reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Magda1977, ja miałam robioną awidność za darmo w szpitalu zakaźnym. Dostałam od mojego gina skierowanie do poradni i tam lekarz mnie skierował na awidność.

reklama
Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie:sorry2: nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.

I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.

Wiem ze to cisnienie nie jest tragedia ale troche dziwnie wyszło bo poprzednio byłam z corka to sie najpierw za nia nabiegałam a cisnienie normalna a teraz przyjechałam samam siedziałam 20 min. w poczekalni i cisnienie skoczyło.Za 3 tyg. mam nastepna wizyte wiec zobaczymy nie ma co panikowac.Dzieki za link poczytam.

Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie:sorry2: nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.

I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.

Moj ginek mowil podobnie o wit C. Ja pije zelazo razem z wit c bo podobno dzieki niej zelazo sie lepiej wchlania.
No i oczywscie herbatka RIOOBOS :D Obecnie pije pomaranczowo cynamonowa - niezla :p

Bo co innego jak takie jest normalne, a co innego jak nagle wzrasta.
Ja normalnie miałam 110/70, a teraz rośnie :-( Jak będzie 140/90 to dostanę leki i do końca ciąży na nich będę...

reklama
140/90 to jest górna granica normy,takie ciśnienie zbija się lekko tylko wtedy jeśli taka sytuacja utrzymuje się przez dłuższy czas a i to nie zawsze,zależy od podejścia lekarza i wskazań dodatkowych

Do góry