reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

My tylko raz w życiu mieliśmy odparzenie na linii dupka-pipcia, nie mieliśmy problemów, także też nie jest powiedziane, że będzie się coś działo, jedyne o czym trzeba pamiętać to o kierunku mycia dziewczynki i tyle.. Za to u chłopaka boję się właśnie tych stulejek i innych:sorry:
Wanienkę ma dużą i płaską, ale tak jak pisałam gąbki na początku będę używać - a na gąbkę tetra.
Dziecko nadal będę kłaść na boku przy spaniu, boję się, że Adaś będzie tak ulewać jak Dusia:-(

reklama
Ola spała na płasko z główką zwróconą na bok, ale ona nie ulewała mocno. poduszkę dostała dopiero koło roku, taką tą płaską, a teraz ma jaśka, a i tak większość nocy śpi bez poduszki żadnej

my pieluszkę na dno wanienki wkładaliśmy, a jak już siedziała, to tą matę antypoślizgową kupiliśmy. wanienkę mamy dużą, taką zwykłą, te małe są niby zgrabniejsze, ale jak bobas jeszcze nie siedzi a już jest spory, ledwo się mieści w tej małej

Używałam tylko wymienionych poniżej:
Tojours
albo jakoś tak, dostępne w Lidlu w niebieskim pudełku. Chłonne, wilgoć zachowana w środku, sutek nie ma z nią styczności - niestety wkład się zbryla, dosyć widoczne pod stanikiem. Myślę, że do chodzenia po domu i na noc idealne.
Bella - chłonne ale niestety wilgoć utrzymuje się na powierzchni, jak dla mnie trochę za grube, ale dobrze się dopasowują i są miękkie.
TT - średniej grubości, duża średnica. Używałam raz i na razie nie mam wyrobionej opinii.
Gerber supercienkie, ale sztywne, sporo czasu mija zanim się dopasują do piersi tak,żeby nie było ich widać. Ale myślę, że na wyjścia najlepsze, bo najmniej się rzucają w oczy pod stanikiem.

dla mnie bella to porażka, mają tłoczenia, które dodatkowo podrażniają...
j&j mi podpasował bardzo, w miarę cienkie, dobry przylepiec i dobrze chłonęły
canpol szeleszczą i jakoś mi nie podeszły wcale

Ja pamiętam tyle, że NUBY ma najlpesze dla mnie osobiście, ale jest duży problem z dostępnością :dry:do tego stopnia się u mnie sprawdziły, że zapas, któy mi został po karmieniu Ninki zostawiłam na następną laktację :-D
Bella też mi nie podeszła :baffled:

własnie tez miałam j&j i były ok, bella i canpol - beznadzieja.
chyba zaryzykuję i kupię te nuk i gerbera, a jak nie to wrócę do j&j ;-)

my mamy termometr z lidla do ucha i czoła i jest bardzo dokładny, a jak to wygoda :-) no i kosztował mniej niż 50 zł

Kosmetyki j&j też Matiego nie uczulały. Za to nie polecam Bobini (ale to już dla starszych dzieci) - kupiłam kiedyś skuszona zapachem i tylko zapach ładny - strasznie skórę wyszusza :no:

Dziewczynki też się boję :-D Przewijałam trochę siostrzenicę, ale i tak się boję - no i ta kupa wszędzie....

Mati strasznie ulewał, więc kładłam na boku, ale bez żadnych poduszek

reklama
Do góry