Co do pieluch kremow i chusteczek Ja mam wszystko po jednym opakowaniu bo wlasnie nigdy nie wiadomo jak dziecko bedzie na co reagowac.Z pierwszym synkiem nie mialam problemow ale kazde dziecko jest inne wiec nie robie zapasow.I uwazam ze te promocje nie wiem jak u Was ale u nas sa co chwile jakies przeceny pieluch i innych rzeczy wiec uwazam ze nie ma sensu sie zaopatrywac w niewiadoma ilosc.Lepiej dokupic niz zeby mialo sie cos zmarnowac i pieniadze na marne wydac.Moj synek urodzil 3870 i zaczelam od pampersow 2 bo tak nam doradzily polozne ale mysle ze w 1 tez by spokojnie wszedl.A co do golenia kurcze Ja tez mam juz problem i tez korzystam z lusterka haha ale w pierwszej ciazy sama sie golilam bez pomocy do samego konca i nie bylo mi tak ciezko musialam miec chyba inaczej brzuch ulozony bo bez lusterka dawalam rade.Ale wiem ze u nas golily pielegniarki jak ktoras nie byla ale nie cale na lyso tylko wlasnie sam dol na wargach.
reklama
jaz też zaczne od Pampers New Born tych 2-5 kg, wezme jedna paczkę do szpitala a drugą będę miec w domu to zawsze mi mąż dowiezie czy w razie co kupi, chyba że na ostatnim usg okaże sie że maluch spory wiec
ewentualne zaopatrze sie jeszcze w pare sztuk tych większych
synowa mojej znajomej z praktyk nakupowała 1 pampers a urodziła córkę 4,5 kg 60 cm i pieluszki okazały się za mała ich miała cały stos, i te co miała w szpitalu dała koleżanką z sali, więc mysle ze nie warto nie wiadomo ile kupowac
ewentualne zaopatrze sie jeszcze w pare sztuk tych większych
synowa mojej znajomej z praktyk nakupowała 1 pampers a urodziła córkę 4,5 kg 60 cm i pieluszki okazały się za mała ich miała cały stos, i te co miała w szpitalu dała koleżanką z sali, więc mysle ze nie warto nie wiadomo ile kupowac
A wybieracie pampersy [FONT="]Premium Care czy[/FONT][FONT="] New baby?[/FONT]
ja wybieram new baby - te premium są dużo droższe a lepiej nie przyzwyczajać pupci dzidzi od razu do tych droższych. jeżeli wszystko inne zawiedzie to będę zmuszona kupic te droższe
My już kupiliśmy jedną paczkę pampers premium care rozmiar 1 (2-5 kg). Pamiętam, że z Witkiem też mieliśmy najpierw jedną paczkę tych malusich pieluch a potem przeszliśmy na 2 Po ok 4 miesiącach przerzuciliśmy się na Higgiesy, bo Pampersy zaczęły przepuszczać
ariska
Fanka BB :)
ja też kupię 2 paczuszki new born różnych firm ale nie te mega po 90sztuk ale te mniejsze żeby nie trzeba bylo tyle do szpitala targać
b_iala
Fanka BB :)
... a ja nic narazie nie kupuje.. kupie juz w grudniu .. zawsze na Boze Narodzenie są promocje.. tzn.. kupie tylko pieluszki ( jesli kolezanka ze stanów niezdazy nam przysłac... przy tomku uzywalismy amerykanskich huggiesów.. i poprostu były cudne.. przez cała noc mały od pierwszych dni był na 1 pieluszce chyba ze zrobił kupkę to go przebierałam.. poprostu chłoonnosc miały rewelacyjna... i nie odparzały.. i nie uczulały teraz tez chce wczesniej by przysłała... przy tomcia pupie mielismy mega problem.. bo miał odpazenia.. uczulenia po kazdej pielszuce.. czy tanie czy drugie.. dupa czerwona i krosty cos strasznego .. i własnie wtedy kolezanka dała nam swooich z USa bo jej mała z tego rozmiaru wyrosła.. wszystko mineło jak ręką odjac... udało mi sie wtedy jeszcze a allegro wykupic wszystkie zapasy jakie ktos miał.. i dla małego starczyło... ale wtedy dolar był strasznie tani.. i ludziom opłacało sie ze stanów duzo rzeczy sciagac i sprzedawac,..) to tyle na temat pieluch..... a wiecej niz.. waciki.. woda przegotowana.... mustella.( bo starszy akurat jej uzywa .. jak bedzie cos nie tak bedziemy dokupywac inne preparaty na bierzaco...)
C
claudia4you
Gość
Ja mam dostać pampersy, ciekawe czy moja genialna rodzinka o mnie nie zapomni - tak żeby miała coś do szpitala.....
Na pewno będę się im jeszcze w grudniu przypominać.
Jak powiedziałam, że chce kupić już na początek chociaż ze 2 paki - to na mnie z pyskiem wyleciały wszystkie - po co kupujesz - my ci kupimy oby!
Na pewno będę się im jeszcze w grudniu przypominać.
Jak powiedziałam, że chce kupić już na początek chociaż ze 2 paki - to na mnie z pyskiem wyleciały wszystkie - po co kupujesz - my ci kupimy oby!
reklama
Patrycja89
Mama Kubusia
A ja z pieluch jak narazie kupilam pampersy te premium care 2-5kg, huggiesy 3-6kg, dada z biedronki 3-6kg i z rossmana 3-6 kg bo slyszalam ze i z bieddrony i z rossmana są dobre. wyciagnelam z kazdego opakowania po 1 i tak w dotyku to dla mnie najlepsze pampersy potem te z rossmana, potem dada a na koncu huggiesy. Ciekawe jak wyjdzie w praktyce.
Podziel się: