reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

U nas jedyny smoczek który N. do buzi wzięła to Canpolbaby, ale to była starsza i to było przez 3 tyg może. Teraz coś kupię na wszelki wypadek, ale pewnie się nie przyda.
Laktator miałam Aventu z systemmem via do przechowywania. Dużo nie używałam ale się sprawdził. Teraz mam ten sam, wymienię tylko muszlę silikonową i dokupię pojemników, bo one się nadają do każdego pokarmu :tak: Kupię też jakąś butlę 125ml z Aventu - chyba tą natural (czy jakoś tak). Nina praktycznie z butelki napiłą się 5x max. Ale nie chcę później żeby mąż latał po sklepach bo kto wie co kupi ;-)

Pieluszki i chusteczki trzeba sprawdzać po paczce. Dada niespecjalnie lubiłam, na początku urzywaliśmy happy, ale zdrozały do poziomu Huggisów to stwierdziliśy, że przechodzimy na Huggisy, Pampki też były dobre, zwłaszcza jak są w dobrej promocji warto kupić :tak: Te z lidla jak dla mnie za sztywne. Niektóre chusteczki są bardzo mokre, inne bardzo suche, albo zapach duszący, jeszcze inne (chyba dada) tłuste :baffled: te z rossmanna jak dla mnie były ok.

Ostatnia edycja:
reklama
najlepiej jest zrobić sobie listę wyprawkową, z tych głównych rzeczy większych no to fotelik i wózek, a jak już to wózek wielofunkcyjny, z tych mogę polecić jane muum i graco evo, są to wózki w przystepnych cenach, bardzo funkcjonalne, leciutkie i przede wszystkim wygodne !

Jak wczoraj na kolanie zrobiłam listę rzeczy do kupienia to się za głowę złapałam, a spisałam tylko to co mi na myśl przyszło, bez jakiegoś szczególnego podpierania się innymi listami :szok: a niby dużo mam po N.

Dziewczyny, które już rodziły jaką miałyście bieliznę po porodzie, tzn. chodzi mi o majtki. Ja miałam te jednorazowe z Babyono, ale były straszne :baffled: - gorąco w nich jak w saunie. Macie jakieś swoje typy?

ka.wo siateczkowe z apteki. koszt kilka zł za 2 sztuki, jedne są tam spodenkowe, drugie normalne, spodenkowe są wyższe, więc po cc lepsze. można je prać. trzeba wziąć rozmiar większy, bo jakieś takie małe są (a może wrażenie, jak byłam opuchnięta po cc)

Dziękuję Małgorzatkar :-D myślałam, że w tych babyono mi się krew na podkładzie zagotuje :baffled: W dodatku drapały okropnie :dry: Z tego co pamiętam to niektóre szpitale źle patrzyły na majtki i kazali z podkładem między nogami chodzić jak gejsza :baffled:

Ka.wo ja miałam siateczkowe i te co Ty. Jak mi się przy zakładaniu porwały na doopie, to się wkurzyłam i wyjęłam siatkowe - i jakież było moje zdziwienie, dobrze trzymały podkład, nie rwały się i nie było w nich gorąco, a te fizelinowe -masakra, kto to wymyślił:angry: Także teraz tylko siateczkowe. mi po sn wystarczył taki rozmiar jaki nosiłam przed ciążą, one się ładnie rozciągają.

Ka.wo ja miałam siateczkowe i te co Ty. Jak mi się przy zakładaniu porwały na doopie, to się wkurzyłam i wyjęłam siatkowe - i jakież było moje zdziwienie, dobrze trzymały podkład, nie rwały się i nie było w nich gorąco, a te fizelinowe -masakra, kto to wymyślił:angry: Także teraz tylko siateczkowe. mi po sn wystarczył taki rozmiar jaki nosiłam przed ciążą, one się ładnie rozciągają.

No właśnie Jagódko ja też pojęcia nie mam kto ten badziew wymyślił :dry:

Chodzić jak gejsza :laugh2::rofl2::laugh2::rofl2::laugh2:
Też mi tak kazali.
Też używałam tych siateczkowych majtek, nawet nie wiedziałam o innych...

reklama
Ja zakupiłam dwie paczki (4szt) takich majtek Baby ONO Wielorazowe majtki siateczkowe 2 szt. XXL - Markas Sklep Online
to są te co narzekacie czy raczej te dobre?

Sama się zastanawiam nad laktatorem bo jest teraz za 1/3 ceny w sklepie i potem będzie mi szkoda tyle płacić, ale co kurcze jak się własnie nie przyda? w temacie o cyckowaniu pisałyscie, że dziecko przestawione na butelke może potem nie chcec cyca a zalezy mi na moim mleku a nie proszkowym z butelki (ewentualnie odciągniete na wyjście z butelki)

Tak w ogóle ten sklep z linka to moja hurtowania w mieście i ceny były o 1/3 niższe niż w pozostałych sklepach w moim mieście np. przewijak twardy kupiłam za 44zł a w innych po 59zł itp.

A koszule kupiłam na allegro nie wiem teraz od kogo bo teraz przykładowy link
Koszula nocna ciążowa do porodu do karmienia (4006728239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Cena mega niska, kupiłam 3 w cenie tak naprawdę jednej i jestem zadowolona bo już w jeden z nich spię.

Do góry