reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Dzień dobry kwietniowe ciężarówki, choć jak mój mąż raz się pomylił, to nazwał mnie tirówką :-D:-D

No teraz nie wiadomo czy się obrazić ( no bo tir przecież wieeelki), czy przyjac, że tirówka to jednak zgrabna laska i tyle:-D

No tak sprane.. na wszystkich aukcjach było napisane że stan b.dobry, założone kilka razy, zdjęcia eleganckie...a tu dosłownie porozciągane szmaty... nie no może z 60 zł wywaliłam, ale i tak jest mi wstyd przed samą sobą, naiwne dziewczę ze mnie:zawstydzona/y: co zrobić

alex trudno, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
na przyszłość będziesz czujniejsza, a 60 zł jest jeszcze do przeżycia

reklama
oj, a mam jeszcze pytanie

pierzecie juz ubranka niemowlęce?

Bo mnie strasznie kusi, tłumaczę sobie, że to jeszcze za wczesnie i przed porodem bede musiała znowu prać i prasować, ale i tak mam straszną ochotę...

Jedyne co mnie powstrzymuje, że Gosia chora i pralka i suszarka w ciągłym uzyciu, bo to zwymiotuje, popusci, przepoci...

no pięknie, cóż za dyskusja wczoraj tutaj była...aż szkoda, że mnie nie było o tej porze :-D

tirówka, buahahaha...dobre

co do aukcji allegro, sama obrabiam fotki, które robię na aukcje, ale tylko rozjaśniam i tło robię, a tak to nic nie zmieniam...tak czy inaczej dzięki temu, że sama robię wiem, które są "zrobione"...

alex zgadzam się z Iśku powinnaś zgłosić to sprzedającemu, jeśli nie zareaguje wytoczyć spór...taki sprzedawca nie zasługuje na nic więcej jak negatyw

Nef ja już wyprałam i wyprasowałam ubranka jakieś 3 tyg. temu, dokupiłam trochę ubranek w ciucholandzie i mi waliły z deka ;-) wiec przytachałam torbę ubrań po młodej i zapakowałam całą pralkę ;-) wyprasowałam, wpakowałam do torby i schowałam do szafy.
Jak bedę "na chodzie" przed porodem i będzie mi się chciało albo okaze się, ze jednak tego wymagają to je jeszcze raz upiore i wyprasuje. Ale mogę nie być sprawna więc chociaż ma pewność, ze są wyprane i wyprasowane ;-)
Ja w 1 ciaży w 25tc już w szpitalu byłam więc dlatego trochę chciałam się teraz zabezpieczyć ;-)

Alex sprzedawca okazał się świnią i wystaw negatyw. Dlatego ja wolę iść do lumpeksu, bo widzę dokładnie stan. Ostatnio pokupowałam spodnie dresowe za 1zł za sztukę:-)

Nef
masz ochotę to pierz, ale tak żeby to Ci przyjemność sprawiło a nie narobisz się dodatkowo (święta idą, a do tego jak mówisz córcia chora).

Ja na razie nic nie kupuję. U rodziców leżą 3 wory ciuchów dla maluszka od 0 do 6 miesięcy. Siostra dostała tyle od koleżanek, że zabroniła mi kupować dopóki się nie podzielimy.

ja jeszcze nie piorę, ale też i nie mam co :-D bo szkoda mi wyprać 2 pary pajacyków 2 pary spodenek i skarpetek... póki co jakoś sama nie wariuję z zakupami bo nie wiem na pewno czy to dziewczynka ale byle do 19.12

ja tak samo jak dominiczka chce sie zabezpieczyć wcześniej, chociaż takie podstawowe rzeczy.. bo tez mnie pobyt w szpitalu zaskoczył :p
także ubranka po Mai mąż zabrał do domu, dzis jade do cioci wybrać troche uniseksów bo ona miała chłopaków, a niebieskiego nie znosze :p wiec licze na jakieś białe kremowe albo zielone :p i jak wróce do domu to będe prac :D tylko nie wiem czy zdąże przed świętami czy po nowym roku zaraz :D

reklama
A ja mam dużo już upranych i wyprasowanych..nawet sama nie miałam przyjemności bo moja mama zabrania mi się za dużo schylać. Nie to, że się wyręczam bo poważnie chciałam robić to sama ale się uparła i już!! W ogóle te babcie całą radość zakupów mi odebrały , jak na razie byłam tylko przy zakupie buciczków!!!:-(

Do góry