reklama
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Mi juz powiedzial że to badanie jest płatne.Ja je sobie zrobie ale po wypłacie najwyżej i musze zobaczyc czy u mnie w przychodni to badanie robią
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.
I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.
I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
motyl eee to ciśnienie nie jest takie tragiczne i musisz sobie kontrolować czy masz jakieś mocne wahania czy takie ciśnienie poprostu masz .
Wystarczy że przed wizyta miałaś jakiś wysiłek nawet nie duzy czy coś cię zdenerwowało i już ciśnienie może wzrosnąć.
Ciśnienie krwi w ciąży: prawidłowe ciśnienie krwi w ciąży - www.mamazone.pl
poczytaj sobie
Wystarczy że przed wizyta miałaś jakiś wysiłek nawet nie duzy czy coś cię zdenerwowało i już ciśnienie może wzrosnąć.
Ciśnienie krwi w ciąży: prawidłowe ciśnienie krwi w ciąży - www.mamazone.pl
poczytaj sobie
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Wiem ze to cisnienie nie jest tragedia ale troche dziwnie wyszło bo poprzednio byłam z corka to sie najpierw za nia nabiegałam a cisnienie normalna a teraz przyjechałam samam siedziałam 20 min. w poczekalni i cisnienie skoczyło.Za 3 tyg. mam nastepna wizyte wiec zobaczymy nie ma co panikowac.Dzieki za link poczytam.
Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.
Moj ginek mowil podobnie o wit C. Ja pije zelazo razem z wit c bo podobno dzieki niej zelazo sie lepiej wchlania.
No i oczywscie herbatka RIOOBOS Obecnie pije pomaranczowo cynamonowa - niezla
To jest moje standardowe ciśnienie w ciąży. Lekarz nigdy nic nie mówi na jego temat więc jest ok.
reklama
martela
Fanka BB :)
140/90 to jest górna granica normy,takie ciśnienie zbija się lekko tylko wtedy jeśli taka sytuacja utrzymuje się przez dłuższy czas a i to nie zawsze,zależy od podejścia lekarza i wskazań dodatkowych
Podziel się: