reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

reklama
Odbrałam wyniki i jestem mile zaskoczona. Żelazo z 40 zrobiło się 138 i to w 4 tygodnie tak się poprawiło. Hemoglobina ciutke poniżej dolnej granicy, ale za to ciut lepiej niż ostatnio. Białka w moczu brak :) :) Także pod tym kątem jestem zadowolona. Zoabzcymy co powie ginka w piątek na wizycie.

Ostatnia edycja:
Wow ależ ci to zelazo poszybowało!!!Pięknie
Ja wczoraj nie miałam wynikow bo labo pracuje w trybie wakacyjnym:wściekła/y: i doktor powiedział że jak będzie miał wyniki to do mnie przedzwoni do końca tygodnia.

Wow ależ ci to zelazo poszybowało!!!Pięknie
Ja wczoraj nie miałam wynikow bo labo pracuje w trybie wakacyjnym:wściekła/y: i doktor powiedział że jak będzie miał wyniki to do mnie przedzwoni do końca tygodnia.

Fiu, fiu, sam dokto do Ciebie zadzwoni - traktują Cie po królewsku :)

bebzonik swietnie ze wyniki masz dobre! :-)
przyjezdzaj do mnie, u mnie telefon od lekarza czy recepta na telefon to norma wiec jak chcesz to zapraszam :-D
magda wspolczuje ale tak to jest latem. Moja ginka juz drugi raz podczas mojej ciazy na urlopie jest wiec tez srednio fajnie. Dobrze ze na miejscu bedzie wtedy gdy ja bede potrzebowac czyli w sierpniu i wrzesniu.
misiako fajnego psiaka macie. Widac ze pogodny bardzo jest :-)

Hej, dziewczyny odebrałam wyniki na tokso. Kurcze wyszło mi starsznie duże IgG - az 463! Norma powinna byc według tego laboratorium < 1. Do lekarza ide dopiero w sobote. Wiem, ze bedzie kazal mi zrobic penie dodtakowe badania ale teraz jest juz i tak na cokolwiek za pozno! Jestem WSCIEKŁA ze tak pozno zrobiłam tą toksoplazmoze. Dzieczyny kiedy ja mogłam sie zarazić? Dawno?

To kiedy się zaraziłaś to można zrobić badanie .Nazywa się awidność toxoplazmozy,to badanie pkazuje czy to stare czy świeże zakażenie
tutaj masz linka
Sprawdź, czy toksoplazmoza jest dla ciebie groźna - awidność, awidność przeciwciał IgG, badanie krwi, ciąża, Dziecko - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
I powinnaś klapsa dostać że wcześniej tego badania nie zrobiłaś.
A czy dawno to hmm trudno powiedzieć,byś musiała jeszcze raz zrobić to badanie i zobaczyć czy przeciwciała rosną czy też nie.Wtedy można się zorientowac czy to swieże zakażenie jeśli przeciwciała lecą do góry ;-)
No i kurcze teraz nie wieadomo jak to na dziecko wpłynęło jeśli zaraziłaś się już w ciąży.
A moze jakiś błąd labolatoryjny.Myślę że powinnaś powtórzyc badanie.

U mnie też IgG jest na plusie ale nie aż tak wysokie jak u ciebie i ja co wizytę mam skierowanie na badanie by kontrolować ten poziom i u mnie wygląda na to że taka moja uroda bo po dwóch badaniach IgG się nie podnosi.Teraz robiłąm trzeci raz ale jeszcze nie dostałam wyniku.

A lekarz nie dzwoni jak na razie to chyba znaczy że jest ok.

Zastanawiam się czy jutro sie nie przejść do przychodni i sobie looknąć na wyniki jeśli są

Ostatnia edycja:
reklama
Ja ostatnio powtarzałam tokso, miałam to zrobić w 26 tygodniu, a mi się przespało i zrobiłam w 28 - ale tylko powtarzałam IgM, bo IgG miałam na początku robione no i oczywiście wyszło ujemnie:-) Także Pani doktor zadowolona była, bo mówi, że super nic Pani nie załapała, dla Maleństwa dobrze..

Do góry