reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

- Ja na początku miałam gruszkę, ale dla mnie to badziew ogromny. 10 razy trzeba było wkładać do nosa żeby coś wyciągnąć.. Ile się tego wyciągnęło też nie wiedziałam. Później kupiłam Fride. Dla mnie rewelacja. 5 sekund i wszystko z noska wyciągnięte. Widać tez ile tego dokładnie jest. Od razu też wiadomo czy to gil wodnisty czy juz jakiś zielonkawy..
- Ja używałam obcinaczek.. i używam do dzisiaj. Antek był bardzo ruchliwy, więc nożyczkami mi było niewygodnie. Do dzisiaj mamy problem żeby mu obciąć paznokcie u stóp...
- Ja przemywałam oczka zwykłymi wacikami i przegotowana letnią wodą. Każde oczko innym wacikiem. Do tego myłam jeszcze całą buźkę wacikami.
- Ja na początku miałam zwykły elektroniczny za grosze z apteki - sprawdzał sie świetnie. Gdy antek miał 1,5 roku i dostał gorączki nie dał się spacyfikować i mąż popędził po bezdotykowy.
- Jeżeli będziesz miała stelaż i nie będziesz musiała nosić wanienki polecałabym większą. My mieliśmy taką z IKEI. Teraz tez taką kupię mimo, że jest mała. Mogłam ją przenieść gdzie chciałam, bo byla z grubego plastiku. Miała antyposlizgi pod spodem oraz w wanience, więc jakiekolwiek materacyki i inne były zbędne. Większa kupiliśmy gdzieś po 3-4m, bo Antek się już nie mieścił. Nie dało jej się jednak przenieść z wodą, bo była bardzo 'giętka'. A wanienki raczej drogie nie są.. ta z IKEI chyba była po 15zł, a kolejna za 20zł.. Wanienki używaliśmy przez niecałe pół roku. Później mały kąpał się już w wannie.
- Co do smoczków: Najlepszy smoczek - Karmienie butelką - Niemowlę - BabyOnline.pl - to samo usłyszałam od pediatry przy wypisie w szpitalu :)
- O butelce nie słyszałam. Ja miałam Aventa, Lovi i TT. Teraz kupię tylko TT. Dla nas były najlepsze.
- My mamy podgrzewacz TT. Pasuje chyba do wszystkich butelek, bo TT są dosyć szerokie, w porównaniu do innych.
- Ja nie miałam żadnego termoopakowania. Na początku (pierwsze 2m) miałam w termosie ciepłą wodę. Później jakoś specjalnie nie starałam sie utrzymywać ciepła mleka i wody.. U nas będzie lato, więc raczej dzieciaczki nie będą chciały pić ciepłego mleka czy wody, a taka o temperaturze pokojowej.
- My mieliśmy pożyczony. Teraz chce kupić. Niby są od urodzenia, ale gdzieś czytałam, że lepiej żeby przez pierwszy miesiąc dziecko jak najwięcej przebywało na płaski materacu.. Ile w tym prawdy nie wiem. My leżaczek pewnie dopiero kupimy koło 1m. Mi w oko wpadł taki TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK ŁÓŻECZKO 3W1 WARSZAWA (2930661926) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ale on pewnie starczy na pierwsze 6m. Znajomi mają taki: FISHER PRICE T4145 LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 0-18kg + (2871708894) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Ten jest dobry i dla starszego dziecka...

reklama
dzień dobry :-)
zakupy zakupy :happy2: my też pewnie kupimy taki leżaczek z huśtawką - to się doskonale sprawdza jak coś trzeba porobić a młode nie chce spać... koleżanka ma podobną do tego co Dominiczka sprzedała i bardzo sobie chwali...
czytałam też że super są skarpeteczki z dwoneczkami, różne zawieszki i projektory... coby się dziecię nie nudziło :-D

a dziś dostałam propozycje kupna używanego wózka: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: JET zestaw (3w1) wózek głęboko-spacerowy + fotelik samochodowy + torba pielęgnacyjna GRATIS macie może jakieś opinie na jego temat? oferta wydaje mi się kusząca, nawet jeśli to nie jest wózek moich marzeń... ciągle spełnia wszystkie podstawowe kryteria :-) ciekawa jestem waszych opinii...
i chyba zdecydowałam sie na pościel do łóżeczka - taki pierwszy duży zestaw z baldachimem, wypełnieniem, becikiem... # 15-CZ POŚCIEL DZIECIĘCA DO LOZECZKA 140x70 SERCA (2923865667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kremowe, gładkie (mamy pasiasta tapetę) :happy2:

anila ale fajne kolory tej pościeli, tylko, że ja nie chcę baldachimu bo dla mnie on jest niepotrzebny. W oknach mamy siatki przeciw owadom.

u nas młoda będzie przy oknie (nie ma innej możliwości) i chcę materiałowy baldachim aby ją trochę ochronić przed wiatrem...
mam nadzieję że da radę, bo z drugiej strony nasza sypialnia jest tak maleńka, że jak zamkniemy okno wiosną to nikt się nie wyśpi z braku tlenu :-D

dziewczyny, dotarła do mnie paczka z taką drobnicą szpitalno-wyprawkową i chciałam polecić to, co mi szczególnie przypadło do gustu:tak:

poduszka do karmienia z granulatem styropianowym - wzór niebieskie pieski - jest słodki:tak:
TYIMY Poduszka do karmienia miękka POSZEWKA kolory (2917766161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jedyny problem, że Gośka od razu zabrała tą poduchę i kładzie się sama albo swoją lalkę dzidziusia i boję się, że jak przyjdzie co do czego, będe musiała kupowac drugą:-D

fajny jest też kocyk do fotelika samochodowego, bardzo miły w dotyku, w sumie można go już w szpitalu używać zamiast rożka, ma kapturek, napy po bokach i szczeliny na 3-punktowe pasy bezpieczeństwa - też zabrany dla Gosiowego dzidziusia;-)
Kocyk do fotelika samochodowego milutki NOWOŚĆ (2917764393) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie mierzyłam go do fotelika, bo wywiozłam do rodziców, ale mam nadzieję, że uda się zamontować z noworodkową wkładką.

Nef, właśnie zastanawiałam się na poduszką do karmienia jednak...i nie wiedziałam jaką kupić przeglądałam Motherhood, ale strasznie droga ponad 60 zł ale skoro polecasz tą za 40 zł to może jednak zdecyduję się na tą...dzięki :tak::-)

Witam
anila- co do pościeli fajny zestaw kremowy wygląda naprawdę ładnie. Mogę wypowiedzieć się co do koloru z brązowymi paskami bo ma moja kuzynka taką pościel tyle że kupiła 3 częściowy zestaw i w realu nie wygląda za fajnie. Na zdjęciu lepiej.
A co do wózka to wczoraj natknełam się na opinie akurat tego modelu
Opinie o Wózek Jet i Jet Picasso BabyActive - bangla.pl http://www.skapiec.pl/site/cat/2607/comp/410663_komentarze/
Mam nadzieję że o ten model Ci chodziło wpisz w google Baby Active Jet i powinnaś znaleść jeszcze więcej informacji o tym wózku :)

Ostatnia edycja:
Nef - super ten kocyk. Kupie taki na pewno. Antka przykrywałam zawsze zwykłym kocykiem, bo my bez włączonej klimy nie jeździmy jak ciepło. Z tym kocykiem na pewno będzie wygodniej takiego maluszka przykryć.

Ja dzisiaj dostałam paczkę z pieluszkami, recznikami, otulaczkiem z motherhood. Ręczniki super. Mojemu pierworodnemu bardzo sie spodobał :D. Chyba sobie jeszcze kupię ten kojec. Od soboty nie moge sie wyspać - tak mi niewygodnie. Może to coś pomoże.

A widziałyście coś takiego: NUBY Butelka silikonowa z łyżeczką dla niemowląt (2890357711) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Ciekawy pomysł dla tych, które nie chcą butelki podawać dziecku.

Dotkass te poduszki TyiMy są w wersji tańszej z granulatem styropianowym (ja mam taką) i troche droższe z wypełnieniem silikonowym. Czyli bardziej zbliżone do tego co ma motherhood.
Ale motherhood skrytykowała moja szwagierka, że jej się wysuwa podczas karmienia - faktycznie jest dosyć mocno ubita. A na forum doczytałam, że pólroczne dziecko już się na niej nie mieści, chyba własnie przez to, że jest mocno ubita.
A ta z kulkami styropianowymi dopasowuje się do kształtu dziecka, a z czasem lekko się wyrabia (kulki się wygniatają), przez co łatwiej dostosować ją do większego dziecka. Ja na styropianowym wypełnieniu karmiłam rok i w zyciu mi nie przyszło do głowy, że młoda jest za długa na tą poduszkę.

Ale lekko szeleści - mi to nie przeszkadza.:tak:

reklama
Nef super kocyk i poduszka :-) Pewnie też takie zakupię. Poduszki się pozbyłam, a kocyka takiego nie miałam.

Wskoczyliśmy do sklepu z wózkami, by zobaczyć m.in. wózki do biegania. W necie widziałam, że są po 2-4 tys, a tu miła niespodzianka x-lander xrun za ok. 1300 zł. Bardzo fajny i przystępna cena. Chyba go kupimy :-) Można też dokupić gondolę, bo to jest wersja spacerowa.

Do góry