reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

karenka ja właśnie kupiłam taki kremowy, bardzo milusi , tak jak smile pisze - dziurki są na 3 punktowe pasy bezpieczeństwa. Sam krój (kwadrat i ten kapturek) jest tak fajny, że pewnie będę go używała w domu do zawijania maleństwa.

Może dokupię jeszcze ten kocyk po kąpieli, który zachwalają dziewczyny, bo kapturek, to faktycznie fajna sprawa, nawet teraz dla starszej by się takie coś przydało, bo coś nie lubi szlafroczka.

reklama
hej to i ja sie pochwalę jaki dzis mialam fajny dzien zakupowy:)

kupiłam łóżeczko i materacyk dla Majki... postanowilismy kupic używany... od znajomych męża... i jestem w głębokim szoku bo on nie ma żadnych ale to żadnych śladów użytkowania a przeszedł dwójkę dzieci....
no i za zestaw łóżeczko plus materacyk zaplacilismy 400 zl a nowy komplet lozeczko i materacyk w sklepie by nas wynioslo ok. 900 zl...do tego dorzucili nam jeszcze karuzele fisher price z projektorem jest rewelacyjna - nowa kosztuje 140 zeta...
i pojemnik termoaktywny na butelki i pieluszki tetrowe bo im duzo zostalo, i do łóżeczka jeszcze ochraniacz.... co prawda ja mam juz jeden upatrzony i na pewno go kupię, ale jak co będę miala na zmianę:)

a tu macie linki do łóżeczka jakie kupilismy i do karuzeli jaka dostalismy...

http://allegro.pl/bellamy-greta-lozko-1 … 09697.html

http://allegro.pl/fisher-price-karuzela … 03993.html

mm83: śliczne łóżeczko :) jakbym teraz kupowała to kupiłabym własnie białe :) a karuzelka super, z fisher my tez mamy ale inny model po Mai i trzyma sie rewelacyjnie choć chyba juz 100 razy spadła z niemałej wysokości :D mała do tej pory przy niej usypia :p nie wiem jak odda dzidzi :p
a co do materaca, jesteście pewni ze ten uzywany jest ok ? ja mam po Mai ale na pewno kupie teraz nowy, w materacach lubią się rozwijać różne świństwa ;/

mm83 gratulacje zakupów :)
ja tak samo jak krolewnazmarcepana wyrzuciłam właśnie materac po starszej córce i będe kupować nowy dla nowej dzidzi ..

u nas są tanie materace, ja kupie taki jak przy Mai kokos-pianka, nie dość że leży i kurzy sie nie wiadomo co sie tam w nim zbiera ;/ choć u nas leży w sypialni w łóżeczku cały czas ale jednak dla dziecka mąż od poczatku mówi ze nowy trzeba

ten materac jest rewelacyjny wygląda jak nowy... żadnych ubrudzeń, mechaceń czy zacieków...jakbym go ze sklepu wzieła... po pierwsze dzieci dużo spały z rodzicami, a po drugie to jest materac lateksowy (czyli podobno najlepszy dla noworodków) i nawet w sklepie rozmawiałam o nim ze sprzedawcą, i dawał mi gwarancje że one są nie do zniszczenia... nie wygniatają się, łatwo się piorą, oddychają, są hypoalergiczne, już sam fakt że oni 5 lat temu zapłacili za niego prawie 300 zł... teraz za taki nowy musiałabym zapłacić koło 400zeta...
nawet jeśli się okaże że posłuży nam rok, to potem sobie kupimy inny... ale póki co nie chcę inwestować jakiś mega pieniędzy w materac, skoro widzę że ten jest ok, no i mam zapewnienia od ludzi których znam i nie zależy im na tym aby mnie oszukać.:)

i szczerze powiedziawszy wolę używać tego sprawdzonego niż kupować jakiś tani materac za 100 zł na allegro... bo wlasnie takie się szybko zużywają i koleżanka taki kupila i po pół roku wywaliła... wiec to zależy od tego kto na co się nastawia czy woli mieć wszystko nowe, ale tanie, czy woli mieć lepsze gatunkowo ale używane... ja wolę ten drugi model... :)

Ostatnia edycja:
dokłądnie, najgorsze te roztocza itp. dla noworodka to moze być problem

ja kupiłam swój materac z wyprawką w sklepie za 60 zł, tez nie ma żadnych śladów używanie choć moja córa spała na nim prawie 2 lata, ale jednak nie zastanawiam sie nad tym ;]

reklama
wiesz roztocza i inne drobnoustroje to są wszędzie...
i wygląda na to że jak dziecko śpi z rodzicami to oni też powinni mieć nowy materac...
czy swój też wymieniacie? czy też nigdy nie zdażyło Wam się brać dziecka do swojego łóżka...?
to samo w szpitalu i na tych szpitalnych łóżkach i ubrankach w które dzieci zaraz po urodzeniu są ubierane...
ja uważam że nie ma co wariować...
i skoro dali mi gwarancje że w nim nie doszło do żadnego "wypadku" bo dzieci w okresie odpieluchowywania spały z rodzicami... to ja uważam że jest ok i żałowałabym gdybym go nie wzięła...

a druga sprawa że dziecko cały czas nie śpi w jednym łóżeczku bo nie wiem jak Wy ale ja zamierzam odwiedzić moich rodziców w innym mieście i na pewno nie bede zabierała wszędzie ze sobą tego jedynego materaca:)

Do góry