reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

claudia na pewno wystarczy:-)

Dziewczyny a te podklady na lózko tez zabieracie do szpitala czy zosatwiacie sobie zeby miec w domu?? a jak zabieracie do szpitala to ile sztuk?

tego nie wiem jeszcze
ja coś tam dostałam od teściowej i wezmę to do szpitala, a do domu dokupię jeszcze jakby co....
ja to będę improwizować kompletnie nie wiem ile czego mam wziąć
biorę na pewno te rzeczy co w spadku mam po kimś i co dostałam, ciężko mi słuchac porad koleżanek z miasta co rodziły, bo każda miała inaczej i brała co innego....
nie może mnie zawieźć mój instynkt
a lepiej sobie coś zabrać do szpitala i potem do domu jak się nie wykorzysta, niż żeby nam brakło :-)

zielona też dobrze pisze...
ja wezmę, ale czy będę używać to nie wiem, zawsze mogę powiedzieć , że pierwszy raz rodzę i nie wiedziałam

jakoś się pozytywnie nastawiłam i wiem że będzie ok

reklama
no wlasnie ja tez nie do konca wiem ile czego zabrac....bo dziewczyny doradzaja i to jest super ale w kazdym szpitalu jest inaczej...
Np koszul tez mi szkoda bo boje ze sie pobrudza krwia....te do karmienia wolalabym sobioe zostawic w domu a w szpitalu lezec w ich szpitalnych ....narazie koszule tez zapakowalam jedna i tez z mysla ze jak nie trzeba bedzie to jej poprostu nie wyjme z walizki i bede korzystac z ich asortymentu....

ja spakowałam chyba 7 par majtek bawełnianych, takich swoich starych, których mi nie szkoda zniszczyć - ja jestem typowo tekstylna :-D
jak nie czuję na sobie przyjemnej bawełny to jest mi mega niewygodnie i nie do wytrzymania

koszul spakowałam 3, u nas za bardzo szpitalnych nie dają.... :-(

claudia a na stronie www nie ma co trzeba zabrac do szpitala? jak masz blisko to zawsze mozesz podejsc do szpitala na porodowke i zapytac.

ja mam 10 par tych siatkowych wielorazowych no i wezme z 3 op podkladow.

ja podkłady na łożko do szpitala spakowałam 3 jak trzeba będzie więcej to mi dowioza:) a podkłady te ala podpaski wzielam 2 paczki i jak cos też dowiozą

Dziewczyny ja wam powiem tylko tyle że szpital szpitalem ale trzeba się bardzo prosić o zmianę prześcieradła i wogóle więc ja wolę mieć swój podkład i nie leżeć w krwi i prosić się

claudia a na stronie www nie ma co trzeba zabrac do szpitala? jak masz blisko to zawsze mozesz podejsc do szpitala na porodowke i zapytac.

ja mam 10 par tych siatkowych wielorazowych no i wezme z 3 op podkladow.

na stronie internetowej to nic nie ma...
nawet pisałam do nich e-mail czy mają jakąś listę albo coś i nie odpisali

wezmę to co mam wziąć a jak co to będę myśleć, na razie mnie to nie stresuje czy czegoś mi braknie :-)

wracajac do tantum rosa - nam polozna polecala zabrac z domu do szpitala taki rozpylacz jak jest do kwiatow by roztworem spryskiwac krocze - ja szuklalam rozpylacza po kwiaciarniach i nie znalazlam... :(
ale jest jeszcze nadzieja, ze w ogrodniczym bedzie cos takiego.

ja kupiłam taki 0,5l w ikea za grosze :-)

reklama
Do góry