reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

królewna do dziś pamiętam że na pierwszy obiad na położniczym dostałam bigos :szok::-Da na ostatni mięso do dziś dnia niezidentyfikowane ale pachniało Whiskasem :-D koleżanka na patologii ciąży dostawała na kolację chleb ze smalcem i ogóra kiszonego :-D

reklama
Bishopka-hahahahha z Alanem tez jakos pakowalam sie na ostatnio chwilę :) 2-3 tyg przed porodem ale na spokojnie bez stresu:)wiadomo ze mozna wczesniej urodzic :) nie chce kusic losu i poczekam jeszcze z miesiac:)

Katarinna- ja tez mialam chyba tej firmy co ty:) a akurat wrzucilam hartmana bo mialam pod reka:)

tak chodzilo mi o takie nakładki na brodawki:) czyli wychodzi na to że aventu są najlepsze?

Phelania - fajna lista pokrywa się z moją:) - ja mam jeszcze tylko herbatkę na laktacje, herbatke z kopru włoskiego (koleżanka mówila że się przydaje bo jak się ma malo pokarmu to każą pić na zmianę, i wtedy mąż musi lecieć do apteki a chcąc mu tego zaoszczędzić stwierdzilam że kupię już sama) aha no i dodatkowo wpisalam jeszcze sobie jakies ubranie na wyjscie ze szpitala... bo jak moj mąż mi potem coś skompletuje to pewnie się w to nie zmieszczę:) wiec wolę sobie sama przygotować cos:)

A ja Wam napiszę, tak odnośnie jedzenia szpitalnego, że jak jestem w szpitalu, to nie mogę doczekać się zupy :-) one mi tak smakują, że kiedyś ugotowałam sobie taką w domu (zabielana mlekiem w proszku) i mąż mój ją nazwał "zupa ordynatora" :-D

OMG tak dziewczyny czytam o jedzeniu matki karmiacej w szpitalu to mnie to przeraza hehehe nic sie nie zmieniło jak za komuny:-DJa to mialam dobrze bo u mnie w szpitalu bylo podobnie a ze wzgledu ze mialam cukrzyce ciazowa to dostowałam inne jedzonko:) chlebek razowy z ziarnami !!! Świeży:) a nie czerstwiak:-DWedlinka chuda ale z indyka a nie konserwa, na obiad rosołek a inne dziewczyny barszcz z góra ziemniaków i kielbasa:-Ddo tego piers z kurczaka:) tylko male porcje ale zawsze dobijalam to drozdzówka hehehehehe juz ogólnie cukry mi sie unormowaly po porodzie ale sciemnialam ze wzgeldu na jedzenie:-D

zonqa; super! fajnie ze dalas nam znac :-) ja tez ogladalam te okrycia, bardzo mi sie spodobala osmiornica tylko nie bylam pewna czy potrzebne jest takie okrycie oprocz reczniczka? My skonczylismy zakupy ciuszkowe, teraz wozek i jakies tam promocje poscieli do lozeczka wiec reszte wypraweczki na luty chyba odloze.

reklama
Do góry