reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wypadanie smoczka w nocy

karolyn1987

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Mam mały problem. Mój synek za parę dni kończy 7 miesięcy. Ogólnie przepypia noc bez jedzenia ale często budzi się z krzykiem. Wnioskuję że chodzi o smoczek bo jak mu go włoże do buzi to śpi dalej. Tylko sytuacja powtarza się parę razy w ciągu nocy. Smoczka używamy tylko do spania w ciągu dnia i nocy. Nie wiem czy jakoś powinnam go oduczyć używania smoczka czy trzeba to przeczekać? Dodam że mały jeszcze nie ma żadnych ząbków.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chyba nie ma niemowlaka ktoremu by smok nie wypadał w nocy i nie był z tego powodu niezadowolony ;)
Musisz przetrwac badz oduczyc, tak naprawde sama sobie odpowiedzialas. Ale skoro sama podalas malemu smoczk do spania to chyba tego potrzebowal..
Cierpliwosci ;)

Próbować. Położyć dziecko w dzień bez smoczka, jeśli będzie się domagalo to spróbować przytulić itp... Kiedyś będzie musiało nauczyć zasypiac bez smoczka.. Wiadomo nie od dziś że długie ssanie smoczka powoduje wady zgryzu itp.. Proszę mi wierzyć że idzie oduczyc dziecko od tej czynności, potrzeba jedynie cierpliwości i konsekwencji

Popieram - lepiej oduczyć bo później będzie ciężej. Ząbki zaczną wychodzić i to nie będzie odpowiedni moment. Na pewno na początku może być problem i płacz ale musisz być konsekwentna. My zabraliśmy smoka córeczce gdy miała 5,5 miesiąca. Przestała ssać kciuka i smok nie był juz potrzebny. Trochę grymasiła ale łagodnie to zniosła.
Powodzenia! :)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój ma 2 lata i nadal ssie smoka do snu i jak na razie nie mam zamiaru mu zabierać. Każda matka ma inne podejście do tych spraw i to jest indywidualna sprawa, to tj. Z eko jedzeniem. Jakiego używasz smoka lateksowego czy silikonowego? I jaki rozmiar? Mój non stop silikonowy wypluwal . Kupiłam lateksowy rozmiar B z Canpol i spokój.

Mój ma 2 lata i nadal ssie smoka do snu i jak na razie nie mam zamiaru mu zabierać. Każda matka ma inne podejście do tych spraw i to jest indywidualna sprawa, to tj. Z eko jedzeniem. Jakiego używasz smoka lateksowego czy silikonowego? I jaki rozmiar? Mój non stop silikonowy wypluwal . Kupiłam lateksowy rozmiar B z Canpol i spokój.
Stosuje silikonowy symetryczny z canpol 6-18m. Ostatnio jak mu wyciągam smoczek jak zaśnie jest lepiej. A czym się różni lateksowy smoczek? Tylko materialem czy jeszcze kształtem?

Stosuje silikonowy symetryczny z canpol 6-18m. Ostatnio jak mu wyciągam smoczek jak zaśnie jest lepiej. A czym się różni lateksowy smoczek? Tylko materialem czy jeszcze kształtem?

To jest tzw kauczukowy, różni się tylko i wyłącznie materiałem. Ale mój chętnie ten ssal, no i tylko i takim kształcie.

Załączniki

• 14863713740301787325205.jpg
    14863713740301787325205.jpg
    833 KB · Wyświetleń: 540
reklama
Problem nie polegał na tym z czego jest smoczek itp tylko o to co zrobić gdy dziecko ciągle się budzi w nocy bo mu smoczek wypada... Teori na temat skoczków jest wiele i każdy będzie miał indywidualne podejście i nikt nikomu nie narzuca swojej woli. Każdy zrobi jak uważa. Powstało pytanie więc każdy stara się pomóc

Do góry