reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

Kurde jak dobrze że Wy tu jesteście
Szampon do włosów w życiu bym o nim nie pomyślała jak tylko na 2 dni idę a tu proszę jednak trza wziąć
W co ubrać malucha na wyjście, ja też n ie mam pojęcia
Myślałam,żeby ubrać go tak
Body, śpioszki, pajacyk, czapeczka, wsadzić do rożka, a rożek do takiego kombinezonu z polaru od wózka, ale wtedy mi się chyba dziecko w tym kombinezonie do fotelika nie zmieści
No i nie wiem nic wobec tego

reklama
atomówka - ja po porodzie miałam włosy <zresztą całę ciało> w takim stanie,że musiałam się wypucować od góry do dołu porządnie.. Pocisz się i w ogóle wiesz - no masakra....

a wypuszczą Cię ze szpitala bez fotelika? to we wózku dziecko do domu transportujecie?
co do ubioru - to tak na prawdę okaże się jaka pogoda będzie i wtedy będziemy decydować co i jak odnośnie ubioru....

edit: doczytałam,że jednak o foteliku piszesz. A jak zawiniesz w rożek to jak zapniesz małego w tym foteliku??

Ostatnia edycja:
Torby juz pakujecie :) ja nawet nie kupilam jeszcze prawie nic. Ale dziwne ze u was dzieci w szpitalne ciuszki ubieraja. W warszawie chyba nie ma takiego szpitala gdzie by ubierali dzieci i kapali. Zawsze trzeba miec swoje ciuchy inaczej chodzi golas.

Angel ja z Bartkiem mialam tylko na 56 i byly przyciasnawe. Ale te 56 takie rozne jest:( teraz wezme 56 i 62 po dwa komplety body + spioch.

olavip no taki grubszy pajacyk chyba styknie ja nagrubszy to mam taki z polaru :baffled: nie za cienkie to będzie:confused: no nic kocem się opatuli nie ma co wymyślać :-D
Atomówka ja też chciałam w rożek ale jak dzidzię w rożku w fotelik zapniesz :baffled:?

Nie wiem sama, fakt jak będzie rożek to już nie zapnę fotelika
Ale z drugiej strony jak bym brała kombinezon to taki bez nóżek w sensie,że bez nogawek a jakby taki worek na nózki był'
Kumacie?
No i wtedy też nie zapnę małego do fotelika

reklama
radzę się dopytać położnych w szpitalu jak to wszystko wygląda z ubieraniem, myciem, co tak naprawdę trzeba mieć bo to wszystko jak czytam to od szpitala do szpitala różnie wygląda

u mnie w szpitalu dzieci po porodzie są ubierane w jakieś szpitalne wdzianka, po pierwszej dobie już mama przebiera dziecko, no chyba, że nie jest w stanie to położne pomagają albo tata się opiekuje :) dzieci są myte przez personel i żadnych kosmetyków nie dostarczam
ja biorę chyba tylko jeden rozmiar 56 a resztę ubranek mam już na 62 najwyżej podwinę rękawek, mam rożek, kombinezon i chyba wezmę kombinezon bo wygodniej zapakować dzieciaczka do fotelika, jak będzie jakoś zimno do tego jeszcze kocyk a w samochodzie nie zmarzniemy już chyba :)

ojjjj temat rzeka a i tak będziemy miały wątpliwości do końca czy oby dobry wybór tego co już w torbie zapakowane :-)

Do góry