reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

dziewczyny moze zle napisałam... jeden student mi nie przeszadza moze aby lekarz byl ... i to nadzorował.. ale u mnie przy tym KTG nikt nie nadzorował.. a to co monicia pisze to prawda sama widziałam.. jak u nas w szpitalu.. kazdy po kolei badał akurat jakas kobiete . czy jej rozwarcie postepuje .. sale mielismy 2 osobową... pozatym.. ja doswiadczyłam sytuacji ze badał mnie sam ordnator na samolocie a dwóch łebków stało i sie przygladało cos tam mówili pod nosem.. ale niewiem nawet czy to byli studenci czy lekarze .. w kazdym razie zle sie z tym czułam bardzo.. az musiałam leki uspakajace wziasc i do dzis nie moge o tym badaniu zapomniec.. .. niewazne gdzie sie rodzi.. mozna poprostu studentów wyprosic..
Ariska - ja termin z Tomkiem miałam na 5.. postanowiłam spakowac sie miesiac wczesniej czyli tam 6 grudnia.. mąz sie ze mnie smiał ze tak wczesnie i wogole... a wieczorem wiózł mnie na porodówke bo zaczełam plamic ( okazało sie ze miałam jakis stan zapalny ) a skurcze przepowiadajace były tak silne ze lekarze mysli ze bede rodzic:) ale naszczescie po 2 tyg okazło sie fałszywym alarmem :) teraz tez sie spakuje na miesiac wczesniej :) ale mysle z mój misiek to juz sie smiac nie bedzie:)

reklama
wiecie co ja wam powiem ze ja tam wole zeby mnie 10 studentow zbadalo- ale blagam delikatnie! bo mnie zawsze badanie boli, niz, jak mialam usuwaną pozamaciczna przebudzialam sie pod koniec operacji, nie moglam dac znac ze nie spie i wszystko czuje i SŁYSZE!!! wiecie jak mnie obgadywaly pielegnierki, ktore byly przy operacji???? jaka to ja tłusta, ze sie nie dziwia ze to pozamaciczna, ze ja lustra nie mam itd.. fakt troche wazylam- nie dzwigaly mnie- bo sama przechodzilam z lozka na lozko- ale kurcze etyka pielegniarska obowiazuje!!!! jak to pow znajomej ktora pracuje w tym szpitalu- to pocieszyla mnie tylko ze te trzy zawsze kazda pacjentke obgaduja, wysmiewaja.. dla mnie to zadne pocieszenie, ale mialay miny jak sie okazalo ze nie spie;) bezcenne!

a wiecie jak miała moja kuzynka, nie mieli wszystkiego bo jeszcze czekali a na usg sie okazało że maluch jest owiniety pepowina wokół szyi i w 32-33 tyg musieli jej zrobić cesarke i tatus i rodzice jezdzili wszystko kupowac bo miala tylko ciuszki nic poza tym. wiadomo, że to są wyjątkowe sytuacje i każda z nas by chciała w terminie ale wiadomo jak to różnie w zyciu bywa. niedlugo wezme od szwagierki liste rzeczy do szpitala i do 32 tyg juz chodziaż to bym miała wszystko skompletowane.

ja do szpitala to mam kupione większość już. Zostały drobiazgi i kosmetyki ale to zostawię na koniec bo do szpitala nie potrzebuję :) ale tetrówek i pampersów też żadnych nie mam. I wogóle może doradzi jakaś doświadczona mama ile tych noworodkowych kupić? bo ja myślałam dwie małe paczki coś po 28sztuk są, jedną wezmę a jedną zostawię w domu jakby co to dowiozą. Bo wiem że dzidzia szybko rośnie i zaraz pewnie na 1 będziemy się przerzucać.

ariska- mojej kolezanki synek ur sie 3400, w niedziele skonczy 7 tygodni i ona dalej jedzie na 1! 2 lecą z pupy!! aaa próbowala wszystkie juz i najlepsze wg niej są rossmannowe i huggiesy. najgorsze happy. pampersy premium care maja taki dodatek w srodku, dzieki ktoremu kupka sie wchlania i mowi ze ten material cigle do pupy sie przyklejal!

ariska .. tak w sumie ciezko stwierdzic... bo to zalezy ile Ci bedzie szło.. mysle ze tak z 3 opakowania 1 wystarczą... zawsze jak zuzyjesz dwa i jedno Ci zostanie mozna odsprzedac... w niektórych aptekach pieluszki mozna kupic na sztuki ... i wtedy popatrzec które najlepiej pasują... dla mnie osobiscie huGGIES.. O PAMPERSACH TEZ SŁYSZAŁAM SIE DIE DO PUPY PRZYKLEJAJA... z rosmana nie próbowałam...

reklama
ja na początek napewno zainwestuje w Pampersy bo inne niestety słyszalam ze mogą uczulić takie maleństwo a później będziemy próbować inne tańsze, a ogólnie jakie firmy wybieracie dla swoich dzieci? tzn jeśli chodzi o kosmetyki to zaczne od mydełka i chusteczek Bambino, oliwke chyba się na HIpp zdecyduje bo dla mnie jest świetna a Bambino wręcz nie toleruje, a takie akcesoria typu smoczki, butelki i inne zaufam firmie Canpol bo już kupiłam właśnie dzis tej firmy podusie do jasia i gruszke do noska.
teraz w rossmanie sa promocje na artukuły firmy Babydream i Liebe

Do góry