rzeczami. Od ciuchów, które mi się nie podobają po plastikowe, chińskie zabawki z muzyka techno!

Nef - też taki akrylowy kocyk dostałam na święta:baffled: i tez jestem ciekawa czy się do czegoś przyda:confused:. Dzisiaj kupiłam taki cieńszy z jednej strony welurowy z drugiej bawełniany, myślę, że to będzie najgrubszy kocyk jakiego użyję:tak:

Smile jak czytam o kupowaniu twojej teściowej, to się zastanawiam, czy my wspólnej teściowej przypadkiem nie mamy, moja też uwielbia kupować jakieś takie dziwne rzeczy....:crazy:

ooo to te Wasze teściowe są spokrewnione z babcią mojego K. Pokupowała tysiąc dziwnych rzeczy typu sukienka typowo wyjściowa (powiedziałabym że ślubna) na 3 lata:crazy:

reklama
bo jak to moja teściowa mówi, małe juz masz to kupiłam na zapas.... raz prosiłam żeby kupiłam mi w Lidlu pajace na młodego bo były większe rozmiary i prosiłam o rozmiar 104..hihi kupiła mi jeden 104 i dwa na 110/116 ha ha ha bo po co mi na styk...tych na 116 nie użyliśmy bo młody sie zabijał o nie ha ha a teraz jest za dorosły ;-) kochane babcie :-)

Do góry