reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

dzeki dziewczynki. ja tez jestem taka zadowolona, ze sie zaraz wypuszczam na miasto po czapeczke ;)
na razie moze mniej dopasowana, ale jakas fajna niebiesciutka, zeby troszke wyszlo slonko przy takiej pochmurnej pogodzie ;)

reklama
Aga po prostu cudo! Ty to masz oko, że takie fajne rzeczy wynajdujesz :) Twoja dzidzia będzie ślicznie wyglądać :)

A teraz na serio- kupilam rozmiar kombinezonku 68- czy to nie za duży ?????????? Bo tata zobaczył i mówi, że chyba za duży. A ja nie chcę żeby na miesiąc był. Jakie rozmiary kupujecie? Bo ja myślałam, żeby najwyżej rękawki podwinąć...ale jakby co to polecę wymienić. HELP

z tego co mi moje doswiadczone mamy-kolezanki mowily, to dzieci im sie rodzily "w rozmiarze" 50/56. jest tez jedna co miala dzidziusia juz 62. ale 68 to rzeczywiscie troche duzo. normalnie jest na metkach napisane 62>3-6miesiecy. wszystko zalezne od malego ale 68 moze mu pasowac dopiero na lato :(
ja kupuje wszystko (poza bielizna, ta w dwu rozmiarach 56 i 62) na 62, bo to albo od razu bedzie dobre, albo bedzie bobas powoli w to wrastal.

To mój nowy nabytek :) jutro pójdę do mamy pokazać go i może faktycznie wymienię- jak się da oczywiście :)

Maqggusia, napewno będzie dobra.
Izabelko, faktycznie trochę duże to ubranko. No chyba, że Majeczka urodzi się bardzo długa.

izabelka, fajny ten kombinezonik. najfaniejsze sa chyba te bamboszki na nozki. ladny komplecik i cena sensacyjna;)

maggusia, wszystko zalezy od tego czy twoja dzidzia jest duza. moj antos ma byc duzy, dlatego zmienili mi date porodu na wczesniej. z tego powodu kupuje ubranka wierzchnie na 62, bo zawsze mozna rekawki czy nogawki wywinac gdyby byl mniejszy. natomiast bielizne na dwa rozmiary 56 i 62 (0-3 i 3-6).  normalne dzidzie z przecietna wielkoscia sa malutkie...
ja bylam duza dzidia i mialam 57 cm, dlatego kilka malych kaftanikow na mnie nie weszlo. musisz sie spytac ginekologa jaka jest wielkosc w skali. mnie to szystko wyszlo przy szczegolowym usg. wowczas wyliczyli mi wszystkie przecietne i sprawdzili proporcje, co tylko mozliwe.

reklama
SylwiaZ, duza dzidzia ze mnie byla i chyba duza zostala ;D (174 cm).

Dzieki za koplement w imieniu Antosia. Mala stronka z wszystkimi moimi internetowymi trofeami prezentuje sie aktualne pod:
http://homepage.mac.com/aga.s/PhotoAlbum9.html
nie ma jeszcze paczki od babci, gdzie sa piekne posciele i cala maluchna bielizna dla urwisa. wszystko to pozostaje i dla mnie niespodzianka.

Do góry