reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Michalina ja mam lidla pod nosem i jestem na bieżąco, mogę dać znać na forum jak będzie w ofercie

hehe wiesz cały paradoks ppolega na ty, że jak jestem w pracy to też mam pod nosem. Nawet czasem po pieczywo biegnę w czasie pracy bo mi wyjątkowo smakują ich bułeczki wieloziarniste :) Ale nigdy nie przyglądałam się ich ofercie. Jak będziesz widziała coś fajnego to daj znać! Ja do tej pory rtęciowego używałam, jeszcze sięu nas w domu kilka uchowało :) i choć dla takiego małego ptysia też by się nadawał to jednak wygodniej już tym spełanijącym-europejskie-normy

Najfajniejsze są te bezdotykowe, celujesz nad łuk brwiowy z odległości 3 cm i po 1 sek masz wynik na wyświetlaczu.

dziewczyny w Pepco są w promocji skarpeteczki, 1,99 zł za parę, półśpiochy bawełniane za 5,99zł, T-shirt niemowlęcy za 7,99zł i spodnie bawełniane niemowlęce za 12,99 zł.
Gazetka ważna do 27.03

a w Kauflandzie od jutra są w promocji body niemowlęce z krótkim rękawem, 3 szt za 22,99 zł.

Ciekawe dyskusje :)
Bardzo bardzo przydatne jak dla mnie wasze wpisy, bo część z was doświadczona można naprowadzić takie świeże mamy :)
Nie ma to jednak jak wsparcie na forum :D

A co myślicie o firmie NUK? Na tych warsztatach się reklamowała.

I druga kwestia, czy warto przed porodem zaopatrzyć się w laktator albo pojemniczki na mleko cz poczekać? Wydaje mi się, że takie pojemniczki się przydają jakbym na przykład zostawiała małą z tatą a sama gdzieś wybywała.

michalina jeśli wiesz że będziesz wybywać to się zaopatrz. Ja się zaopatrzyłam i użyłam go góra kilka razy. Ręką też można ściągać pokarm w razie czego. A pryska czasem jak z krowy :-D Ja mam ręczny Avent i kilka pojemników, często odciągałam do butelki Avent tej 125ml.

NUK to wyższa półka cenowa. Nie miałam z nimi do czynienia, my mieliśmy smoczki Avent i canpol. Ale jakby ci dziecko wybrzydzało to można próbować.
Tak naprawdę to wszystko trzeba po prostu spróbować i zobaczyć czy dziecku podpasuje. Ciężko sie wypowiedzieć czy to dobre czy nie bo każdy ma inne doświadczenia w tej kwestii :sorry2::happy2:

Ja teraz jakoś bardziej uważam na skład kosmetyków, choć nie mam jakiś złych doświadczeń w sensie uczuleń. Może po prostu teraz mam więcej kasy i mogę wybrzydzać :-p
Pieluchy np. Dada wszyscy chwalą, dla mnie dada śmierdziały i przemakały po bokach. Potem jechaliśmy na Sleep&Play pampka a teraz Babydream. Na początku wiadomo kupuje się najlepsze pieluszki bo jest najwięcej rzadkich kup więc wręcz konieczne jest to co najlepsze dla pupy. To samo się tyczy kremów i chusteczek.
To samo się w sumie tyczy wszystkiego :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mialam smoczek nuka. Na poczatku bo tylko taki byl chlopiecy. Pozniej z wyboru. Ale takze zamienilam na fisher price pozniej. Bo mial zakrycie na sam smoczek i zasloniety mogl byc na lancuszlu. Butelki i laktator. Mialam z medeli ale nigdy nie sciagnelam tyle aby pozniej wystarczylo malemu. Jak bylam na zajeciach tak jechal na nutramigenie. 1 butelke mialam medeli. Nastene z lovi. Nie mialam aventa ani tommie tippie.

Do góry