giovannessa
Fanka BB :)
Jeśli na popękane brodawki, to maść :-)co lepiej kupiś bepanthen maśc czy krem bo już sama nie wiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeśli na popękane brodawki, to maść :-)co lepiej kupiś bepanthen maśc czy krem bo już sama nie wiem
Nie wiem, czy jest sens, ale ja sobie zaszalałam i kupiłam - na allegro za bodajże 27 zł. Pewnie bardziej dla własnej przyjemności niż z konieczności :-)a powiedzcie mi jeszcze czy kupujecie pościel do wózka bo nie wiem czy jest sens
Dzięki Giovannessa,
a powiedzcie mi jeszcze czy kupujecie pościel do wózka bo nie wiem czy jest sens
O smoczkach Wam nic nie powiem, bo żaden z moich nie używał - i teraz też nawet nie kupiłam :-)
Aniwar - taki odciągnięty pokarm możesz sobie zamrozić na wszelki wypadek, ale nie podawaj go specjalnie w butelce, bo to się mija z celem. No i nie odciągaj za dużo, tylko tyle, żeby piersi zmiękły, bo organizm się przystosowuje do ilości potrzebnego pokarmu - jeśli za dużo będziesz odciągać, to ciągle będziesz miała za dużo. Po paru - parunastu dniach podaż dostosuje się do popytu :-)
co lepiej kupiś bepanthen maśc czy krem bo już sama nie wiem
nie no pokarm jak odciągniesz to dajesz dziecku. Ale jak używasz tylko przy nawale to odciągasz odrobinke tylko do zmiękczenia piersi. Mi laktator ogólnie potrzebny będzie później bo studia.
A co do smoczka to ja mam dwa i biorę je do szpitala bo niektóre dzieci od małego mają duża potrzebę ssania i np moja przyjaciółka musiała mieć cały czas małego przy cycu bo płakał jak nie ssał i potem mąż przyniósł mu smoczek i mogła na chwilę odpocząć. Bo on te piersi tylko mamlał żeby mieć coś w buzi a nie jeść.
A co do popękanych brodawek to ja od miesiąca smaruję maltanem a do szpitala mam bepanthen maść bo można po nim karmić i można do pupy używać też