reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Też się wybiorę, jak mam coś kupić używanego to wolę zobaczyć, żeby nie było jak ostatnio na allegro :-( ale tu miałam po prostu pecha!!!

Ostatnio w ddtvn był facet z allegro i mówił, że takie sytuacje powinno się zgłaszać, poprzedzając je odpowiednimi krokami. Po pierwsze zwrócić się do sprzedającego o zwrot pieniędzy, gdyż towar był niezgodny z opisem aukcji- sprzedający musi zwrócić pieniążki. Jeśli to nie poskutkuje, to zgłaszasz na policji taką sytuację a pismo z tego zgłoszenia przesyłasz do allegro. Wtedy allegro zwraca Ci poniesione koszty (do 10 tyś. zł), a oni sami sobie ściągają od tego sprzedawcy. Nie wolno takich sytuacji zostawiać!!! dziś Ty tracisz, jutro straci 10 kolejnych osób, bo każdemu będzie szkoda zachodu za te "parę groszy".

monic, super prezent :happy2: wygląda to tak, jakby ten szary kolor, to była taka guma antypoślizgowa? My mamy wanienkę z Ikei i ona właśnie ma podobne antypoślizgi.

Ostatnia edycja:
Bishopka widzisz kochana ale jak któraś dziewuszka napisała, bo to były używane rzeczy, że każdy ma swoje pojęcie STAN BARDZO DOBRY!!!
masz całkowitą rację, ale może uda mi się coś z tego wykorzystać, a na przyszłość będę pytała o stan rzeczywisty no i już sama będę bardzo ostrożna!!!

alex, ale były zdjęcia, prawdopodobnie retuszowane. Wszystko można udowodnić, ale jak sobie chcesz, może faktycznie gra jest niewarta świeczki.

Bishopka - to szare to coś antypoślizgowego, już nawet nie wiem dokładne co to było w dotyku, bo rozpakowaliśmy, pozachwycaliśmy się chwilkę, a potem spowrotem do pudła i do piwnicy, żeby nie zagracać pokoju ;)
A do Ikei niestety mam dość daleko, nad czym zawsze ubolewam i z reguły po fakcie się dowiaduję że mieli coś fajnego a ja kupiłam gdzieś indziej ;)

monic bardzo fajna wanienka:) kupowaliscie przez net czy w polskim stacjonarnym sklepie?

co do Ikei to ja na podstawie listy wyprawkowej zrobilam sobie z uzyciem ich strony liste zakupow:-) mam na niej zatyczki do kontaktow, spiworek, recznik, baldachim i jeszcze jakies duperelki... kiedys jak bedzie nam po drodze to wezme ta liste ze soba i sie kupi wszystko za jednym zamachem:-) no i jeszcze komode upatrzylam w Ikei ale to to dopiero w lutym, bo na razie nie mam za bardzo gdzie postawic:-p

Dziewczyny, pragne zasiegnac waszej rady:)))

Co sadzicie o elektronicznych nianiach?Ja wolalabym tego uniknac, bo nie chcialabym biegac na kazdy najmniejszy szmer i byc na kazde zawolanie i przyzwyczajac dziecka w ten sposob...Za to chcialabym na pierwsze miesiace miec na noc monitor oddechu...Czy wy mialyscie? Polecacie?Sama nie wiem co o tym sadzic...Wiem, ze noworodek ma bardzo plytki oddech i czasami rodzice siedza godzinami i zastanawiaja sie czy z dzieckiem wszystko w porzadku...

Poprosze o wasze opinie

reklama
ja wylicytowałam misiowy kombinezonik z H&M za 16 zł :-) kolor kremowy

co do niani to ja w mieszkaniu jej nie potrzebowałam, wiec się nie znam i nie wypowiem

Do góry