reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Dzień dobry kwietniowe ciężarówki, choć jak mój mąż raz się pomylił, to nazwał mnie tirówką :-D:-D

No teraz nie wiadomo czy się obrazić ( no bo tir przecież wieeelki), czy przyjac, że tirówka to jednak zgrabna laska i tyle:-D

No tak sprane.. na wszystkich aukcjach było napisane że stan b.dobry, założone kilka razy, zdjęcia eleganckie...a tu dosłownie porozciągane szmaty... nie no może z 60 zł wywaliłam, ale i tak jest mi wstyd przed samą sobą, naiwne dziewczę ze mnie:zawstydzona/y: co zrobić

alex trudno, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
na przyszłość będziesz czujniejsza, a 60 zł jest jeszcze do przeżycia

reklama
oj, a mam jeszcze pytanie

pierzecie juz ubranka niemowlęce?

Bo mnie strasznie kusi, tłumaczę sobie, że to jeszcze za wczesnie i przed porodem bede musiała znowu prać i prasować, ale i tak mam straszną ochotę...

Jedyne co mnie powstrzymuje, że Gosia chora i pralka i suszarka w ciągłym uzyciu, bo to zwymiotuje, popusci, przepoci...

no pięknie, cóż za dyskusja wczoraj tutaj była...aż szkoda, że mnie nie było o tej porze :-D

tirówka, buahahaha...dobre

co do aukcji allegro, sama obrabiam fotki, które robię na aukcje, ale tylko rozjaśniam i tło robię, a tak to nic nie zmieniam...tak czy inaczej dzięki temu, że sama robię wiem, które są "zrobione"...

alex zgadzam się z Iśku powinnaś zgłosić to sprzedającemu, jeśli nie zareaguje wytoczyć spór...taki sprzedawca nie zasługuje na nic więcej jak negatyw

Nef ja już wyprałam i wyprasowałam ubranka jakieś 3 tyg. temu, dokupiłam trochę ubranek w ciucholandzie i mi waliły z deka ;-) wiec przytachałam torbę ubrań po młodej i zapakowałam całą pralkę ;-) wyprasowałam, wpakowałam do torby i schowałam do szafy.
Jak bedę "na chodzie" przed porodem i będzie mi się chciało albo okaze się, ze jednak tego wymagają to je jeszcze raz upiore i wyprasuje. Ale mogę nie być sprawna więc chociaż ma pewność, ze są wyprane i wyprasowane ;-)
Ja w 1 ciaży w 25tc już w szpitalu byłam więc dlatego trochę chciałam się teraz zabezpieczyć ;-)

Alex sprzedawca okazał się świnią i wystaw negatyw. Dlatego ja wolę iść do lumpeksu, bo widzę dokładnie stan. Ostatnio pokupowałam spodnie dresowe za 1zł za sztukę:-)

Nef
masz ochotę to pierz, ale tak żeby to Ci przyjemność sprawiło a nie narobisz się dodatkowo (święta idą, a do tego jak mówisz córcia chora).

Ja na razie nic nie kupuję. U rodziców leżą 3 wory ciuchów dla maluszka od 0 do 6 miesięcy. Siostra dostała tyle od koleżanek, że zabroniła mi kupować dopóki się nie podzielimy.

ja jeszcze nie piorę, ale też i nie mam co :-D bo szkoda mi wyprać 2 pary pajacyków 2 pary spodenek i skarpetek... póki co jakoś sama nie wariuję z zakupami bo nie wiem na pewno czy to dziewczynka ale byle do 19.12

ja tak samo jak dominiczka chce sie zabezpieczyć wcześniej, chociaż takie podstawowe rzeczy.. bo tez mnie pobyt w szpitalu zaskoczył :p
także ubranka po Mai mąż zabrał do domu, dzis jade do cioci wybrać troche uniseksów bo ona miała chłopaków, a niebieskiego nie znosze :p wiec licze na jakieś białe kremowe albo zielone :p i jak wróce do domu to będe prac :D tylko nie wiem czy zdąże przed świętami czy po nowym roku zaraz :D

reklama
A ja mam dużo już upranych i wyprasowanych..nawet sama nie miałam przyjemności bo moja mama zabrania mi się za dużo schylać. Nie to, że się wyręczam bo poważnie chciałam robić to sama ale się uparła i już!! W ogóle te babcie całą radość zakupów mi odebrały , jak na razie byłam tylko przy zakupie buciczków!!!:-(

Do góry