reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Undomiel, przy córce używałam aventu ręcznego i było ok,ale bez tej silikonowej nakładki. Tylko muszla.
Teraz spróbowalam medeli elektrycznego i był jednak mocniejszy jest.
Szybciej z jego pomocą podkręciłam laktację.

Teraz uzywam jedynie małego ssaka, choć jutro jadę na paznokcie i dobrze by było zapas mieć. Ale nie wiem czy w obecnej sytuacji coś uciągnę:no:

reklama
Undomiel ja też mam medele. Dokładnie Medele Mini Electric i jest fajny :tak: Z moich prawie pustych cyców nawet mleko wyciska :-)

Dzisiaj przyszedł mój laktator elektryczny easystart z canpol. Odrazu wypróbowanym o dziwo na wyciumkanym cycku jeszcze coś wycisnął. Fajny jest choć oczywiście nie mam porównania. Myślę że sprawdzi się. Cena jak na elektryczny to niska bo 140zł.

Dziewczyny, dopiero doczytalam temat chustowy - jakos pominelam ten watek nie wiem why.
W kazdym razie chcialam napiasac ze z tego co czytalam chusty z domieszka bambusa nie trzeba lamac - one od razu sa miekkie, tylko tyle ze bambus jest sliski wiec przy ciezszym dziecku chusta sie luzuje podobno i trzeba poprawiac wiazanie by trzymala rownie mocno.
Malgorzatkar pisalas o warsztatach 23.08 sa warsztaty na ochocie sprawdz na pochotowie chustowe - ja sie juz zapisalam wiec moze bedziemy mialy okazje sie spotkac :-D

Lila ja kupilam tkana, nazywa sie vatanai maryuama - lekka, nosna i przewiewna - akurat na cieplejsze dni. Ja kupilam uzywana bo czytalam ze dla poczatkujacej uzywana czyli zmalana lepsza, bo latwiej sie dociaga. Nawet sie pokaze :-D

Załączniki

• 1407529686909.jpg
    1407529686909.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 53
Undomiel, ja korzystałam tylko w szpitalu i nie pamiętam jaki model mieli.

Potem wypożyczyłam taki do domu na kilka dni ale tylko raz korzystała, bo nie było potrzeby.
Ale to chyba jakieś bardziej wypasiony model byl. Mężowi powiedzieli,że wart 4000 PLN???

reklama
lilla dla elastycznej masz tylko jedno wiazanie chyba, dla tkanej tych mozliwosci jest znacznie wiecej. wiazanie kieszonki w elastycznej i tkanej rozni sie tym, ze w tkanej dociagasz chuste trzymajac juz dziecko wiec powinna dopasowac sie scisle do dziecka. w elastycznej musisz zostawic sama odpowiednia ilosc

Do góry