reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
ja się bedę starać sama ogolić przed porodem :) może mi się uda ,a jak nie to dam maszynkę położnej i zacisnę zęby choć wolałabym nie. Też czuję się lepiej bez brody :)

damqelle - moja koleżanka rodziła w tychach i mówi że golenie gorzej wspomina niż poród

Zmienię trochę temat. W Realu jest teraz promocja pampersów Jumbo Pack kosztuje 41,95 i tak się zastanawiam ile kupić w którym rozmiarze. Możecie coś doradzić tak orientacyjnie? Bo wiadomo, że każde dziecko rośnie inaczej.

Rozmiar 2 (3-6kg) jest pakowany po 94 szt.
Rozmiar 3 (4-9 kg) jest pakowany po 82 szt.
Rozmiar 4 (7-18kg, chyba się zagalopowałam ;-)) jest pakowany po 70 szt.

widzę że nie tylko ja mam takie problemy z goleniem:/ coraz rzadziej to robie bo mi coraz bardziej ciężko amój mąż wątpie że by mi pomógł:/
a z tymi papmersami to myśle że od 2 powinnaś zacząć bo dzieci szybko rosną, moja mama planuje kupić mi te pampersy z reala

Kashyaa-Co do pampersów to jestem za Ariską!!!:)
Ja Kupiłam do szpitala pampers new born i i tak były za duże,Zużylam chyba coś koło 5 duzych paczek(jak dobrze pamiętam)A wcześniej mój m jeszcze jak byłam w ciązy to zakupił mi huggies 2 chyba z 8 paczek-bo promocja była..
Później się okazało ze moje dziecię nie toleruje huggiesow tylko pampersy i jeszcze pieluszki firmy Dada z biedronki.Ja pamiętam ze liczbę pieluszek dzieliłam przez cenę i wychodziło mi ile za szt.I porównywalam sobie rózne marki..CZasem w sklepie była promocja a promocją się nie okazywała..

Hmm a co do golenia....to Ja nie mam problemu-zapodaję sobie krem(kupuję taki do twarzy i okolic bikini)do skóry wrażliwej i jestem gladziuchna jak pupcia niemowlaczka. po 5 minutach.. :)-z resztą zawsze się tak depiluję.Veet nie kupuję bo mnie uczula i dla mnie jest trochę przereklamowany...kupowałam wcześniej taki za 5 zł i dla mnie byl bomba a teraz kupuję za coś około 8 zł Bielendy i też jestem zadowolona.
Mnie nie golili,ale wiem ze nie golą całkiem tylko kawalek do nacięcia.

Jakie pieluszki kupujecie jako pierwsze? Słyszałam, że najlepsze są Pampers, ale zastanawiam się czy wybrać [FONT=&quot]Premium Care czy[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]New baby. Co Wy wybieracie? I jeszcze czy warto od razu kupić rozmiar 1 i 2 czy na początek tylko 1?
[/FONT]

catelin-Ja używałam new baby i teraz tez je kupię(new born to chyba 1 od 2-5 kg)Jak już pisałam były z zapasem a synek wazył 3100 i zużylam parę paczek...zaraz zerknę jak miś przybieral na wadze,ale na 2 miesiące po porodzie na pewno mi te 1 starczyły.
przybierał tak:
12dni zycia-3,380
6 tygodni -4,800
3 miesiace -6,450
4,5 mca -7,900
6 mcy -9,130
napisałam tak orientacyjnie....a propo rozmiarówki pampersów i wagi dzidziusia.Kazdy bobas wiadomo inaczej przybiera,dziewczynki są drobniejsze(podobno)

Ostatnia edycja:
na mnie krem nie dziala i mam teraz spory problem;-)ale skoro sa M., ktorzy "wspołpracuja" to i ja pogadam ze swoim :-)

Moja corka urodzila sie majac 4 kg. ale rozm.2 byl na nia za duzy.

reklama
Do góry