reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

reklama
ale w sumie tak czy siak będziesz musiala kupic jakies kosmetyki zeby je przetestowac:)

My mydelko , chusteczki itd na początek z Bambino zakupimy zeby byly.
Niby mamy z Johnsona te próbki i zestaw ktory zdobylam, ale jestem nieufna zbytnio. Moze pozniej ;-))

Mamicurina - no właśnie i tak musisz coś kupić i sprawdzić na dziecku czy nie jest uczulone. bo nie urodzi się z stustronnicową księgą z uwagami co może a co lubi itd:-D
Ja na początek zakupię na pewno Oilatum Soft do kąpania, ufam też Bambino, a później pójdzie w ruch Babydream. O Johnsons się nie wypowiem bo nie próbowałam,a do Nivea się na prawdę zraziłam...

ja się zastanawiam kiedy torbę zacząć pakować.
Nie chcialabym się pewnego dnia obudzic i stwiedzic, ze to już, a torba pusta;p

niedlugo idziemy obejrzec oddział , popytam dokladnie co musze zabrac...i zacznę sobie organizowac torbe jakos za miesiąc -poltora.

Niech sobie stoi i czeka.

ja torbę to muszę kupić najpierw:-D pomyślę o tym za niecałe 2mc, tak żeby miesiąc przed terminem coś tam pakować co się da:tak:

ja kupuje tez to oliatum do kapieli, jakas oliwke, krem do pupy + male pudelko sudocremu, chusteczki mam pampers sensitive i hugis (te H dostalam w jakis paczkach co tu daja) krem do buzi ochronny, i...... i cos do pepka a tak to niewiem chyba wszystko narazie :-)

Co do torby tez sie zastanawialam kiedy ona gotowa ma byc ???

ja to torbe spakuję sobie po nowym roku bo to różnie bywa a nóż widelec niech sobie leży spokojnie a nie żeby się z ręką w nocniku obudzić i nie być gotowym i na szybkiego wszystko robić jakby coś się miało dziać :)

reklama
torbę będę miała spakowaną minimum miesiąc przed terminem (czyli pewnie na początku lutego) - tak mi siostra cioteczna doradziła; co do tych kremów i innych - coś kupić trzeba, chociażby żeby się przekonać czy dziecku służy, a po takie rzeczy udam się do rossmana

Do góry