reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
wiosna ta druga ma rurkę z odpowietrznikiem, a te kolorowe nie mają

karmiłam Gosię piersią i jedna butelka spokojnie starcza. Teraz zalecają niedopajać dziecka wodą, no chyba że lato i upał, albo niemowlak jest starsy i zaczyna sie rozszerzanie diety. Ta butelka tak naprawdę przyda sie w przypadku awaryjnego karmienia mlekiem modyfikowanym lub twoim odciągniętym pokarmem. Ale przy maluszku, który nie ma jeszcze dobrze wyrobionego odruchu ssania - lepiej wybrać jednorazową strzykawkę, a nie butlę. Przy rozszerzaniu diety bardziej przydają się kubki typu kapek (samo leci) lub niekapki (trzeba ssać).

Phel głębokość chyba nie ma aż takiego znaczenia, po prostu jak tylko zacznie próbować się podnosić i siadać, trzeba wyeksmitować do łóżeczka, nawet jakby na długość jeszcze było ok. Chyba żadna kołyska nie jest na tyle głęboka, żeby być bezpieczna dla siadającego malucha. Najlepiej zmierz łóżeczko Alanka, tzn. wysokość otworów dla środkowego poziomu, który jest dla dzieci siadających.... nie wiem, może jakieś drewniane kołyski są wystarczająco głębokie.

Phel - ja mam koołyskę coneco simple city - Coneco Kołyska Simply City - Ceneo.pl Taką jak w linku. Na żywo wygląda lepiej. Tam sa jakies opinie. Przeleciałam na szybko... Fakt - rysuje panele. Pałąk beznadziejny i ja go zdemontowałam. Jest mocowany na stałe i nie da rady go przestawić. Jak się włączy melodyjki to miga światło, którego nie da się wyłączyć. Można sobie otworzyć kołyskę z jednej strony i dostawić do łóżka, ale nasze było za niskie. Plusem jest duża gondola. Jutro ją zmierzę bo wygrzebałam ją ostatnio na strychu.

Apropo kosza mojrzesza... Ten cały kosz z czasem sie nie kurzy? tzn nie zbiera to kurzu? Kołyskę, która mam można rozebrać na części i materiały wyprać, a tej wikliny czy co to jest w tym koszu to raczej nie da rady wyczyścić.

Phel a ja jeszcze znalazłam na all drewniane pod materac 40/90, jedna ma opuszczane dno więc pewnie i dla siedzącego malucha będzie dobra

może dla innych dziewczyn się przyda, co maja deficyt miejsca w sypialni;-)

KOŁYSKA drewniana kolory do wyboru DARLAND (3030810927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kołyska, przystawka, łóżeczko 3w1 FILIP + MATERAC! (3032725971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

hihi Phel, tak myślałam, bardziej dla innych dziewczyn to wkleiłam, bo pamiętam, że kilka nosiło się z zamiarem kupna kołyski z powodu braku miejsca

a ja byłam dzisiaj w Rossmanie i puściłam 180 zł:szok: wprawdzie 100poszła na fluid i tusz, ale i tak mi było przykro przy płaceniu, zwłaszca, że to taka mega drobnica bardziej do szpitala a nie dla dziecka, no i znowu pampkach zapomniałam

reklama
Do góry