reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Phelania kosz cudny, zwłaszcza z białym stelażem.... ale zwróciłaś uwagę na wymiary?
On jest mniejszy od gondoli, na dnie ma tylko 65 cm (moja gondola miała 80cm, a starczyła na 5 czy 6 m-cy)... maluch będzie nosił rozmiar 62 i już mu może być ciasno....
nie chcę mącić, ale zastanów się jeszcze, bo może ta kołyska starczyć na góra 1-2 m-ce.

reklama
Phel - to samo chciałam pisać. Dosyć mały ten kosz. Taka malutka gondola na 2-3m. Ja pamiętam, że tą naszą kołyskę z coneco schowaliśmy w lipcu czyli Antek miał 6,5m. Nie korzystał z niej w ogóle, a jak go tam położyłam to już się obijał o ścianki, bo był taki duży.

Nef - ja mam Jedo Bartatine Alu plus na paskach u moich rodziców. Wózek cudowny pod względem amortyzacji :).. Tylko ta spacerówka taka niezbyt ładna.. Nam teraz będzie służył podczas pobytu u rodziców.

smile to ja mam to samo, buja cudnie, więc pewnie przez pierwsze 2-3 miesiące będę korzystać
a najlepsze jest to, że wybierając kolor patrzyłam tylko na gondolę i wzięłam 2-kolorowy. Nawet nie oceniałam wyglądu spacerówki, z której przecież się więcej korzysta (przynajmniej teoretycznie)... a potem zauważyłam u innych, że ta spacerówka dużo lepiej wizualnie wygląda jak jest jednokolorowa. Kiedyś widziałam dziewczynę z zieloną spacerówką i w środku identyczny śpiworek - nawet fajnie to wyglądały.

a ja u rodziców zostawiłam Lirę 4, trochę się nadwyrężyła, ale do okazjonalnego korzystania się jeszcze nadaje.

Teraz najbardziej mnie wkurza, że mam lekko rozdartą budę w Bartatinie, bo mieliśmy mały "wypadek" na działce i zarazem wielkie szczęście. Mieliśmy świeżo postawioną altankę a na niej wielka, ciężka połać dachowa, ale jeszcze nie przyśrubowana (stało tak ze 2 -3 dni).
I zerwał się silny wiatr i wyobraźcie sobie, że zwiało tą ciężką płytę i sru w wózek, który stał kilka metrów dalej. Była rozłożona buda, wózek wyjątkowo nie miał zaciągniętych hamulców, więc tylko rozdarło tą budkę, a wózek z Gosią pchnęło dalej:szok: a młoda nawet się nie obudziła... ma ta moja mała jakiegoś dobrego anioła stróża:tak:

Nef - to mieliście szczęście!! Mogło się skończyć o wiele gorzej..
Nasza bartatina ma wypłowiałą budkę, bo Antek wiecznie spał na dworze w wózku. Mamy kolor ciemnoszary z zielonymi kółkami w niektórych miejscach. Chciałam kupić nową budkę, ale ponoć nie ma takiej możliwości. Trzeba kupić budkę + poszycie gondoli czy całą gondolę.. jakoś tak. A cena była kosmiczna. Poza tym teraz już nie ma tego wzoru w ofercie. No cóż. Na weekendy u rodziców może być. Chociaż tych pasków będzie mi brakować. Jak przeniosłam Antka w wieku 8m z bartatiny do X-landera XA to miałam wrażenie, że mu zaraz plecy połamię jazdą po dziurach. Jednak na takie drogi jak u mnie to taki wózek na paskach jest cudny.

Phel ja nie mam zadnego typu, bo jak w ciąży z Gosią się rozglądała, to w ogóle nie patrzyłam na wymiar - to tylko teraz jestem taka mądra, bo wiem kiedy młoda mi z gondoli wyrosła... U mnie pzewazają teraz względy praktyczne, wydaje mi się , że warto patrzeć, żeby była jak największa, a nie koniecznie najładniejsza:tak:

Własnie mi sie przypomniało jak byłam z Gosią taką 5-6 miesięczną w sklepie dzidziusiowym i ona ledwo się mieściła w gondoli (zima) i jakaś para w ciąży, spytała o jej wiek... a właśnie sprzedawca próbował im opchnąć wózek za 4 tys... mina przyszłego taty - jakby obuchem dostał (to tylko na pół roku?!!!) mina sprzedawcy - jakby chciał mnie zabić wzrokiem - BEZCENNE:-D

Dziewczyny, zostało mi właściwie kupić butelkę/butetki, smoczki i laktator.
Wiecie może czym się różnią te dwa rodzaje między sobą (oprócz koloru :-))
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ANTYKOLKOWA NIEB RÓŻOWA (3020005223) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee Butelka antykolkowa 260 ml 0%BPA (3017178890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak dla mnie to nie widzę różnicy, obie są antykolkowe....
I jeszcze jedno. Planuję karmić piersią, i nie wiem ile powinnam buteleczek zakupić. Jedną, dwie czy jakiś zestaw (to byłby i na później)???

Wiosna o ile sie orientuje to ta 2 jest antykolkowa bo ma ta rurke odpowietrzajaca, ktorej nie maja te kolorowe...
Ja narazie kupilam 1 taka jak w 2 linku bo nie wiadomo czy mlodemu podpasuje, a dokupic zawsze mozna.

reklama
Do góry