reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

wiosna jako wyprawka do szpitala lepiej się nadają osłonki, nakłada się je podczas karmienia, jeżeli maluch ma kłopot z głębokim chwyceniem brodawki. Zapobiegają poranieniu brodawek. Ja miałą akurat z Aventu, ale medela też na pewno dobra.

Te drugie co wkleiłaś też miałam i ine się nadają do kształtowania jeszcze przed porodem wklęsłych lub płaskich brodawek (żeby były bardziej wystające). Natomiast po porodzie mogą się przydać jeżeli dojdzie już do poranienia brodawek. Wtedy między karmieniami zakładasz je pod stanik, a one izolują brodawkę od materiału stanika, podobną funkcję spełniają muszlę zbierające mleko medeli. Zresztą te też zbierają wypływające mleko.
Ja swoich wkładek korekcyjnych nie zakładałam już po porodzie, bo nie było takiej potrzeby.

Miałam te ochronne z aventu i one skutecznie zapobiegły poranieniu.

reklama
:) dziewczyny wiem że już temat materaca do łóżeczka był pamietam że część będzie mieć nowe a część stare. Ja ciagle się zastanawiam nad kupnem nowego i nie orientuje się jaki materacyk kupić. Kupiła któraś z Was jakiś. Proszę pochwalcie się napewno pomoże mi to w wyborze przy zakupie.

No ja jak patrzyłam na materace to kupowanie lateksowego to chyba przesada właśnie się zastanawiałam nad tymi gryka-pianka- kokos lub pianka- kokos.

Ja dostałam taką mate materiałową. Wygląda to jak kocyk zrobiony z materiału jak na materac i zamierzam to położyć chyba wystarczy. Widziałam ostatnio cos podobnego w lidlu.

:-) czasem się czuję potworną ignorantką... po co ten podkład pod prześcieradło? myślałam że położę po prostu prześcieradełko (na gumce, frote, nieprzemakalne) i już...

prawdę mówiąc to zaczynam mieć wrażenie że zbyt lajtowo do tego podchodzę...

ale a'propo wyprawki to znalazłam fajny blog:
Wyprawka Bobasa
laska dzieli się swoimi doświadczeniami. można się z tym zgadzać bądź nie ale mi wydaje się dość pomocne co pisze... a życie zweryfikuje czy sprawdza sie i u nas...

ja mam materac pianka -kokos, i na materacu jest jedno prześcieradło a na to idzie drugie to właściwe

Anila spokojnie, mi się wydaję że i bez połowy rzeczy tu wymienionych dałoby sie radę malucha wychować, dużo to tylko udogodnienia, lub pomysły różnych firm żeby zbić kasę

Ostatnia edycja:
reklama
Ja pytam, bo my śpimy właśnie na kocu i na prześcieradle. Nie lubimy spać na samym prześcieradle.

A dla niemowlaka taka ceratka na materac to jednak dobra rzecz, bo kilka razy zdarzyło się że Filip nasikał tak dużo, że i materac był mokry.

Do góry