reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla bejbusia

dzięki Bunia, nam też wózek się podoba, poza tym jest lekki- 11,5 kg a mieszkamy na 4 piętrze bez windy, ma gondolkę, a będzie potrzebna zimowemu maluszkowi i w ogóle spełnia nasze oczekiwania pod każdym względem. Cena też jest przystępna- niecały 1000zł. Raczej nie zmienimy już zdania. Każdy ma swoje oczekiwania względem wózeczka, też nasze zaspokaja ;) miejmy nadzieję, że będzie maluszkowi wygodnie :)
Sylwia, ja też od nikogo nie dostanę żadnych rzeczy po maluszku niestety. Nikt nie ma malutkich dzieci :( jakoś obkupimy te nasze dzieciaczki, choć ceny są koszmarne

reklama
Dziewczyny rodzinka napewno pomoze, jak ktos przychodzi odwiedzic dzidzie to zawsze cos przyniesie :) napewno sie troche tego uzbiera i nie ma co przesadzac bo dzidzia szybko rosnie i zaraz z wszystkiego wyrasta

ja ciuszkow dla maluszka tez nie mam bo Oskar nie jest z nami od urodzenia ,natomiast rzeczy takie jak wozek ,wanienka chodziki ,krzeselka ,foteliki,lezaczki mam po Oskarze .
Kasiu co do wozka super wybor najwazniejsze na co zwracac uwage przy wozku to jest waga naprawde im lzejszy wozek tym lepiej bo pozniej jakiekolwiek schodzy nawet kilka w parku sa przeszkoda dla pokonania .my niestety kupilismy Oskarowi wozek deltim ,ktory wazy z gondola 16,5 kg do tego dodac dzidize okolo 4 i jeszcze jakies pierdoly to wychodzi ladne ponad 20 kg:)
teraz kupilismy dla Oskara lzejszy:) a ten bedzie dla dzidzi chociaz na poczatek .
nie oplaca mi sie kupowac nowego wozka teraz skoro ten jest ok i ladny a pieniazki wole przeznaczyc na cos innego :)

hej!
cieszę się, że wózeczek się spodobał :)
Dzioobek, masz rację z tym wózkiem, pewnie, że wykorzystasz wózek po Oskarze. Pieniądze przydadzą się na coś innego, zwłaszcza, że macie dwójkę maluchów: dobrze, że jeden dzidziuś jeszcze w brzuszku bo jakbyś na spacer wychodziła z dwoma wózkami? ;)
Pozdrawiam dziewczynki!!!

Kasia tez sie nad tym zastanawialam i dozlismy do wniosku ze tak na poczatku w zimie bedziemy chodzic na spacer z mezem z dwoma wozkami wiadomo zima mniej sie chodzi z dzidzia niz latem a na lato jak moj ma zawsze wiecej pracy i mniej jest w domu to Oskar bedzie mial prawie dwa latka wiec chyba juz dam rade z jednym wozkiem a Oskar na nogach a jak gdzies dalej to dwa wozki i maz :) Damy rade :) On juz teraz nie za bardzo w wozku chce jezdzic woli na nozkach a potem na raczki wola bo "tup tup ała" i prtzy tym maszeruje w miejscu :)

wracajac do wyprawki dla bejbusia chcialam wstawic mala dygresje dziewczyny uwazajcie przy kupowaniu pieluszek tetrowych bo teraz oszczedzaja nawet na tym i pisza ze maja 80*80 a w rzeczywistosci sa one prostokatne i jest problem ze zlozeniem w trojkat :(
ale mozna znalezc tez normalne kwadratowe pieluszki i takie sa najlepsze :)
pozdrawiam .

Dzioobek, dobre rozwiązanie z tymi wózkami spacerami, widzę, że macie wszystko przemyślane ;) I dzięki za radę z pieluszkami, ja nawet nie pomyślalabym o tym- nie ma jak doświadczona mamusia :) Ściskam ciebie i twoje dzieci :) :)

Dzieki Kasiu co wiem to pomoge :) i sluze rada sama na pocztku dla Oskara nakupowalismy wioele ubranek i czesc do teraz lezy nietknieta a z tego co slyszalam takie noworodki rosna jeszcze szybciej :)
wiec pewnie z ciuszkami tez nie ma co za duzo przesadzac :)

reklama
Oj nie ma. My ubranka na 56 cm użylismy kilka razy bo mały urodzil sie i miał 57. No a te na 64, tez długo nie służyły - po miesiącu zmiana garderoby :laugh:

Do góry