Wydaje mi się że nawet ktoś doświadczony niewiele tu pomoże,bo nie wiadomo ile będziesz miała pokarmu,jeśli będzie go dużo to i wkładek zużyjesz więcej,jeśli mało to być może nie będziesz potrzebowała w ogóle.W tym przypadku każdy jest inny.
reklama
Ja tez wzielam tylko w foli ok10-15 jakby co maz przyniesie wiecej....nie pakowalam duzych ilosci bo i tak tych innych rzeczy jest sporo, torba prawie pelna a ja mam jeszcze raz tyle rzeczy do spakowania....wlasnie jutro musze to zrobic (obiecuje juz sobie to ood piatku hihi) :-)
Ja już szczęśliwie "po",ale myslę,że mogę pomóc w paru kwestiach.Co zabrać do szpitala,to wszędzie jest inaczej,u nas np. trzeba było miec dosłownie wszystko swoje,włącznie z "zastawą stołową",więc najlepiej jakos dowiedziec się,co szpital zapewnia,a co trzeba mieć.Ale parę rzeczy mogę podpowiedzieć.Co do spirytusu do pępka to nie bawcie się w rozrabianie,są gaziki LEKO,jednorazówki już nasączone,w aptekach i sklepach z akcesoriami dla maluszków.U nas w szpitalu położne używały soli fizj.do nosków,więc jeśli faktycznie jest tak,że coś tam wolno używac,to chyba ta sól.
Super przy porodzie i karmieniu sprawdzają się ...stare koszule męskie,nie żal wyrzucić,a brudzą się szybko.Podkłady jednorazowe na łóżko -jak najbardziej,cieżko się doprosic o zmianę pościeli.A te "osobiste" to zdecydowanie odradzam podkłady ginekologiczne,są do niczego,o wiele lepsze podpaski maxi.
Smoczek-jak chcesz używać,to weź.
Butelka- u nas jak trzeba było dokarmić,to pielęgniarki robiły to strzykawką,mleko miały swoje.Jak sterylizować butelkę w szpitalu?Chyba kłopotliwe...
Kilka pieluszek tetrowych- zawsze się przydają,żeby podłożyc,wytrzeć buzię itd.
Ja np. wcale nie używałam szlafroka,było strasznie gorąco,a łazienka przy pokoju,więc nie było potrzeby.
Powodzenia,Dziewczyny.
Super przy porodzie i karmieniu sprawdzają się ...stare koszule męskie,nie żal wyrzucić,a brudzą się szybko.Podkłady jednorazowe na łóżko -jak najbardziej,cieżko się doprosic o zmianę pościeli.A te "osobiste" to zdecydowanie odradzam podkłady ginekologiczne,są do niczego,o wiele lepsze podpaski maxi.
Smoczek-jak chcesz używać,to weź.
Butelka- u nas jak trzeba było dokarmić,to pielęgniarki robiły to strzykawką,mleko miały swoje.Jak sterylizować butelkę w szpitalu?Chyba kłopotliwe...
Kilka pieluszek tetrowych- zawsze się przydają,żeby podłożyc,wytrzeć buzię itd.
Ja np. wcale nie używałam szlafroka,było strasznie gorąco,a łazienka przy pokoju,więc nie było potrzeby.
Powodzenia,Dziewczyny.
ariska
Fanka BB :)
a z zastawą stołową to wiem że w większości szpitali jest problem i to na różnych oddziałach więc ja sobie już zabrałam talerzyk, kubek i sztućce.
C
claudia4you
Gość
Właśnie - odnośnie gazików nasączonych spirytusem. Czy to jest coś warte, czy lepiej samemu rozcieńczać?
Ja kupiłam kilka gazików, mogą się przydać, a le spirytus mam też
o gazikach się różnie opinie słyszy
do szpitala biorę spirytus i patyczki - u nas wymagają...
a w domu spróbuję te gaziki
Dominika81
ja tam się nie będę bawiła w żaden spirytus... tylko te gaziki LEKO
C
claudia4you
Gość
ja tam się nie będę bawiła w żaden spirytus... tylko te gaziki LEKO
akurat te mam
a możesz coś o nich napisać, dobre są??
reklama
Dominika81
używałam ich przy Jasiu, w szpitalu używali, to przy nich juz zostałam
fakt, że są trochę twarde - możesz sobie claudia jeden rozpakować i zobaczyć
ale żeby tylko przetrzeć pępek z każdej strony to wystarczy, mi odpowiadały
robi się to 2-3 razy dziennie, synkowi po 7 czy 8 dniach pępek odpadł, także potrzebowaliśmy w sumie z 10 sztuk, może nawet mniej, bo w szpitalu pielęgniarka sama przemywała 2 razy dziennie swoimi gazikami
fakt, że są trochę twarde - możesz sobie claudia jeden rozpakować i zobaczyć
ale żeby tylko przetrzeć pępek z każdej strony to wystarczy, mi odpowiadały
robi się to 2-3 razy dziennie, synkowi po 7 czy 8 dniach pępek odpadł, także potrzebowaliśmy w sumie z 10 sztuk, może nawet mniej, bo w szpitalu pielęgniarka sama przemywała 2 razy dziennie swoimi gazikami
Podziel się: