reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

ja mam opcję wibracji, przy Oli załączyłam dwa razy i jej się nie podobało, teraz nawet baterii nie wmontowałam :p ale koleżanka np jak jej syn nie mógł zrobić kupy załączała wibracje i 5 min i problem z dupki :p

reklama
my mamy taki na tych cienkich nóżkach i według mnie jest super, Ola jak była trochę starsza, to sama umiała się odpychać, żeby pobujać się w nim, wystarczyło, że lekko się "bujnęła" i już
Wlasnie zerknelam. na twoje suwaczki. Zuzia ma już dwa tygodnie :szok: a wydaje mi się jakbyś trzy dni temu rodzila.

Hm to jednak rozejrze sie za wersja z wibracjami
Jaki pragmatyzm :-)

Dobra dziewczyny.
Wczoraj zaczęłam testowanie tego laktatora Lovi Prolactis i oto moje wrażenia:
+ w trzy minuty ściągnął 60 ml z pełnej piersi także spoko :)
+ masuje tą pierś zanim zacznie ściągać zaś potem przy głębokim ssaniu ja np regulowałam moc pokrętłem bo było za mocno
+ jest w miarę cichy. Pyka po każdym ściągnięciu pokarmu ale nie jest to strasznie głośne.
+ opcja ręczna też niezła
+ no i opakowanie. Fajna ta kosmetyczka. Wygodny na pewno będzie w podróży.

Jedynie na minus mogę ocenić że nie ma smoczka do butelki w zestawie. Co oznacza że żeby dać dziecku to odciagniete mleko to muszę dokupić smoczek :/ jakbym kupiła laktator za ponad trzy stówy to chciałabym full opcję.

Wiem ze temat smoczków uspokajających jest trudnym tematem... Ale zastanawiam sie czy sa smoczki idealne i w miare uniwersalne, ktore beda odpowiadały większości dzieci? czytałam sporo pozytywnych opinii o smoczkach dynamicznych LOVI, ale czy któraś z was mogłaby te opinie potwierdzić?

Moj maly ma z lovi i tylko dlatego, ze byly mniejsze ciut od reszty. Dla mnie zbytnio nie roznia sie ksztaltem od aventu lub mam. Inny ksztalt ma nuk ktorego mialam ze starszakiem i on go bardzo lubial Olek korzysta z tych co ma i jak juz nie potrzebuje to wypluwa.

reklama
My używamy smoczka DIFRAX (od -2 do +2 m-ca). Niuńka bardzo lubi go ciumkać, przeważnie z nim zasypia, a potem wypluwa. Często wypluwa zanim zaśnie i wtedy trzeba szybko interweniować i wkładać na pierwsze kwilenie, żeby się za bardzo nie przebudziła. U nas się sprawdza w 100% jako uspokajacz.

Do góry