reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Dziewczyny a co myslicie o takim otulaczu? MI bardzo sie spodobal choc nie wiem jak sprawdza sie w praktyce. Jelsi ktos mial prosze o opienie

ZAWIJAK KWIATEK LEAF CHOCOLAT - Sklep wyjątkowych Rodziców

Powiem tak śliczne to jest, naprawdę, ale ja bym nie dała za kawałek materiału tyle pieniędzy, tym bardziej, że dzieci są różne, jedne uwielbiają być otulone a inne nie ma mowy (tak jak moja młoda, zapięta w rożku się darła i wierzgała girami dopóki się nie odkopała :-) ).
Ale może któraś mama miała i coś powie na temat praktyczny...

Co myslicie o zakupie maty edukacyjnej?? mnie sie wydaje, ze w 2-3 mz,
2 miesiace to dobry moment na matę, dla maluszka koniecznie z pałąkami na których sa różne zawieszki (potem dobrze je zmieniać) dzieciaczek rewelacyjnie cwiczy chwyty
fajne są maty bardzo kolorowe (nie pastelowe) z szeleszczącymi elementami - dla ćwiczenia leżenia na brzuszku. Ja bardzo sobie chwalę maty edukacyjne, a moja sąsiadka, która obawiała się już obnizonego napięcia mieśniowego, bo dzieciątko mało się ruszało - wspaniale rozruszała swojego maluszka

odradzam takie coś - mało interesujące dla dziecka, maluchy nie lubią pastelowych kolorów, bardzo ubogie w elemnty. Poza tym, te boki i tak się nie przydają, przecież taki maluch i tak nigdzie nie odpełznie;-)

To moje pierwsze dziecko i nie mam pojecia czy powinna to byc kolyska czy lozeczko? Co jest najbardziej praktyczne i starczy na dluzej, jak myslicie? Moze od razu lepiej lozeczko? Ja nie mam zielonego pojecia, prosze o pomoc i przyklady:))))

Mi też przy pierwszej ciązy bardzo chodziła po głowie kołyska, ale ostetecznie zrezygnowałam i nie żałuję, bo -dziecko błyskawicznie rośnie. Faktycznie taka kołyska może starczyć na 4 m-ce. Myslę, że jeżeli masz duży dom i miejsce to fajny pomysł i sliczny bajer. Ale jezeli chodzi tylko o zaoszczędzenie przestrzeni, to tylko na krótko.

Jak dlugo dziecko spi w takim lozeczku?
Moja spała do 2 lat w łóżeczku niemowlęcym 60/120 (do ok. 87-90 cm wzrostu). Mówi się, że dla wygody łózko powinno być min. 30 cm dłuższe od wzrostu dziecka.

Teraz ma łózko 80/180 z barierką, jestem z niego bardzo zadowolona, bo jak marudzi przy zasypianiu, to ja też się wcisnę obok:tak: tak liczę, że starczy nam do ok. 10-12 roku życia, a potem sama zdecyduje, czy woli składany tapczan czy kolejne łózko
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2677866118) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dotkass ja tez swoją małą nosiłam wszędzie ze soba w bujaczku (ale nim nie bujała). Ona lubiała obserwować co ja robię, a ja lubiałam ją mieć przy sobie. Bardzo mało nosiłam na rekach i jak była wiotkim niemowlakiem nikomu nie pozwalałam jej brać na rece. Za to godzinami wisiała na cycu:-D

Ostatnia edycja:
O jakich ksiazkach Tracy Hogg mowicie? Mozecie cos polecic?Prosze ustrzezcie mnie bledow:))));-)
dokładnie jak napisała Ella, wysyłałam dziewczynom na e-mail tą książkę w PDF :tak:

Dziewczyny a co myslicie o takim otulaczu? MI bardzo sie spodobal choc nie wiem jak sprawdza sie w praktyce. Jelsi ktos mial prosze o opienie

ZAWIJAK KWIATEK LEAF CHOCOLAT - Sklep wyjątkowych Rodziców
zgadzam się z dominiczką, szkoda kasy wg mnie, jest śliczne, ale dużo taniej jest kupić zwykły kocyk, bardzo podobny wyglądem, z tym, że prostokątny, ja dla Ami miałam taki podobny, ale kocykowy z H&M :tak:

odradzam takie coś - mało interesujące dla dziecka, maluchy nie lubią pastelowych kolorów, bardzo ubogie w elemnty. Poza tym, te boki i tak się nie przydają, przecież taki maluch i tak nigdzie nie odpełznie;-)
nie zgodzę się, tzn nie do końca, moja Ami miała matę właśnie w takich kolorach i była nią mega zainteresowana :tak:, fakt, że kupiłam ją chyba w 3 czy 4 m-cu bo najpierw miała tą kolorową FP (wklejłam kiedyś)

wiesz co ja tez sie niezgodze ;-) ja mialam dla Wiki mate w super zywych kolorach i jakos nie lubila jej.... a jak polozylam ja w takiej skladanej macie to byla zadowolona, dlatego mysle o takiej :-) ale nie zaprzeczm ze kupie inna ale napewno bedzie podobna do tej....

Tracy Hogg - "Język niemowląt" - również polecam :-)
Ja mam ksiażkę i muszę do niej powrócić!!

mate my mieliśmy taką trochę lipną. Filip dostał w prezencie i nie kupowaliśmy drugiej, ale on nią raczej nie był zainteresowany.
Jak znajde na allegro taka to była to wkleje link

reklama
Do góry