reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Pchełka jeśli chciałabyś karuzelę z "muzyczką" to sprawdź czy dźwięk jest w danym modelu czysty. Mój siostrzeniec dostał taką jakąś dziwną jak był mały, że cokolwiek by człowiek nie puścił to brzmiało jak lekcja muzyki baaardzo początkującego muzykanta:-)

Pchełka jeśli chciałabyś karuzelę z "muzyczką" to sprawdź czy dźwięk jest w danym modelu czysty. Mój siostrzeniec dostał taką jakąś dziwną jak był mały, że cokolwiek by człowiek nie puścił to brzmiało jak lekcja muzyki baaardzo początkującego muzykanta:-)
Fisher ten z projektorem ma super dźwięk, jeszce plusem jest to, że możesz ściszać melodie, a jak bateria siada to zwyczajnie spowalnia i wycisza, nie jest drażniący dźwięk

w sumie na muzyce najmniej mi zalezy, bo moge puszczac osobno-wolalabym pozytywke w tej karuzeli..Chcociaz nie wiem jak pozytywka dziala na dzieci?Ja lubilamz tego co mowila mama

w sumie na muzyce najmniej mi zalezy, bo moge puszczac osobno-wolalabym pozytywke w tej karuzeli..Chcociaz nie wiem jak pozytywka dziala na dzieci?Ja lubilamz tego co mowila mama
Ami lubiła ten dźwięk z tej karuzeli, było chyba 5 melodii do wyboru z czego chyba dwie to był dźwięki lasu, ptaków, coś takiego :tak:

Ja kupiłam poprzednio taki otulaczek
Otulaczek - kup Otulaczek | Motherhood.pl
i bardzo się przydawał gdy Mały miał kolki.
Karuzelkę mamy z pilotem, firmy nie pamiętam, ma wymienialne zawieszki. Pilot super sprawa, polecam. Chciałabym taką z projektorem, może osobno projektor kupimy, bo na 2 karuzekę to już szkoda kasy.
dotkass, zonqa zestawy fajne.
Matę miałam kupić fp a ostatecznie kupiłam taką z możliwością kopania nóżkami lub rączkami. Jak się uderzyło, to lampki się zapalały i grała muzyczka, niestety też już nie pamiętam firmy. Jak przyniesiemy później z piwnicy, to spiszę z opakowań ;-)

zonqa super zestaw, ale ja wkładki laktacyjne mam jeszcze z poprzedniej ciąży, te do prania Aventu, więc mi są nie potrzebne, a laktator jak sama pisałam, nie wiem czy mi się przyda, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, bo co jak będę chciała wyjść i zostawić dziecko z moją Mamą np na kilka godzin, będę musiała ściągnąć, a wtedy ręką do butli trochę ciężko, tak czy inaczej dzięki :-)

ypra, super, u nas nie zdały egzaminu tego typu otulaczki, zawijaczki, Amelcia się denerwowała jak była tak zawinięta, wolała kocyk, który można było rozkopać :tak:;-)

reklama
u nas była karuzelka bright starts
Bright Starts Karuzelka Marzeń (83552) - Ceneo.pl
byłam z niej bardzo zadowolona, miała proste, układające się poziomo elementy, ustawione daleko od siebie, więc ładnie było widać, jak mała wodzi wzrokiem za ulubioną zabawką.Moja opinia o tej karuzeli jest dokładnie taka jak ta pierwsza w ceneo, nawet sie zastanawiam, czy to moze nie ja pisałam?:-D

dotkass ja butelek nie kupuję, poprzednio miałam chyba z 10 szt aventu (bo ciągle je dostawałam za free jak nie u gina, to na szkole rodzenia, to od znajomych) wciąż mam kilka zafoliowanych, nieuzywanych. A żeby było smieszniej, moja mała w ogóle nie tolerowała butelek, po cycu od razu był kubeczek z dzióbkiem

ypra przypomniałaś mi firmę motherhood i ich rewelacyjny kojec
Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
przy pierwszej ciąży miałam duzy brzuch i gdyby nie ten kojec - spanie byłoby męką, pamietam, że targałam go wszędzie ze sobą, jak jeździlismy na weekendy do tesciów lub moich rodziców

teraz chyba zakupię u nich fasolkę, takie poduszki bardzo ułatwiaja cycanie:)
Fasolka Motherhood - kup poduszkę do karmienia | Motherhood.pl
poprzednio miałam z granulaten styropianowym, który się wyrobił i poszewka bardzo się zniszczyła, więc muszę na coś wyminić. A te fasolki chyba mają w środku włókninę?

Ostatnia edycja:
Do góry