reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

Kasiu wyprawka super :)
a dziewczyny nie wiecie jak to jest czy jak maly by chrzczony w szpitalu to trzeba cos u nas w parafii zglaszac ?
bo zastanawialismy sie jak za pare lat przyjdzie komunia i nie bedzie ze dizecko chrzczone a ksiadz ze szpitala zadnego papierku nie dal nam ,.
pozdrawiamay

reklama
Dzioobek zapytajcie ksiedza w szpitalu no bo cos dac chyba musi. No chyba, że mają tam księgę i wszystko zapisują. No bo raczej w parafi tak na słowo to nie bedą wierzyć, że chrzczony.

Kasiu wyprawka super i naprawde sporo tego juz masz,a ten kombinezonik po prostu cudo.
Ja mam nadzieje ze jutro cos nabede a jak nie to w listopadzie wybieramy sie na porzadne zakupy,moj maz mam nadzieje ze zawalu nie dostanie jak tyle na raz kasy wyda.

Dzioobek ja tez mysle ze papierek potwierdzajacy musicie miec bo w przyszlosci moglyby byc problemy.

Dzieki wlasnie pytalam w szpitalu i ksiadz pwoeidizal ze trzeba zglosic w partafi ze dziecko ochrzczone w szpitalu ze wzgledu na stan zdrowia zadnych paierow nie daja ,bo ochrzcic mozna samemu ,troche dziwne to co pwoiedzial ale jutro zapytam u nas w parafii ,

Dziwnie, czyli jak ksiądz z różnych powodów nie chce dać chrztu to ochrzcic dziecko samemu i tylko poinformowac księdza?

jutro pogadam z naszym ksiedzem mamy naprawde fajnego to dam wam znac,bo w tym szpitalu jakis dziwny ksiadz jest nie idzie sie z nim dogadac .

Dzioobek, rzeczywiście dziwny ksiądz. Trochę by to było dziwne, bo zawsze mógłby znaleźć się ktoś komu nie chciałoby się z różnych wzgledow ochrzcić dziecka a mógłby powiedzieć że to w szpitalu zrobiono. I co wtedy? dziecko bez chrztu? dziwne...

reklama
tez mi sie to dziwne wydaje ale wiecie jak jest ten ksiadz jak go zawolano to wogole jakby pretensje mial ze go ktos wola i przerywa mu inne zajecia do pielegniarek tak sie burzyl ale wtedy nie interesowalo mnie to bardzo interesowal mnie moj syn
Sa ludzi i ludziska...

Do góry