reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

dziewczyny wyluzujcie, po co te nerwy i złośliwości.

ja nie mam zielonego pojęcia jak się ubiera dzieci bo raz, że to moje pierwsze a dwa, że nie mam żadnych małych dzieci w rodzinie.

moim zdaniem warto by każda napisała jak ona robi a co my z tą wiedzą zrobimy to już nasza broszka, nie ma co negować czyjegoś zdania ani nic nikomu narzucać.

reklama
No więc mnie rozumiesz Małgorzatkar. Pół biedy jak ciepło i się spocą.Ale przy obecnej kapryśnej aurze, to jest kłopot.
Dlatego ja staram się wybierać jak najwięcej , jak najcieńszych warstw. czyli np cienki krótki rękaw, sweterek i wiatrówka.Żeby się dało rozebrać ale nie do golasa jeszcze.

Kazdy zrobi jak mu wygodnie.
Ja pajace bawełniane traktuję jak ieliznę z długim rękawem. Zazwyczaj zakładam na gołe ciało. Poprzednio nakupiłam body z krótkim rękawkiem ale praktycznie nie używałam bo moim zdaniem to było za dużo w domu. Czasami też zakładałam pajaca bawełn. pod pajaca welurowego - jako bieliznę, a na noc to była po prostu piżamka. Zakładałam pajace same zamiennie z zestawem body plus półspioszki.
Dla mnie to były najwygodniejsze opcje. Chyba pajac i body pod spodem to za dużo na ciepłe dni. Sama będę eksperymentować bo poprzednio miałam zimowe dziecko.
Jak parę razy ubierzecie dziecia to zobaczycie co wam pasuje najbardziej.

Co do ubierania w biegu to zaczęło mi sie jakiś czas temu. A zmianę pieluchy to mam już od dawna na kolanie albo na stojąco. Jak młody zaczął siedzieć i raczkować to zrobił bunt na zakładanie pieluchy na leżąco, więc teraz mamy niezłą gimnastykę bo w miejscu nie ustoi...
czasami się dziwię że nic nie przecieka :)

Oj tak, takiego malucha zdecydowanie łatwiej ubrać:tak: Potem, jak już dziecko potrafi powiedzieć, że mu ciepło czy zimno, to znowu zaczyna się wymyślanie, że skarpetki nie pasują do majtek:-D
K&P Klaudia mimo, że sierpniowa, czyli letnie dziecko, ale maluśka, więc body+pajac, to nie było za dużo, wszystko zależy od dziecka i od temperatury. Swoją drogą, ciekawa jestem jaka aura będzie w lipcu i sierpniu...

reklama
No właśnie - nigdy nie wiadomo jak z tą pogodą będzie :sorry:

U mnie pajac służył za piżamkę i był noszony już bez body pod spodem ( tylko na wyjście ze szpitala mieliśmy zestaw - body i pajac). Teraz na wyjście już uszykowałam 3 zestawy - pajac i body; półśpiochy i body z krótkimi rękawami; półśpiochy i body z długimi rękawami. No i to mi wystarczy :tak: A jak będzie 14 stopni na dworze ( tak jak w minioną sobotę było) to mocno kocykiem okryję - ze szpitala do auta daleko nie jest ;-)

Do góry