malgorzatkar
Fanka BB :)
ja miałam butelkę z aventu i drugą od laktatora (mam ten ręczno-elektryczny aventu). mi laktator przydał sie już po przyjściu ze szpitala, więc dla mnie opcja zakupu przed porodem się sprawdziła. smoczki miałam różne różniaste, Ola żadnego nie chciała... teraz kupię jedną butelkę też z aventu, chyba tą z "cyckiem", jakby trzeba było dokarmiać. potem do tych butelek pasują silikonowe smoczki-niekapki z canpolu, które kosztują grosze. bo ja Oli nie dawałam pić ze smoczka, jak już trzeba było dopajać, od razu silikonowym niekapkiem, żeby nie przyzwyczajać do smoka butelkowego
trzeba samemu wypróbować, np. u nas chusteczki z pampersa te zielone wcale się nie sprawdziły, dla mnie za mokre, wolę nivea, bambino, ewentualnie dada sensitive, te białe pampersowe niby fajne były, ale zapach doprowadzał mnie do szału. ale co kto lubi, moja koleżanka znów twierdziła, że nivea są za suche i nie da rady wyczyścić pupy. pieluchy dady 3 nam pasowały, 4 uczuliły, a 5 sa sztywne i dziwne...
trzeba samemu wypróbować, np. u nas chusteczki z pampersa te zielone wcale się nie sprawdziły, dla mnie za mokre, wolę nivea, bambino, ewentualnie dada sensitive, te białe pampersowe niby fajne były, ale zapach doprowadzał mnie do szału. ale co kto lubi, moja koleżanka znów twierdziła, że nivea są za suche i nie da rady wyczyścić pupy. pieluchy dady 3 nam pasowały, 4 uczuliły, a 5 sa sztywne i dziwne...